tirsdag 18. mars 2014

Småstrikk og småstrikk fru Blom!



Permisjonsslutt og jobbstart gir redusert strikketid. Ikke så overraskende sier du kanskje, men nå har jeg altså bevist det også. Det lille jeg har hatt av strikketid de siste ukene, har gått med til jakka som eldsta ønsket seg så veldig før jul. Nå var det på tide å fullføre (og slippe dårlig samvittighet og stadig mas om den ikke snart er ferdig). Det ble med andre ord så som så med småprosjektene jeg skulle satse på framover, etter at jeg klarte å lande det o-store restegarnspleddet i permisjonstidens (og OLs) siste dager.



Smått har det gått, men nå er jakka tatt i bruk og både jeg og dattera er superfornøyde med resultatet. Hun har valgt garn selv, det er Pickles´ Abuelita 3-tråds Multi med ganske dempet fargeskift (tror fargen utgikk i forbindelse med at Pickles gikk over til ny kvalitet på 3-tråds garnet). Fargen er litt nattlig, litt mystisk og dunkel. Fin, og vitner vel om at hennes rosa periode definitivt er forbi. 

Jakka er strikket etter oppskrift på Hipp Vinterhagejakke, men med noen modifiseringer. Jeg har blant annet droppet stripene med pusegarn og strikket inn rillepartier istedet. Rillene er ene og alene motivasjonsmotiverte -jeg orket rett og slett ikke tanken på en hel, glattstrikket og nesten ensfarget jakke. Passform er knallfin! Utgangspunktet er en klassisk raglanjakke, men med 3/4 lange flaggermusermer som gjør den ganske -ja- hipp. Knappestolpene (uten knapper) er strikket sammen med vrangborden i nakken, slik at kanten ligger fint mot halsen og over brystet. Jeg har veldig lyst på en selv også...  


Flott datter og fjong jakke -ikke sant? 


Slik ser det ut når en skal være smart og strikkeeffektiv og ikke orker å strikke en eneste vrangmaske for mye! Glattstrikkpartiene er strikket rundt, mens rillestripene frem og tilbake. Det gjorde jobben med søm og oppklipping litt mere tricky, men det gikk!

Nå har jeg faktisk ikke flere store strikketøy liggende, så neste prosjekt blir smått. Garantert!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...