tirsdag 28. desember 2010

Sukkersøtt


En viktig del av julen er for meg innekosen. Der vi sitter inne, har tent masse stearinlys, har fyr på peisen, spiser godteri til vi blir kvalm (jadda, det skjer hver gang...) og morer oss med kort- eller brettspill. Og selvfølgelig strikking! Så langt har denne jula inneholdt de fleste kose-ingrediensene, dog brettspill blir det mere av når vi reiser til fjells lille nyttårsaften.

Her er et par "puse"-leggingser jeg er straks ferdig med. Mottakeren blir min yngste datter, som fortsatt synes at roooosa er den fineste fargen som finnes.


Garn: Diverse Pickles-rester etter denne genseren (en tråd Abuelita Merino + en tråd Pickles Silk Mohair)
Pinne: 4
Oppskrift: Legg opp 52 m på strømpepinner med en tråd Merino ull og en tråd Silk Mohair. Strikk 5 cm vrangbord (1r, 1v). Strikk glattstrikk til passe lengde, jeg har strikket 25 cm. Avslutt med 5 cm vrangbord (1r,1v) og fell løst av.

torsdag 23. desember 2010

Marius pulsvarmere



Garnrestene etter Marius-bodyen ble til et par pulsvarmere til min eldste datter. Hun spurte meg om jeg kunne lage sånne til henne, og da var ikke mor vond å be...


Garn: Lanett Superwash
Pinne: 2 1/2
Størrelse: ca 8-12 år

Oppskrift på enkle pulsvarmere m/Marius-mønster:
Legg opp 48m med bunnfarge på strømpep nr 2 1/2. Strikk vrangbord (2r, 2v) til arbeidet måler 4 cm. Øk 2m og fortsett i glattstrikk. Strikk 2 cm med bunnfarge, begynn så mønsteret. Mønsteret (som er copyright av Sandnes Garn, og jeg derfor ikke har lov å gjengi her) er likt som på ermene til Mariusgenseren. Etter to omganger rødt på slutten av mønsteret fortsettes med vrangbord (1r,1v) i 5 omganger. Fell passe løst av.

Enklere kan det nesten ikke bli... ;)



Jeg synes det er kjempekoselig om noen vil prøve seg på oppskriften. Da hadde det vært gøy om du la igjen en kommentar i dette innlegget slik at jeg kan komme på besøk og se din versjon. Hvis du har egen blogg setter jeg pris på om du linker tilbake til meg.


God jul alle sammen!

mandag 20. desember 2010

Julegaver 2010 -en liten oppsummering

Jeg har vært med på julegave-along i år. Målet har vært å lage en julegave hver måned for så å være på forskudd når julestria setter inn. Jeg teller 10 julegaver totalt og må si meg ganske fornøyd med det. Det føles litt luksus å kunne velge noe fra julegavelageret, istedet for å finne fram pinner og garn og strikke noe i vill panikk. Jeg må imidlertid innrømme at et par av de 10 har funnet veien ut av julegavelageret lenge før desember... men de kom absolutt til nytte uansett :)

Her er mine bidrag til julegave-alongen 2010:

Januar: Spiral lue (dattera mi har allerede lagt beslag på denne..)

Februar: Baktus skjerf (gave til ei lita jente som liker å pynte seg)

...og Sokker (disse hoppet ut av julegavekurven og fant veien til mine egne, kalde føtter...Mystisk)

Mars: Sokker (ligger fortsatt i kurven, venter på å få tildelt mottaker)

Juli: Tova votter (to små jenter får disse på hendene til jul)
August: Pulsvarmere (disse har jeg strikket et blått par av også, men glemte å ta bilde og blogge før de var sendt avgårde med juleposten...Begge parene har blitt venninnegaver) 


...og vaffel-sokker (venninnegave # 3)

Desember: Marius-body (til et tantebarn som skal møte verden i begynnelsen av 2010)

...og Kernel skjerf (etter ønske fra mamman min)

Jeg har fortsatt et par smågaver igjen, holder på med "Marius"-pulsvarmere og leggingser til døtrene mine. Det er mulig de blir ferdig til jul, men gjør de ikke det er det heller ingen krise. Heldigvis :)

En koselig mandag-før-jul til dere!

torsdag 16. desember 2010

Til en liten marius... og til mor

Endelig kan jeg blogge litt igjen! Det føles godt. Må innrømme jeg har savnet det de siste ukene. Hva jeg har gjort? Jeg har, som alle andre, vært oppslukt av hektisk hverdag -og brukt tid på strikkeprosjekter som skulle bli ferdige til jul. Og innimellom lest andres blogger for å bli inspirert til nye prosjekter.


Jeg har hevet meg på Marius-bølgen og strikket en body til min brors enn-så-lenge ufødte sønn. Han skal etter planen få bruk for den ca 1.mars, så jeg strikket den i str 0-3 mnd. Den ble dog litt stor for dukken som sto mannekeng ... Laget i mykt og 100% kløfritt Lanett Superwash og strikket på pinne nr 2 1/2. Søte knapper fra Snella & Petronella. Oppskriften er forresten fra et av årets juleblader (var det KK sitt? Husker ikke i farten....) Håper uansett at ullbodyen blir godt mottatt!



Jeg har også strikket skjerfet Kernel til moren min til jul. Siden hun ikke er inne i blogg-verden, kan jeg allerede nå avsløre hvordan det ser ut, etter montering & blokking:




Her har jeg brukt garnet Shetland Soft fra Malsen og Mor. Farge: Sunshine. Mamma er veldig glad i okergul, og da håper jeg at denne ble oker "nok"... og ikke bare gul. Oppskrift på skjerfet fant jeg hos Knitty, se her. Jeg droppet å strikke inn perler, men ellers er oppskriften fulgt til punkt og prikke.


Har dere en koselig førjulstid -uten at stresset tar helt overhånd?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...