mandag 26. mai 2014

Strikking i forsommersol


Strikketøyet har reist litt og lufta seg:)

Det har vært med på sol og bading i Kroatia...



... og har vært en tur til fjells og kost seg i hytteveggen.



Fine turer begge deler. Strikketøyet er Pickles' Solskinnstopp. Et mye større prosjekt enn jeg trodde på forhånd. Modellen er litt baggy (mere enn bildet på sidene til Pickles viser, synes jeg), slik at det økes en god del masker etter vrangborden (som forøvrig strikkes 1 vr, 1 vridd rett i 6cm... -litt jobb med den også). Med nesten 300 masker på ganske tynne pinner tar hver runde litt tid. Jeg har strikket jevnt på toppen gjennom båttur i kroatisk skjærgård, på stranda og ved bassengkanten, på fly og flyplasser, i bilen og foran peisen på hytta -men synes progressen går i sneglefart. Nå håper jeg bare at jeg ikke går lei før genseren er ferdig. Ja, og helst sånn at jeg får brukt den til sommeren. I år.

Hva strikker du på i forsommervarmen?

mandag 12. mai 2014

Knebeskyttelse



I det jeg pakker bort sokkegarnet og avrunder restestrikkinga for denne gang, må jeg vise lillebrors ny-lappede bukser av hjemmestrikkede pads. Ja, denne gutten bærer virkelig preg av å være sønn av en strikker født på søttitallet ;) Kjappere prosjekt enn dette skal du virkelig lete lenge etter. Strikket med dobbel tråd tynt sokkegarn (her Drops Fabel) på pinne 3 for å få de passe tette og slitesterke, gikk dette superfort. Jeg prøvde meg frem med ulike geometriske former for å se hva som passet best på knærne til lillebrors bukser. Gutten har nemlig slitt hull på alle bukseknær etter uker med intens krabbing. Nå har han forøvrig nylig lært seg å gå, så slitasjen vil nok avta gradvis framover.
Jeg er litt spent på hvordan lappene ter seg etterhvert som buksa brukes, blir det ubehagelig og klumpete til knærne tro? Jeg tar sjansen, alternativet vil jo være å kaste buksene, og unødvendig bruk-og-kast er jeg som kjent ingen fan av.





Sånn! Tre bukser klare for nye eventyr.

torsdag 8. mai 2014

Oj, en stripete genser gitt!

Ja, den er rimelig fargerik og masete...







Lillebror har fått seg barnehagegenser av ymse rester fargeskiftende sokkegarn. En hel skuff i garnlageret er viet sokkerestegarn, mye hverdagsgarn som Fabel, Sisu og Regia, og noen fine skatter (Wollmeise, Sock-a-lichious silkeull og garn fra Sunshine yarns - nesten for flotte til å brukes til sokker, men bruksområdet til sokkegarn begrenser seg heldigvis -og tydeligvis- ikke kun til sokker). Nylonforsterket ull gir slitesterke plagg, og det kan jo komme godt med når gutten skal utforske barnehagen til høsten.




Jeg fikk ideen til denne genseren da jeg strikket Stashbustersokkene til lillebror i påsken. Dette måtte da være en anvennlig metode for andre plagg også? Teknikken er genial, og forklares godt her (anbefaler å ta en titt!). Jeg har strikket med to og tre garn parallelt, og det byttes tråd hver runde slik at fargene glir over i hverandre. Når hvert garnnøste har hyppige og heftige fargeskift i seg selv, så blir resultatet ganske viltert. En real hippiegenser!


Ja, det var en tid da jeg syntes flerfarga sokkegarn med spreke fargeskift var toppen. Nå foretrekker jeg roligere fargenyanser og ensfarga ull til føttene, noe som ikke direkte gjenspeiles i utvalget garn. Og siden jeg er veldig motsander av å kaste brukbare ting, må jeg rett og slett finne på noe å bruke de gamle slantene til. Mulig jeg er i overkant entusiastisk i forhold til kombinasjonen striper og farger, men dette synes jeg ble en gøyal genser. Andre ideer til hvordan jeg kan får brukt opp de flerfarga sokkegarnrestene tas ivrig imot! Forslag anyone?





Til denne genseren gikk det med 99 g tynt sokkegarn. Strikket med pinner 3. Jeg har ikke brukt mønster, men tok utgangspunkt i maskeantall ca likt for regnbuegenseren og strikket på litt ekstra i lengden på bol og ermer. Øverste del av raglanfellinga er strikket frem og tilbake for å gjøre åpning større med en lukkbar knappestolpe. Smart på plagg for små folk med relativt store hoder :)       
Heldigvis er gutten fortsatt liten og bryr seg katta om hva han har på. Han er like fornøyd med en crazy fargebombe av en genser som av noe helt annet. Siden mora fortsatt har mye stripete sokkegarn igjen, kan det tenkes han risikerer å ende opp med flere eksperimentelle kreasjoner framover.

tirsdag 6. mai 2014

På flyttefot!

Jeg og ztrikkeriet mitt flytter til garnhimmelen!
 
Framover blir vi å finne på woolspire, der lidenskap og inspirasjon utveksles mellom garn- og strikkefrelste. Håper du vil følge meg videre der!

 
 
Den nye bloggen finner du her. Kanskje du flytter etter du også? ...
 
Ha en strålende strikkedag!
 

torsdag 1. mai 2014

Fjærlett favoritt

En lun og myk herlighet på 200g er blitt min! Endelig litt egenstrikk igjen gode fire måneder inn i 2014 som (i mitt hode) skulle bli "det store egostrikkåret" men som hittil kun har kastet av seg en enslig jakke.


Denne genseren ligger an til å bli en stor favoritt. Akkurat varm nok til å lune nå på våren og på kjølige kvelder utover sommeren, men uten at den blir for tett og varm. Tynt, fluffy alpakkagarn aka blåveisblå og naturfarget Faerytale strikket med store pinner gir et lett og pustende strikkeplagg. Nevnte jeg at det er 100% kløfritt og er alldeles herlig mot huden? Mmmm...

Genseren ble påbegynt straks jeg så oppskriften i siste utgave av Kamille ideer, og ble strikket endel på gjennom påsken. Et fint og greit sideprosjekt som ikke krever mye oppmerksomhet (vi liker litt sånt innimellom!), og samtidig så effektfullt med sine enkle, blå og hvite striper. Det er Merete som står bak genseren, og snill som hun er har hun lagt ut oppskriften gratis her. Jeg strikket min i str M, og den ble mer enn romslig nok til meg -men så er det jo meningen at den skal være litt oversized også da.


Et par endringer jeg har gjort i forhold til orginal-oppskriften:
Raglanfellinga strikket jeg med to masker rett mellom før-og-etter felling på "hvert punkt". Jeg synes det blir penest. I tillegg felte jeg av to omganger ekstra før halsborden, for at halsen ikke skulle bli for vid. Smart var det, for jammen ble den vid nok!

Litt pussig at jeg sitter igjen med 99g garn. Altså 1 1/3 nøster natur og 2/3 blåveisblått. Hadde holdt i massevis å kjøpe to nøster naturfarge, og ikke tre av hver farge, som det står i oppskriften. Ganske stort overskudd med tanke på at genseren veier nøyaktig 200g.


Nå skal genseren nytes samtidig som jeg gir meg i kast med neste egoprosjekt. Jeg røk nemlig på en stor bestilling Pickles-garn rett før påske blant annet med tanke på en solstråletopp og lang jakke til meg selv. Og stripene på Stashbuster-genseren til lillebror øker jevnt og trutt. God å vite man ikke blir strikke-ledig med det første!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...