mandag 25. februar 2013

Vinterferiestrikk :)

Vinterferien er vel overstått, -og strikking ble det tid til :) Relativt mye faktisk for en som ikke kunne være med på verken bortoverski eller nedoverski. Men hyttekos og frisk luft fikk jeg raus dose av, og jeg nøt årets første, forsiktig varmende solstråler i hytteveggen. Helt herlig!


Nøstebarndressen i regnbuefarger til lillebror ble ferdig i løpet av ferien. Jeg har gjort en god del endringer i forhold til oppskriften for å tilpasse plagget til tynnere garn og pinner. Tanken var at den skulle passe nyfødt - 3/4 mnd og bli en vårdress, og tok derfor utgangspunkt i størrelse 6-12 mnd i enkelt 2 trådsgarn i stedet for med dobbelt garn i "rette" størrelsen. Samtidig gjorde jeg ermer og ben lengre enn oppskrifta (mest fordi jeg ser mange andre har gjort dette da nøstebarnplaggene kan være litt små i størrelsen), og nå synes jeg igrunn den virker litt stor. Men-men, jeg er iallefall strålende fornøyd med resultatet og venter spent på å prøve den på nurket :) Satser på at den blir brukandes med en god oppbrett på bein og ermer. Action-bilde kommer om få uker.


Nøstebarndress fakta: 
Garn: Kauni EQ 8/2 100% ull og Askeladden 2 tråds merinoull (farge 806s natur)
Pinner nr: 2 1/2 og 3
Oppskrift: #1925 Heil dress i dobbelt 2-tråds garn fra boka Strikk til Nøstebarn


Kauni er noe tykkere enn Askeladden, men det gikk veldig fint å strikke med disse sammen synes jeg. For å få stripene like tykke ble det strikket fem rader natur og fire rader Kauni. Hvis du ser nøye etter, så synes det litt på ermene at Kauni-stripene gir en tettere strikk enn Askeladden. Men... jeg synes ikke det gjør noe :)


Regnbuedressen er bidraget mitt i februar-konkurransen på Pinnekroken samt i topp-til-tå samstrikk på Hobbyboden.

De trøtte tøflene på hytta ble erstattet med et par nye, myke og herlig fluffy :) Strikket 18m x 18 riller per firkant og tovet to ganger på 40 graders kortprogram (hadde nok holdt med en omgang i vaskemaskinen dersom jeg hadde slengt i flere ting samtidig). Litt romslige er de enda, så neste gang går jeg for 16m x 16 riller til mine str 38-føtter.


Firkant-tøffel fakta:
Garn: PT3
Pinne nr: 6
Framgangsmåte: finnes diverse rundt omkring, jeg har brukt beskrivelsen til Tone M

Six´es-teppet har også vokst i ferien, og jeg er nå halvveis med sekskant-lappene til babyteppet. Fint prosjekt å strikke på innimellom andre ting, da blir jeg heller ikke så fort lei ;)

Nok et Nøstebarnplagg kom på pinnene i helgen... Jeg går visst ikke lei på en stund ;) Denne gangen er det rullegenseren, også i regnbue-striper. Den er tiltenkt min søte nevø som blir 2 år neste måned. Spent på resultatet!



Ønsker alle en fantastisk flott uke, -den siste i februar! :) 

onsdag 20. februar 2013

Trofaste travere trer av



-Hjeeelp! Utslitte hyttetøfler ber tynt om å få slippe videre tjeneste... Og med hull både foran og bak på begge to så kan jeg vel si meg enig i at disse har gjort nytten sin. Lang og tro tjeneste er over, her kan det settes et endelig, verdig punktum!

Var jeg veldig ivrig med stoppenåla så kunne jeg vurdert å forlenge tøffel-livet deres, men nå er det jo ikke verdens mest kompliserte ting å strikke et nytt par heller da. Jeg har et nokså velfylt lager av Fritidsgarn i kjellern (dokumentert her -mye er brukt opp siden den gang, og noe er etterfylt), så egnet garn skal jeg alltids finne ;)

Disse "firkanttøftlene" har jeg strikket mange utgaver av tidligere i diverse farge-komboer. Trinn-for-trinn oppskrifter finnes det mange av, for eksempel her og her. Så gjør som meg, grip pinne 6 og tovegarn i friske farger -og slå deg løs!

Perfekt vinterferiestrikk :)

lørdag 16. februar 2013

Litt for mye av det gode...

For ganske nøyaktig ett år siden drømte jeg om en jakke med rundstrikka sal. Jeg tok meg god tid til å lete igjennom oppskrifter fra flere garnprodusenter for å finne den perfekte jakka... 


..og valget falt tilslutt på denne i "0913 Til fjells" fra Sandnes. Flott, tradisjonelt og litt retro-inspirert mønster på en jakke som skulle bli MIN. Jeg valgte noen farger jeg syntes var fine sammen og la ivrig opp, topp motivert og lykkelig over at jakka endelig skulle bli en realitet...  


Må si jeg koste meg med strikkinga av denne. Ingen dødpunkter underveis, det gikk jevnt og trutt unna. Ermene ble strikket først, dels for å få trent litt på mønsteret i mindre skala, og dels fordi jeg synes det er greit å bli ferdig med det jeg synes er kjedeligst først...*psykologi*... 


Tidligere har jeg strikket et par jakker som ikke har blitt brukt fordi de blir trange. Dette til tross for at jeg har målt opp og valgt størrelse med omhu på forhånd....og den tabben skulle ikke gjentas. Jeg strikker tydeligvis fastere enn modellene i oppskriftene. Så selv om jeg er en ganske gjennomsnittlig størrelse M dro jeg igang med størrelse L. Nå hadde jeg virkelig lært! M har tidligere blitt for trangt, og dette skulle jo tross alt bli en kosejakke...  


Jeg trenger vel ikke si at det var en tabbe. En tabbe som dessverre ikke ble oppdaget ikke før jakka var helt ferdig. Tråder ferstet, bol klippet, belegg sydd og knapper montert på. Synes jakka var en fryd for øyet -men kun på kleshengeren...for jeg vasser i den. Den er så alt for stor. Ikke sånn jevnt stor over det hele, men ekstra stor over brystkassa, og ganske passelig nede ved hoftene og på ermene. Det ser rett og slett helt komisk ut. Tragikomisk...


Så nå henger drømmejakka mi i klesskapet. Der har den hengt nesten et år, og det ser ut til at den blir hengende. Ihvertfall til jeg finner en mottaker som vil ha den. -Noen interesserte med ekstra kraftig overkropp og litt smalere hofter kanskje? ;) Alternative bruksområder til en totalt ubrukelig jakke tas også imot med takk. Putefyll? Hybelkanin-fôr? Jeg er sikkert ikke alene om å ha produsert ubrukelige jakker...

Fin lørdag! Og takk for at du besøker bloggen min :)

onsdag 13. februar 2013

Nøstebarnprosjekter

Jeg har strikket mitt første Nøstebarn-plagg!

Skjønner egentlig ikke hvorfor det har tatt så lang tid, jeg har nemlig lest den flotte boka Strikk til nøstebarn mange ganger og virkelig siklet over hver og en av de søte oppskiftene. Kanskje det skyldes beslutningsvegring over hvilket plagg jeg skulle starte med? Det er jo så mange jeg kunne tenke meg å lage. Eller mulig det rett og slett skyldes mangel på egnet mottaker tidligere. Ikke godt å si, men sistnevnte er iallefall ikke et tema lengre, -lillebror er bare noen få uker unna nå :)


Valget falt på "sparkebukse med fot". I håp om at buksa skal vare litt lengre ble foten droppet til fordel for en brettet ribbekant. Fornøyd med løsningen! Og liker retro-preget buksa gir :) 


Oppskrift: Sparkebukse med fot fra boka "Strikk til nøstebarn"
Garn: Malsen og Mor Shetland soft samt grønn stripe i Blackhill højlandsuld
Pinner nr: 2 1/2


Søte knapper fra Snella & Petronella, kjøpt på Nøstebarnbutikken i Trondheim. Passer fint til mottakeren ;) 


Prosjektet på pinnene nå er Nøstebarns heldress. Den skal egentlig strikkes i dobbelt 2-trådsgarn, men jeg vil lage en litt luftigere og tynnere versjon til min vårbaby og går for enkelt 2-trådsgarn og flerfarget Kauni 8/2 ullgarn. Artig strikk, særlig på grunn av stripene!

Det er nydelig vintervær i Trøndelag i dag, ut og nyt! 

søndag 10. februar 2013

Skjønne, grønne Milla


Så er jeg den lykkelige eier av et par fine flettesokker som oser av vår! Vårgrønne herligheter på føttene, like kjært og velkomment som lengre dager og økende innslag av fuglekvitter i trærne nå i februar-kulda :)

Mønstervariasjonen gjorde sokkene artige å strikke, de gikk unna på en uke der jeg har hatt litt mindre strikketid enn vanlig samt noe annen stikk ved siden av. I begynnelsen var jeg mønster-slave og måtte følge veldig med på diagrammet for å få det rett, men etterhvert gikk det utenat såfremt jeg holdt tellingen på hvilken mønsterrunde jeg var på.


Fiiine fletter, ikke sant?

Oppskrift: Wims sine Milla-sokker
Pinner nr: 2 1/2
Garn: Silja superwash

Forsterket hel og stjernetå, det er første gangen jeg strikker sokker på den måten faktisk. Likte veldig godt løsningen, den blir nok å gjentas!


Innimellom har jeg fått tid til noen flere sekskant-lapper til babyteppet (påbegynt i dette innlegget). Er nå oppe i 19 stk, ca 1/3 av det totale behovet. En lapp her og en lapp der... Jeg har fortsatt en god del babyull igjen i de rette fargene, så er jeg heldig slipper jeg å kjøpe noe nytt før teppet er ferdig:)


Gratulerer med morsdagen alle flotte mødre :)

mandag 4. februar 2013

Hyttestrikk...


En flott, snørik helg på hytta ga resultater på strikkefronten i form av nytt pute til sofaen. Enklere strikk skal du lete lenge etter... Rille på rille, og vips så har du ny pute. Mønsteret (i den grad du trenger det ;)) finnes hos PT design, se her. Egentlig skal det tråkles på et stort, strikket hjerte midt på puta, men det ble droppet ettersom jeg ikke er spesielt "hjertete" av meg. Garn: PT3, dobbelt, i farge dus mintgrønn.

Videre har jeg slengt meg med sokkestrikkinga på Uformelt, der et av månedens sokker er Milla. Nydelig flettestrikk! Første sokk ble ferdig akkompagnert av gode knitrelyder fra peisen på hytta. Den er ikke bare pen å se til, -den sitter som støpt på foten også :) Gleder meg til tvillingen er ferdig.


God ny uke damer!!

fredag 1. februar 2013

Blåbær-babylue

Det finnes så utrolig mange søte luer man kan strikke og hekle til nyfødte, og nå tenkte jeg å gripe sjansen siden vi snart får en nyfødt i hus :) Håper å få til noen fine nyfødt-bilder med denne på. Sovende baby poserer med blåbærlue på lammeskinn... sukk, herlig tanke! Trenger jeg si jeg gleder meg?!



Gratisoppskrift på lua finnes her. Jeg la opp 72 m istedet for 68 m og strikket det grønne partiet to runder ekstra før felling. Et halvt nøste Drops Merino Extra Fine (blått) og liten rest Sandnes Lanett (grønt, dobbelt garn) gikk med. Strikket på pinne 4. Mange søte varianter av lua finnes på Ravelry. Anbefaler en titt hvis du også er i baby-modus om dagen ;)


Nå er det bare timer igjen til helg, det blir herlig! Her i Trøndelag har vi iallefall nok snø å kose oss med... :) God februarhelg! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...