fredag 28. juni 2013

Småvarmt til føttene

Late timer i ettermiddagssola på terrassen på hytta med strikketøy i hendene og kald, leskende drikke innen rekkevidde. Normalt sett ikke helt forenelig med sokkestrikk med fletter og mønster, men disse sokkene hadde et mønster som var lett å memorere. Etter et par repetisjoner kunne jeg det utenat. Og de var selvfølgelig superraske å strikke siden man hoppet rett over fra vrangbord til hælfelling. Motiverende strikk, såpass artig at jeg var fristet til å legge opp til enda et par på direkten (men det ble foreløpig med tanken... :)


Wims´ sokker har jeg strikket et par utgaver av før (blogget om her og her). Jeg liker de søte mønstrene og den fine hælfellinga. Ankelsokker derimot, er det første gang jeg lager. Hva skal man med ankelsokker i ull, tenker du kanskje? Det tenkte nemlig jeg også første gang jeg så oppskriften. Men nå ser jeg absolutt bruksnytten i å ha et par ull-ankelsokker liggende til småkalde føtter igjennom sommer´n. Passer ihvertfall ypperlig til fot-kalde meg!

Tåfellinga er anderledes enn i den brukt i oppskriften, mest fordi jeg synes denne måten å strikke tå på er finest. Ellers er sokkegarnet Sisu og pinne nr 2 1/2 brukt. Flere detaljer om sokkene på prosjektsida på Ravelry.


Nå fortsetter strikking i sommersol med andre, artige prosjekter, blant annet pusete raglangenser, fargerike mønstervotter, småstrikk til baby og selvsagt rilleteppet i restegarn som jeg begynte på tidligere i juni. 


Ha en finfin fredag! 

fredag 21. juni 2013

100% KOS

Jeg har aldri hatt noen ambisjon om å strikke et Skappel-relatert plagg. Synes forsåvidt Skappel-genseren er fin, men har en teori om at den ikke kommer til å kle meg.


Men så oppdaget jeg at det var noe som het Skappeljakka. Det ble noe helt annet! Da jeg i tillegg øynet en mulighet for å få brukt opp 5 vellagrede nøster Faerytale fra garnlageret, var jeg solgt. Og på null-komma-svisj var tynn alpakka i matchende farge handlet inn og prøvelapp strikket (-Prøvelapp strikket? Hva skjer´a??) Jeg var igang før jeg ante det.


Kosefaktoren i denne jakka vil jeg tro er minst like høy som på genseren med samme navn. Den er aldeles nydelig å ha på, kombinasjonen av Faerytale og tynn alpakka er myk og deilig. Jeg synes fargen på Faerytale´n jeg hadde liggende i utgangspunktet var litt kjedelig, men i kombinasjon med den mørkere alpakkaen ble den delikat og gir en assosiasjon til kremet blåbær. Mmmm, nesten til å spise opp!


Så får jeg se hvor mye den blir brukt i sommer. Forhåpentligvis ikke så mye, men den er garantert god å slenge på seg på kjølige sommerkvelder :)

Mere jakkefakta på prosjektsiden på Ravelry.


Ønsker deg en strålende sankthans helg! 

fredag 14. juni 2013

Photo shoot

Etter en forholdsvis varm mai og juni hittil, kom jeg plutselig på at lillebror har uprøvde strikkeplagg liggende. Det måtte gjøres noe med, og vips var det klart for visning og photo-session!

La meg presentere dagens fotomodell:
Lillebror (straks 3 måneder) :)


Først ut er den stripete sparkebuksen fra Nøstebarn. Den sitter alldeles som et skudd! Igrunn er det nå han bør bruke den, litt flaks da kanskje at det er 10grader og surt regnvær i dag og at vi skal på hytta i helgen :) Passer finfint med ullbukse da.


Vi håper selvsagt ikke det forblir 10grader og surt regnvær resten av sommern, og forhåpentligvis får ikke lillebror bruk for ullbuksen så mye mer i sommer. Men, da står lille fetter klar til å arve, han blir nemlig født om ikke mange dagene og har sikkert bruk for buksa når høsten kommer.


Neste plagg er Nøstebarn-dressen i Kauni-striper. Den strikket jeg lengre enn oppskriften i håp om at den ville passe en god stund framover, og det ser ut til å stemme godt. Ulldress er jo heller ikke et plagg som vi (forhåpentligvis) får brukt særlig mye i sommer, så da er det supert den ligger klar når varmen viker for kjørligere høstdager.


-Gi deg ´a mamma, nok fotografering nå!!



God helg fra lillebror og fotografen/strikkersken ;) 

onsdag 12. juni 2013

Enkelt levert!

Tre nøster fint ullgarn kom i posten fra Danmark i dag. Bestilt på søndag og mottatt onsdag, det kaller jeg raskt ekspedert! Pluss i boka til Garnudsalg :) 


Det jeg imidlertid stusser over er hvor enkelt produktet ser ut. Leveringsseddel og banderoler er totalt fraværende... Kun tre enkle nøster i en pakke adressert til meg, null dokumentasjon ellers.

Jeg vet jo heldigvis hva jeg har bestilt, og garnkvalitet og farge ser rett ut, men hvordan kan jeg vite 100% sikkert at jeg har fått det jeg skulle ha? Jeg har tidligere fått feil garnkvalitet fra en annen nettleverandør, og da var det veldig praktisk å kunne sjekke banderole mot leveringsseddel før jeg kontaktet nettbutikken og krevde reklamasjon.

Litt uproft. Men det deilige garnet til en billig penge veier vel opp for det slappe inntrykket ellers. 300g Blackhill Højlandsuld i fargen havregrød til 105kr er det jo ikke noe å si på :)


Ha en deilig førsommerdag!

torsdag 6. juni 2013

Mere restegarn skal til pers!

Enda et velkomment restegarnsprosjekt er på pinnene! I vinter gjorde jeg et solid innhogg i vellagret babyull og strikket babyteppe, nå er det ymse ullkvaliteter på pinner 3 1/2 som skal til pers. Pleddet er selvsagt inspirert av Arne & Carlos restegarnspledd i den fargerike boka Håndarbeid fra hagen. Her strikkes garnrestene opp fortløpende og det er minimalt med tråder å feste (stikk i strid med tråd-feste-helvete stripene gir inntrykk av) -og det er helt etter mitt hjerte!


Garnet er er alt av "vanlig" ull og ull/bomullsblandinger jeg kom over i garnlageret som passet til pinne 3 1/2. Jeg strikker litt fast og vil ikke at pleddet skal bli for kompakt, og valgte derfor å legge opp på pinne 4 for å få et litt løsere pledd. Dette er et veldig enkelt og ganske så hjernedødt prosjekt, og du verden sånn disse stripene spiser på seg når jeg setter igang! Det er og blir utrolig inspirerende å strikke striper :) Og når jeg får bruke opp rester i tillegg... ja da er jeg solgt :)


Pleddet er nå 20 cm langt og veier 165g. Jeg planlegger å strikke til 180 cm, som vil gi totalvekt på nærmere 1,5kg. Jeg ser for meg et seigt og tungt strikketøy på slutten... men da er det vel bare å stålsette seg for å få det ferdig. Enn så lenge går det lekende lett å strikke, selv om høyre skulder klager litt og krever pauser innimellom. Håper å være ferdig i løpet av sommern.

Hvis du vurderer å få fart på restegarnet og strikke et slikt pledd, er det masse inspirasjon å hente hos Tusenfryd og Strikk og Tøys!

To be continued...!

Follow my blog with Bloglovin

mandag 3. juni 2013

Angoradrømmen

Supermyk, litt lodden og herlig melkesjokoladebrun. Nei, jeg har ikke fått et nytt kjæledyr, men en fantastisk lun og fin anogragenser! Nære nok kanskje?


Angora kan komme fra både kanin og geit faktisk, og Pickles Angora kommer av sistnevnte. Vet ikke helt om det er stor forskjell på de to, men geiteangoraen jeg har strikket av er iallefall usannsynlig myk og lett, og ikke så langfibret som jeg husker den fra angoraens glansdager på 80tallet. Jeg ser flere klager over at Pickles Angora røyter voldsomt, men jeg synes garnet ga relativt beskjedent håravfall og var behagelig å strikke med.


Genseren var et fint strikkeprosjekt. Jeg har lyst til å strikke den igjen i et annet garn. Oppskriften er enkel og et supert utgangspunkt som enkelt kan gis ulike uttrykk ved å gjøre små justeringer. Lena har laget en kjempesøt utgave i Faerytale alpakka, kanskje det blir den neste genseren?

Genserfakta 
Mønster: Klassisk angoragenser fra Pickles, størrelse L
Garn: Pickles Angora, farge Nougat
Pinner nr: 3 1/2 og 4

Jeg gjorde to små endringer i raglanfellingen: Jeg felte kun 22 ganger i "felling 2" og videre 2 ganger i "felling 1" før ribbekant og avfelling for å få en litt videre halsåpning.


Genseren har vært mitt eneste prosjekt den siste måneden, som har gitt meg veldig mye mindre strikketid (og bloggetid) enn vanlig. Årsaken er lillebror, som er fantastisk søt og sjarmerende, men også utrolig oppmerksomhetskrevende og har et stort behov for kroppskontakt. Så da ofres strikketiden -frustrerende til tider- men så får jeg heller nyte den tette kontakten med ham og komme sterkere tilbake med strikkinga når det hektiske babylivet har lagt seg litt. Enn så lenge blir det strikking i rykk og napp når han innimellom vil sove alene og uten å bli trillet ;)


Ønsker deg en strålende juni-uke med eller uten strikketøy i hendene!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...