torsdag 27. januar 2011

Luksus på tilbud...


Jeg har aldri vært god på å handle på salg. Jeg drar på salg med de beste intensjoner, og ender alltid opp med fullprisvarer. Men under et besøk i garnbutikken på Trondheim Torg tidligere denne måneden slo jeg til! Det dreide seg om tre nøster med übermykt, lukseriøst og herlig Kashmir Alpakka fra Sandnesgarn. Nedsatt fra 72 kr til 52 kr nøstet. Jeg har aldri sett eller hørt om dette garnet før, men ble overveldet av luksus-følelse da jeg så og kjente på det i butikken. Mykeste garnet jeg har vært borti!

Vel hjemme startet letingen etter den perfekte oppskriften nøstene skulle brukes til. Det ble klart allerede i butikken at dette måtte bli en slags hals. Etter noe søking på Ravelry, kom jeg over denne oppskriften, kalt Burberry Inspired Cowl Neck Scarf. Designeren har strikket en kopi av et rundstrikket skjerf som du kan få kjøpt hos Burberry for $750. -Oh yes my friend, vi snakker den nette sum av 4387,50 kr etter dagens dollar-kurs. For en strikket hals. Utrolig.


Nå sier jeg selvsagt ikke at min versjon av Burberry-halsen er verdt disse tusenlappene, derimot er det verdt nøyaktig de 156 kr jeg betalte for garnet + de kveldstimene jeg brukte på å strikket det. Men det blir utvilsomt et morsomt (og veldig fiktivt..) regnestykke hvis jeg tar i betraktning at jeg sparte 4387,50 kr ved å la være å kjøpe Burberry-halsen og heller strikket en selv -med garn kjøpt på januarsalg:

4387,50 kr + (20 kr x 3) = 4447,50 kr spart ....tihi :o)
(er spart det samme som inntjent tro?)


Det var dagens matte....Kos dere i det stadig minkende vintermørket!
Jeg skal kose meg videre med Marius-genser'n... 1. arm ferdig :-)  

mandag 24. januar 2011

Soljakke. Løypemelding dag 5


Det går jevnt og trutt framover med Soljakka fra Pickles. Det er stort sett veldig enkel strikk, rett fram og tilbake -og en og annen vrangpinne. Jeg forhåndsdømte den kanskje litt tidlig som no-brain amøbestrikk, og fikk svi 3 ganger for at jeg gjorde andre ting parallelt med strikkinga. Blant annet strikket jeg to striper for mye før økningene til arm (....rekk opp, strikk om igjen...), glemte at glattstrikk-stripa skulle strikkes vrangt på vranga (...rekk opp, strikk om igjen....), og en runde oppdaget jeg at jeg hadde tatt meg meg en ekstra maske litt lenger ned i stripa (...rekk opp, strikk om igjen...). Jaja, det har heldigvis gått mer framover enn bakover totalt sett!

Status så langt: Ferdig med høyre framstykke. 2 striper fra å være ferdig med bakstykket. Venstre framstykke er stikket opp til armhulen.

Nå er det imidlertid bom stopp. Jeg har prestert å gå tom for ullgarn! Der fikk jeg svi for at jeg brukte restegarn fra lageret mitt, ja... Jeg skjønte at det bar den veien allerede lørdag, men har valgt å strikke til det ble helt tomt. Jeg har bestilt mer fra Pickles, og håper (TRYGLER!!) at det har omtrent samme innfarging som det jeg har strikket med så langt. Banderolen finner jeg ikke, så jeg har ingen anelse om hvilket parti garnet kommer fra. Dette blir spennende...!

Og mens jeg venter legger jeg opp til Marius-genser til 8-åringen.
God mandag :o)

fredag 21. januar 2011

Soljakke. Løypemelding dag 2

Jeg er igang med soljakka fra Pickles :o)

Dette er en jakke jeg sannsynligvis aldri hadde kommet på å strikke, hvis det ikke var for at G-Anette dro igang samstrikk på nettopp denne. Nå gleder jeg meg skikkelig til resultatet, tror den blir kjempekul!


Fargene jeg har valgt gir meg null assosiasjoner til sol, derimot er konge (-blå), midnatt og fotballklubben Stabæk noe av det som kommer til meg mens jeg strikker....

Stay tuned. More to come!



torsdag 20. januar 2011

Votte-auk

Som jeg har skrevet tidligere, votter er noe vi aldri får for mye av... Og det mener jeg altså! Nå har ytterligere to par votter sett dagens lys. 

Første par ut er Ribbevotter, som Annepålandet har lagt ut oppskrift til i sin blogg. Disse ble påbegynt (og blogget om) i høst, eller rettere sagt; 1 1/2 vott ble ferdigstrikket før jeg la de til side. Grunnen til den midlertidige henleggelsen var at jeg ikke fikk overgangen fra vott til mansjett pent til. Heldigvis fant jeg de 3/4 ferdige vottene da jeg lette etter noe annet garn, og besluttet å ferdigstille dem. Når alt kom til alt så synes jeg ikke de ble så verst likevel. Ribbene gjør dem super-elastiske, og de er bare kjempegode å ha på. 

Det er jammen meg bedre med to votter m/ skjønnhetsfeil som kan brukes, enn 1 1/2 uferdige votter som ikke kan brukes :o) 



Garn: Arwetta Classic (rød kløver) og en hvit rest Askeladden SilkeMerino
Pinne: 2 1/2
Størrelse: Så elastiske at de passer alt fra 6årig jentehånd til 33årig damehånd :-)


Vottepar #2 er tova votter laget av restene etter det hekle-teppet. Det vil si, det ble ikke nok med restene, så jeg måtte skjøte på med noe alpakka-garn jeg hadde liggende. Resultatet ble forbløffende, men jeg burde kanskje ha forutsett det? Alpakkaen tovet mer og ble svært lodden etter to runder i vaskemaskinen, og derfor ble vottene litt snåle i formen. Ganske spisse liksom. Men, godt med et par ekstravotter da, -til hytta kanskje?


Garn: Sandnes Tove og litt Drops Alpakka (1 tråd)
Pinne: 6
Størrelse: Damehånd
Oppskrift: Denne. Linken fant jeg i Felisis blogg.

Ok, det var nok votter i denne omgang. Nå skal jeg strikke Pickles SOLJAKKE sammen med Gry-Anette, Maria og Lena.

GO GIRLS!

onsdag 19. januar 2011

La meg presentere...

...TEPPET!!


En deilig fargeklatt midt i den mørkeste tida, akkurat det jeg trengte nå!


Teppet fikk en omgang i vaskemaskinen på 40 grader finvask-program (en drøy time) -og det viste seg å være nok... Teppet tovet villig vekk, muligens en liten tanke for mye? Det ble iherdig blokking, strekking og tøying for å få dra det ut noe. På den positive siden: Jeg har fått meg et godt og varmt vinterteppe, perfekt for fot-kalde meg :o)

Mykt og deilig: Oh yes!



Teppefakta: 

Garn: Sandnes Tove (ca 18 nøster) og Dalegarn Heilo (1 nøste)
Heklenål: 6 1/2
Mål før toving155 x 210 cm 
Mål etter toving: 105 x 130 cm
Tidsforbruk: 18 dager
Inspirasjon: Dette teppet fra Olavas verden


Nå skal teppet nytes. Det ble overraskende lite rester igjen av de 19 garnnøstene, og det lille som er her skal nå få bli til fargerike reste-votter.

Ha en strålende onsdag alle sammen!

tirsdag 18. januar 2011

Teppet FØR toving :o)

Jess!!

Jeg er i mål! Teppet jeg har heklet jevnt og trutt på siden 30.12.2010 er endelig ferdig. Og nå skal det toves. Veldig spennende :o)


Jeg er superfornøyd med teppet allerede før toving, men som du kan se på nærbildet her så er det jo ganske løst i maska. Håper det trekker seg pent sammen etter en runde eller to i vaskemaskinen (æ krysse fingran!)


Jeg har heklet 20 oldemorruter, 11 omganger pr rute. Rutene er heklet sammen underveis. Avsluttet med to runder fastmasker rundt hele teppet.

Garn: Sandnes Tove (ca 18 nøster) og Dalegarn Heilo (1 nøste)
Heklenål: 6 1/2
Mål før toving155 x 210 cm. 
Tidsforbruk: 18 dager
Inspirasjon: Dette teppet fra Olavas verden


To be continued....

mandag 17. januar 2011

Enkle votter


Votter kan man aldri få nok av, eller hva? Jeg føler iallefall vi har kronisk underskudd på votter, selv om vi har opptil flere par hver av både strikka/tova og syntetiske. Men sånn blir det kanskje når vi må ha slike små ekornlagre av disse nødvendighetene både i barnehagen, på skolen, på hytta, i bilen -og hjemme? Og noen par har vi helt sikkert glemt igjen sist vi var på besøk "her og der"... ;-)

I januar fikk jeg et ekstra påskudd til å strikke votter fra "Topp til tå"-samstrikk på Hobbyboden, der månedens tema er -ja nettopp- votter. Nå tenkte jeg at jeg for en gangs skyld IKKE skulle strikke tova votter i Fritidsgarn (som jeg har foret alle i familien med det siste året...), men prøve meg på en annen variant. Utgangspunktet var to nøster Sandnes Smart. Fant ikke helt oppskriften jeg var på jakt etter, så vottene ble til mens jeg strikket. 


Harde fakta: 
Garn: Sandnes Smart
Pinne: 3 1/2
Størrelse: Barnehånd, ca 8 år

Her er oppskriftenenkle Kårner-votter:

Legg opp 52 masker på strømpepinner nr 3 1/2. Strikk 6 cm vrangbord (2r, 2vr). Gå over til glattstrikk, og øk 1 m i hver side på første runde. Her bytter du farge hvis du ønsker stripete votter. Hver fargestripe = 5 runder. Etter 17 runder glattstrikk settes av til tommel slik: Strikk 1m, strikk de neste 7m med egen tråd i kontrastfarge. Sett de 7 tommelmaskene tilbake på 1.pinne og strikk over maskene med vottegarnet. Fortsett med glattstrikk til det er strikket 20 runder etter tommelfellingen. Da felles det slik: Strikk til det gjenstår 3 masker på 2.pinne, strikk 2 rett sammen, 1r. Pinne 3: 1 r, 1 løst av, 1 r, ta den løse masken over den strikkede. Fell på samme måten på pinne 4 og 1. Det felles slik på annenhver runde til det gjenstår totalt 12 m.

Et tips til avslutning på votten er å bruke Kitchener Stitch, som gjør at det ser sømløst ut. Her er link til en liten filmsnutt som viser denne teknikken. Alternativ felling: Strikk 2 og 2 rett sammen, trekk tråden igjennom de gjenværende 6 maskene og snurp sammen.
 
Tommel: Ta ut tråden. Sett de 7m nede + 6m oppe på pinner. Plukk opp 1m i hver side, tilsammen 15m. Glattstrikk 17 runder rett, deretter 2 og 2 rett sammen omgangen ut. Strikk 1 runde rett, deretter 2 og 2 sammen omgangen ut. Trekk tråden igjennom de resterende maskene og snurp sammen.

Du har nå en stripete Kårner-vott. Har du lyst på en til, så strikk en tilsvarende vott, men husk på å lage tommelen så den passer en venstre-hånd. Da strikker du til det gjenstår 8m på 2.pinne i omgangen for tommelfelling. Sett de neste 7m på egen tråd. Sett tommelmaskene tilbake på 2.pinne, og strikk over med vottegarnet. 


Jeg synes det er kjempekoselig om noen vil prøve seg på oppskriften. Da ønsker jeg meg en kommentar i dette innlegget slik at jeg kan komme på besøk og se din versjon. Hvis du har egen blogg ser jeg gjerne at du linker tilbake til meg.

Psst: Det o-store teppet er nesten ferdig! Say no more.... 

lørdag 15. januar 2011

Vaffelsokker


Et par sokker er ferdige. 8 åringen ønsket seg nye ullsokker og fikk plukke ut garn selv. Valget falt på Sandnes mini Palett superwash i mint-grønn-brun fargemiks. Spennende! Mykt og deilig garn, dog litt ujevnt spunnet, og kan variere fra supertynt til loddent. Men sokkene ble fine de.


Sokkene er strikket etter eget hode, men tar utgangspunkt i mønsteret "Blueberry waffle", oppskrift her. Jeg la opp 52 m og strikket 5 cm vrangbord (1r, 1vr) før jeg gikk over til vaffelmønsteret. Mønsteret gjør at sokkene blir mer elastiske, og passformen upåklagelig.

Garn: Sandnes Mini Palett superwash
Pinne nr: 3
Størrelse: 35

onsdag 12. januar 2011

Lett på tråden?

Trådfesting. Stønn....

Men det kommer gode ting ut av det. Teppet nærmer seg ferdig! Mangler fortsatt et par lapper og kant rundt hele herligheten, og SÅ er det klart for toving i vaskemaskinen. Jeg føler meg kjempesmart som ikke ventet med all trådfestingen til slutt... (klapp på skulderen)



Videre arbeid må imidlertid vente til ut i neste uke, for nå pakker jeg kofferten og drar til Frankrike for å stå på ski noen dager.. og teppet.. -det får IKKE være med.

Svisj-svisj :o)

mandag 10. januar 2011

Ruter... og Soljakke-forberedelser

Mandag -ukas beste dag? Her i huset synes vi iallefall at det var godt å komme igang med hverdagen igjen. Første ordinære helg i det nye året var fylt av aktiviteter. Venner på besøk, overnattingsbesøk og borte på to besøk, juletrefest, skøytedans på isbanen, basing i snøen, filmkveld. Artig og innholdsrikt. Men hekling ble det lite av.... hmmf. I kveld skal jeg i møte, så opprinnelig plan om å bli ferdig med teppet i kveld er altså helt urealistisk.


Status på teppet etter 10 dager: 
Har heklet og montert sammen 14 lapper. Mangler 6 samt trådfesting og kant.


G-Anette arrangerer samstrikk av Soljakka fra Pickles fra 20.januar og jeg har meldt meg på. Jeg er superklar, har handlet inn garn og oppskrift (jess, der fikk jeg et påskudd til å kjøpe boka til Pickles :-)). Eneste som gjenstår er å finne fram pinner... Gleder meg til å ta fatt på denne jakka! Men altså -ikke før 20.januar...


Litt vanskelig å gjengi fargene korrekt i vinterlyset. Den lyseste blåfargen (Pickles Økologisk Bomull) er noget mørkere enn på bildet. Den mørkeste (Abuelita Baby Merino) er en tanke lysere :-)

torsdag 6. januar 2011

Ruter

Ja, nå er det oldemorruter for alle penga hos meg altså. Det hekles og hekles. På 7 dager har 13 ruter sett dagens lys, målet er 20 totalt. Hver rute er heklet 11 runder og måler ca 30x30cm, og rutene hekles sammen fortløpende. Hvis jeg fortsetter i dette tempoet, skal teppet være klart for toving i vaskemaskinen på søndag kveld (teoretisk sett...). MEN da har jeg ikke tatt høyde for trådtrimming og kant-hekling... Så det er vel best jeg setter mandag som realistisk mål ;-)


Takk for alle tilbakemeldinger og ivrige heia-rop fra sidelinjen i forrige innlegg! Jeg kjenner det bidrar til å drive meg frem... og akkurat nå trenger jeg det... Er litt hekle-klein i dag ;-) Forbigående, forhåpentligvis... 


Jeg elsker tulipaner! Årets første bukett er i hus og lyser opp på kjøkkenbordet. Nydelige! 

tirsdag 4. januar 2011

Nytt år -nye prosjekter...

Godt nytt år! 

Det føles godt å møte hverdagen igjen etter julens mange fristelser og utskeielser. Så fikk jeg et påskudd til å starte et nytt prosjekt også :) Nyttårshelgen ble tilbragt på hytta med heklekrok og Tove-garn foran peisen. Jeg fant inspirasjon til dette teppet hos Olavas verden. Hun har heklet et alldeles nydelig sofateppe med stor heklekrok og tynt ullgarn, og deretter tovet det. Rutene mine er laget av Sandnes Tove (2 tråds ullgarn) og heklekrok nr 6 1/2. Dermed blir rutene ganske løst heklet, men resultatet blir forhåpentligvis perfekt etter en runde i vaskemaskinen. Rutene er ca. 30x30 cm.     


Jeg er kjempespent på sluttresultatet, og hekler på spreng... "bare" 12,5 ruter igjen :) 

Her er de sukkersøte puse-leggvarmerne fra fjorårets siste innlegg i bruk. De er utrolig myke og herlige å ha mot huden! Jenta mi er superfornøyd.


Jeg må også vise fram tova votter som jeg strikket til en barsk mann, derav "mannefargene" (som ikke er særlig enkle å fange med kameraet). Disse har jeg strikket flere varianter av tidligere også, se feks her. Oppskriften står i ett av SandnesGarns Tove-hefter. Strikket med Fritidsgarn på pinne 6.  


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...