søndag 13. oktober 2013

Rekker du opp?

Det var en gang en jakke. En fin jakke strikket av ekslusivt garn og med flotte fletter. Det er bare en bitteliten hake med den: Jakka er bare fin når den henger på henger´n.


På meg, derimot, er den ikke fin. Det er rett og slett en jakke som ikke blir brukt. Jo, jeg tok den på en gang, men ermene er ubehagelig trange og jakka er kjempetung og kjennes ut som en blyfrakk. Den kom av like fort som den kom på. Blandingen av Pickles Pure Alpakka og dobbel tråd Merino Tweed er ganske kompakt.


Nikker du gjenkjennende nå, kanskje? Har du også muligens et eller annet strikkeplagg som henger ubrukt i skapet? Hva gjør du med det?

Vel, nå har jakka vært skapfyll lenge nok. Denne jakka skal få et nytt liv som noe annet!

Jeg rekker opp. Drømmer og legger planer for hva dette flotte garnet skal gjenskapes til. Det mangler ikke på inspirasjon og pågangsmot. Men etter å ha demontert halskanten innser jeg galskapen i det jeg holder på med. Rekke opp trippelt strikket garn? Ikke bare skal tre tråder skilles fra hverandre og nøstes opp i hver sine nøster, men alpakkagarnets smålodne fibre gjør at trådene er toet lett sammen slik at jeg må kjempe for å skille dem. Hva tenkte jeg på? Snakk om dødfødt prosjekt!


Heldigvis er jeg ikke den som gir opp så lett. 
Plan B: Putetrekk!  


Flettemønsteret er jo ganske fint, dette må vel egne seg godt til en sofapute. Det blir isåfall en ekslusiv sak jeg får i sofakroken, mange nøster godgarn gikk med da jeg strikket denne og det var ikke billig. Men bedre å lage den om til noe som blir brukt, ekslusivt skapfyll har jeg nok av. 

Jeg har ikke helt bestemt om puta skal pyntes med bånd, stoff eller annet stæsj, eller om jeg skal nøye meg med å sy den sammen som den er. Vi får se. 


Jeg tenker å lage pulsvarmere av ermene. De er litt vide, så jeg må muligens sy dem inn litt. Alternativt blir det leggvarmere. Her skal hele herligeheten gjenbrukes!

To be continued :)


Har du gjenbrukt gamle (eller nye) strikkeplagg? Noen tips å komme med kanskje?
Ha en strålende søndag!

tirsdag 8. oktober 2013

Hot or not?

Hvem sier at strikk må bli til plagg?


Her i huset smykker vi oss med masket ull og synes det er ganske fint! 
Mamsen går for stort og lilla... 


...mens dattera har en enklere variant -men ikke desto mindre- veldig søt!

Vi har hatt et lite høstferieprosjekt av garnrester. Armbåndene er laget av icord, eller strikka snor. Det er superenkelt når du bare lærer teknikken. Det finnes mange veiledninger til icord-strikking på nettet, for eksempel denne. Alternativt kan man bruke en strikkelise, som nok er en enklere metode hvis ungene vil være med.


Du strikker så langt du vil ha armbåndet. Det kan være lurt å prøve det på underveis, så lengden blir rett. Så syr du i en knapp i den ene enden og en løkke med størrelse tilpasset knappen i den andre. Og vips, et fiks ferdig & fjongt smykke. Her har vi brukt fine knapper kjøpt på Etsy.


Dette var et veldig artig prosjekt! Vi planlegger å hente fram gullgarnet og strikke en glitrende variant av det. 

Masse super icord-inspirasjon finner du også på Pinterest
 

lørdag 5. oktober 2013

Røffe raggiser

Det var på tide å gi et bidrag til sokkebeholdningen til åtteåringen. Både høyden og fotsåler gjort et jafs på lengdeskalaen det siste halvåret, og det merkes på alt av klær og sko.   


Jeg gjorde et lite dykk i sokkegarnkassen og fant et par nøster Rauma Magi, som jeg synes har ligget lagret lenge nok. Faktisk kan disse nøstene skimtes på toppen av en usortert haug garn i et garnlagerinnlegg fra 2010, og de var ikke akkurat nyinnkjøpte da heller. 


I utgangspunktet hadde jeg tenkt å strikke vaffelmønstrede sokker, som sitter godt på foten og har et enkelt mønster som passer godt til et mangefarget sokkegarn. Men så kom jeg over disse hos Annepålandet, og syntes jeg måtte gi dem en sjanse. Mønsteret er en slags forskjøvet vrangbord med 2r, 2vr, der mønsteret flyttes en maske for hver tredje omgang. Spiralmønsteret gjør at de sitter usedvanlig godt på foten. Flere detaljer om sokkene finner du her.


Åtteåringen er veldig fornøyd med de nye raggisene med forsterket hæl og stjernetå :) Gode å slenge på føttene på småkalde oktober-morgener.

Ha en riktig trivelig oktoberhelg!

torsdag 3. oktober 2013

Akkurat nå...

...koser jeg meg med dagens første kopp kaffe og den flotte boka Sticka och virka med restgarn som jeg vant hos Innestemmen


Her var det mange søte restegarnprosjekter og mye herlig inspirasjon! Denne boka blir nok liggende på nattbordet en stund fremover (ja, jeg leser strikkebøker på senga, -gjør du?)


Ha en strikkefin onsdag!

tirsdag 1. oktober 2013

September -oppgjørets time

Og vips -så var september over.


Man skulle tro at 30 dager gir uhorvelige mengder strikketid, særlig når man er hjemme i barselpermisjon og lillebror sover iallefall en god dupp imens storesøstrene er på skolen, men faktum er at denne måneden har gitt skuffende lite kvalitetstid med strikktøyet. Flere forklaringer på det:

1) Septemberværet har vært fantastisk her i Trøndelag. Nydelig høstvær skal som kjent ikke sløses bort, man må ut på tur, trille langt og lengre enn langt og nyte frisk luft og lette, men fortsatt varme solstråler. Ved siden av strikking, er frisk luft virkelig balsam for sjelen.

2) Skolen er i gang igjen. Mye lekser og fritidsaktiviteter som skal følges opp, ofte utover kveldene. Og når roen endelig senker seg i huset og jeg kan synke ned i sofaen med strikketøyet mitt, rekker jeg som regel ikke strikke mange maskene før øyelokkene blir tunge og jeg må legges til lading.

3) Vi bygger ut huset. Halve tomta har vært en byggeplass siden mai, men nå som vi nærmer oss ferdigstilling er det adskillig flere ting vi kan bidra med selv. For eksempel maling. Blæh! Nå har vi heldigvis en proff maler som sparkler, pusser og maler de nye rommene inne, men utendørs tar vi selv. Og mye pent vær = plenti med maletid.

Vel, excuses-excuses... Ambisjonene var der i september, og jeg innfridde vel ikke helt.


Bare ett av fire prosjekter ble ferdigstilt, nemlig mysteriesokkeneRestegarnspleddet har fått seg noen flere striper, men 6cm framgang var litt mindre enn jeg hadde håpet på. Raglangenseren har jeg hatt god framgang på, men helt i mål kom jeg ikke. Bolen skal bli ca 10cm lengre og ermer må strikkes. Villsaujakka kom jeg godt i gang med, men så stagnerte det jammen meg da jeg fikk nyss i at det var noe feil med mønsteret. Nå er mønsteret rettet opp, så jeg kan trygt fortsette.

Så jeg fortviler ikke, oktober er her (velkommen forresten!) og forhåpentlig vil jeg få mange produktive timer med strikkepinnene framover. Uferdige prosjekter overføres til denne nye, ubrukte måneden -med blanke ark og fargestifter tell. Jeg går på med ny frisk:)

Hva strikker du på i høst?

God strikke-oktober!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...