fredag 29. august 2014

Mysterieoppklaring

InfiniCOWL Deborah Tomasello Ztrikkeriet

På ren impuls meldte jeg meg på Deborah Tomasellos mysteriestrikk tidligere i sommer. Jeg har vært med på noe tilsvarende før, og fikk plutselig en akutt lyst til å gjenta dette litt pussige konseptet. Det artige med mysteriesamstrikk er å strikke sammen med andre garngærne på noe man ikke helt vet hva blir tilslutt. Altså, jeg visste det skulle bli en hals og fikk plukke ut fargene selv, men møsteret fikk jeg i deler og måtte dokumentere en del ferdig før jeg fikk tilsendt den neste. Jeg innrømmer at jeg tvilte sterkt underveis på at dette ville bli et brukbart plagg... Men nå som det hele er ferdig er jeg faktisk ganske fornøyd! Ble ikke så verst likevel:)

Jeg liker fargene og mønsteret bidrar til at de glir fint over i hverandre. Jeg har brukt diverse garn fra lageret, mye Abuelita tynn merino/ babymerino, litt Sandnes Sisu/ Sisu Fantasy og Drops Delight. Man tager hva man haver... Alt strikket på pinne 2,5. Halsen er strikket som en lang pølse. der topp og bunn ble vevd sammen tilslutt (helv... mye arbeid!) Halsen er så klippet opp i front, åpningene sydd igjen og så avsluttet jeg mysterie-herligheten med heklede knappehemper og knapper fra Husfliden. Mere info finnes på prosjektsiden på Ravelry.

InfiniCOWL Deborah Tomasello ztrikkeriet

InfiniCOWL Deborah Tomasello ztrikkeriet

Artig å være med på mystefistisk strikking, men nå er jeg veldig klar for å ta fatt på andre prosjekter!

søndag 24. august 2014

Matte, hverdagsvotter og mysterier

Her strikkes det jevnt og trutt om dagen. Jeg er ingen monogam strikker, men liker å strikke flere prosjekter i parallell (så går jeg ikke så fort lei heller:) Siden i sommer har Mariusgenser i mannestørrelse vært hovedprosjekt. Heldigvis med romslig tidsfrist, slik at jeg kan strikke på andre plagg innimellom. Genseren nærmer seg ferdig, men så har jeg typisk nok gått tom for garn i hovedfargen og har derfor har jeg fått en liten ufrivillig pause. Da passet det fint at torirot trengte en teststrikker til sin lue med det fengende navnet Pytagoras. Jeg, som er realfagsutdannet og litt over middels matteinteressert, falt iallefall pladask for navnet, - og så skadet det jo ikke at lua var baggy og fin i formen heller da!


Her strikket jeg med en god blandings digg garn: Grønn Abuelita tjukk merino, rosa Abuelita 4-trådsmerino og hvit Ninapetrina mellomtykk merino. De to sistnevnte var nye bekjentskaper for meg, og skal si jeg lot meg sjarmere av begge to! Nydelig mykt og kløfritt garn med fin "spenst". Og for en fin melering i 4-trådsmerinoen! Sukk...

Ja, faktisk var jeg så henrykt over garnbekjentskapet at jeg la opp til votter med disse to samme dag som Pytagoras ble felt av :) Dette er Pickles´ hverdagsvotter, strikket i dobbel tråd, ja nettopp, 4-trådsmerino og Ninapetrinas Mellomtykk merino. Fiiiin kombo!


Sånn utenom Mariusstrikk, luestrikk og vottestrikk, strikker jeg også på dette her:


Dette er en hals som er en del av en Deborah Tomasellos "MAL" på Ravelry. MAL=Mystery (knit-) Along og fungerer slik at mønsteret blir avslørt del for del over flere uker. Dette blir en dobbel, åpen hals. Den strikkes som en lang tube, der topp og bunn skal veves sammen og fronten klippes opp til slutt. I åpningen skal det sys i knapper og lages knappehull. Jeg er ikke helt overbevist over at denne blir noe særlig, men er samtidig er såpass nysgjerrig på sluttresultatet at jeg strikker trøstig videre.

Enda har jeg flere prosjekter på pinnene, men noe skal man spare til senere også:) God søndagskveld!

søndag 17. august 2014

Sandkassa neste!

Enda et par votter er klare for lek og moro i barnehagen!


Vottene er strikket etter samme oppskrift som mine enkle, stripete votter, men med redusert maskeantall for å passe en halvannetåring. Garnet er lysegrå Dalegarn Falk og grå Sandnes Smart, strikket på pinne 3,5. Har du lyst til å prøve deg på oppskriften, se prosjektnotatene på Ravelry her. Jeg synes passformen ble god, så blir det spennende å se hvordan de holder seg etter litt røff bruk. Garnet er iallefall vaskemaskinbart, og det er helt klart en fordel når brukern skal inspisere søledammer og grave i gjørme og sand!

En liten personlig "tøtsj" gjør det enklere for vottene å finne veien tilbake til sin rettmessige eier dersom de skulle rote seg bort. Sånt skjer jo gjerne i barnehagen.


Ha en finfin uke!

torsdag 14. august 2014

Jeg, en garnjunkie?

Av og til skjer det at garnlageret får tilskudd av nye nøster. Jeg liker å tro at det ikke er så ofte, og helst av en god grunn. Ja, sånn som når et prosjekt skal realiseres uten at jeg finner passende garn i lageret. Det er jo helt greit. Det hender jo også at jeg kjøper et hespe eller to bare fordi det er så himmelsk fristende. Det er jo akseptabelt det også, hvis det bare er en sjelden gang.

Det er bare det at denne sommeren har det ikke bare skjedd en sjelden gang. Det har visst skjedd gang på gang på gang. Salg hos Holst garn og Strikk innom, og vips noen fine nøster innkjøpt. Innom og myste hos den lokale garnpusheren, og så ble det jammen med noen übermyke nøster Puno hjem (ukjent av hvilken grunn) Fristende besøk i nettbutikkene til Nina petrina, Pickles og Wollmeise, og plutselig var noen bestillinger med digg ullvare på vei til postkassen min. Ingen plan, kun øyeblikkets impuls. Og under Bornholmsferien endte jeg jammen meg opp med fire trøstenøster med sokkegarn kjøpt på Dagli´ Brugsen, da det viste seg at den fineste garnbutikken jeg hadde planlagt å avlegge et besøk kun var en nettbutikk (ja stakkars meg, har jo ikke noe garn fra før!)

Hva skjer´a??


Nøster og hesper foreviget her er nok bare en del av de innkjøpte herligehetene *sukk* Og garn handlet med konkret plan for øyet er heller ikke tatt med, gitt...

Jaja, gjort er gjort og kjøpt og kjøpt. Nå må jeg bare kose meg med alle ullskattene og sette en sporenstreks stopp for videre handel til noe (noe?!! Mesteparten!) av dette er strikket opp. Og hvis du lurte, så dokumenteres dette høytidelig for å minne meg selv på de faktiske realiteter. Bittelitt flaut, men også sååå deilig med alt dette herlige garnet!

søndag 10. august 2014

Og vips! -så var han barnehagegutt

Lillebror har blitt barnehagegutt. Og med barnehagestart følger et voksende behov for klær og utstyr. Inspirert av Frksnupp, viser jeg en liten oppsummering av stort og smått som blir å finne i lillebrors ullgarderobe i barnehagen utover høsten.


At ull er gull, særlig på barn som leker ute i allslags vær og blir både svette, våte og kalde, er det jo ingen tvil om!


Regnbuegenseren strikket jeg til lillebror i vinter som et bidrag i Pinneguris Regnbuefebruar. Den er laget i tynn, ubehandla ull og er varm uten å være for varm. Fin som utenpågenser på småkjørlige dager, eller som mellomlag når kulda kommer. Garnet er naturfarga Blackhill Højlandsuld og regnbuefarga Kauni EQ. Genseren er brukt masse allerede, men holder forhåpentligvis en stund utover høsten og vinteren. Gutten har vokst masse i sommer, men genseren passer fortsatt (...akkurat)


En annen genser i tynn ull er denne, strikket utelukkende i sokkegarnrester og etter stashbuster-spirals metoden. Denne er litt større enn regnbuegenseren, og har omtrent samme bruksområde. Slitesterk og barnehagevennlig i nylonforsterka ullgarn. Jeg har mere sokkegarn liggende, så det er ikke utenkelig at den snart får følge av en fargeglad ribbebukse også:) 


Ullbukser må jo også til når gutten skal ut og leke i kulda. Heldige lillebror har en farmor som mer enn gjerne strikker til han -her har hun bidratt med to bukser i tynn ull, henholdsvis Drops Delight (venstre) og Sisu. Disse er strikket i størrelse 2 år, men med et knytebånd i livet sitter de nok på og kan brukes utover høsten.


To fine votter strikket etter oppskrift fra Varme hender. Det grønne paret er strikket i Regia sokkegarn, mens høyre par er Kauni EQ og offwhite Finull. Tynne begge to. Tanken er at de grønne kan brukes inni vanntette votter for ekstra varme, mens sistnevnte par vil nok tove seg litt i bruk og egner seg kanskje best alene. Beholdningen må suppleres med tykkere votter etterhvert, han skal nok både få tova votter og et par av de Enkle, stripete vottene.


Sist ut er ullsokkene og halsen som ble strikket rundt påsketider av samme restebeholdning som sokkegarngenseren. Halsen er ribbestrikka, som gjør den superstretchy. Sokkene har allerede vært endel i bruk, og det synes jo greit på bildet her ;)

Jeg har tanker om mere barnehagestrikk utover høsten, gutten vokser jo og det må stadig fylles på:

En 70tallsjakke i tynn alpakka og ekte retrostil er snart av pinnene - Artigskrue-hettelue har vært på lista lenge - Ulldress i tynn ull skal han få etterhvert - Ullue må han såklart få (Puselua til Pickles kanskje?) - Samt nevnte votter i tykkere ull, ribbebukse og noen flere par ullsokker.


Aller sist må jeg vise igjen de hjemmestrikka knelappene som lillebror har fått på de hullete buksene sine. Disse var superenkle å strikke, men har vist seg både slitesterke og vaskemaskinvennlige i bruk. Absolutt en suksess å gjenta! Det blir nok flere hull å dekke etterhvert, regner jeg med...

Når jeg ser over lillebrors ullbeholdning, ser jeg at fellesnevneren med stor F er restegarn! Ikke ett eneste plagg er det handlet inn garn til, alt kommer fra lageret (muligens med unntak av farmors ullbukser). Det må være en god ting? Enten så er jeg kjempeflink til å bruke lagergarn, eller så har jeg bare et alt for stort garnlager... Det spørs vel hvordan man ser det :)

søndag 3. august 2014

Votter til poden?

En klok dame sa en gang at man aldri kan få for mange par votter. Hun var sannsynligivs en strikker.


Jeg har sett mange votter komme og gå inn og ut av ungenes beholdning over flere år nå, og kan konstantere at det er med dem som med sokkene i vaskemaskinen; Det er et udefinerbart vesen (troll?) som har disse på menyen. Enslige votter er like trist som enslige sokker. Og egenlig alt annet som er ment å være i par. Dette paret er heldigvis lykkelig uvitende om skjebnens (mulige) brutale virkelighet, og konsentrerer seg fullt og helt om å oppfylle sin egen nytteverdi som vott. I par.

Disse vottene strikket jeg første gang i 2011. De har vært masse i bruk av jenta mi, som den gang var 6 og nå er 9. Siden en god ting som kjent ikke kan gjentas for ofte, har jeg nå strikket disse vottene på nytt og lagt ut oppskrifta som gratismønster på Ravelry. Det står oppgitt at de er i størrelse 8 år, men jenta mi har brukt dem alle de tre vintrene siden da, så størrelsen er nok ganske fleksibel. Nå planlegger jeg å teste ut mindre og større versjoner til oss andre i husholdet -så kanskje oppskrifta blir utvidet til flere størrelser etterhvert. Artig om du vil prøve deg på vottene, jeg hører gjerne fra deg (inkludert ris og ros) hvis du gjør det:)

Link til gratismønsteret har du her:





Striper blir man glad av - og så finnes det så mange fine fargekombinasjoner!



Et gammelt, velbrukt par og de nye, spenstige arvtagerne. Vottene kan felles av på to måter: Med sammenvevd avslutning (det lilla paret) eller med stjernefelling (grønt par). Fine begge to synes jeg- dog gir vel sammenvevinga en bittelitt proffere finish. Kjappe å strikke er disse uansett. Kanskje lage flere par å ha på lur nå som det enda er god tid igjen til jul? ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...