torsdag 14. november 2013

Klar for jula!

Vi skriver midt november, og jula er tydeligvis allerede i full anmarsj. Julemarsipanen har vært tilgjengelig i butikkhyllene en stund, fasaden på kjøpesenteret er overdådig pyntet med lys… men jeg tviholder på mørke november-stemningen. OK, så har vi smakt på julebrusen, men resten av julevarene får vente til advent er godt igang hos oss.

Men noen forberedelser er det jo kjekt å få unna tidlig, før julestresset virkelig gjør seg gjeldende. For eksempel julekortene. Jeg har i år, som i fjor, som mål å få de ut til familie og venner før 1.desember. Godt å kunne stryke de av to-do lista i god tid før jul, synes jeg. Og så er det utvilsomt mere kos å gjøre ting når tidspress ikke er en dominerende faktor.

Så nå er vi i gang og photoshooter til årets julehilsen! Lillebror er unektelig med på notene og sjarmerer med sitt fineste, tannløse smil. Ihvertfall til å begynne med.


 Lua begynner å gli ned litt, men vi er like blid!


Jo, det er fortsatt gøy å bli tatt bilde av, selv om sikten begynner å bli svært redusert.


Nei, nå får det være nok posering. Skulle gjerne hatt tak i den rangla der! 


På tide å smake på lua, den dusken virker fristende!


For en irriterende greie! Vil ha den av, men hvordan??


Ny, lang nisselue som fin julerekvisitt, strikket etter To vranges framgangsmåte, men med tynnere garn og pinner enn i oppskriften. Garnet er Trysil babyull, innkjøpt for et par år siden med tanke på nisselue til dattera -men endte altså opp hos lillebror. Flere detaljer om lua på prosjektsida på Ravelry.


Fin torsdag til deg som er innom! :) Og lykke til med dine juleforberedelser!
         

torsdag 7. november 2013

Ett nøste Puno...

...har blitt til en supermyk og passe varm hals!


Halsen er kjapp og enkel å strikke:
Legg opp 73m på liten rundpinne 6, strikk perlestrikk (1r, 1vr) til du har ca 1m av nøstet igjen, og fell løst av. 

Denne ble til under fredagens nasjonale strikkekveld på NRK2 :) Digget den sendingen! Måtte det bli flere slike program. 


Mitt første bekjentskap med Puno, dette, og garantert ikke det siste! For et herlig garn! Mykt og lukseriøst, og ikke for kompakt. Ryktet sier at plagg av Puno holder passformen godt også. Det skal nok testes ut i litt større skala, for eksempel i en genser som denne og denne ;) 


Ha en strålende torsdagskveld! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...