onsdag 15. oktober 2014

Hverdagslykke, gitt!

En grønn og perlegrå stripete herlighet er blitt min!


Unødvendig å si at jeg er superduper fornøyd?


Dette er selvsagt hverdagsjakka designet av Ann Myhre. Jeg har hatt jakka på ønskelista lenge, og er så glad for at jeg endelig fikk mitt eget eksemplar. Siden jakka er strikket av tynn ull regner jeg med den vil være en trofast følgesvenn i årstiden(e) vi er på god vei inn i, som en lun jakke alene eller som mellomlag mellom vind-og vanntett jakke og ulltøy innerst. Blir nok en bruksjakke, dette.

Orginalgarnet er Kauni, men jeg ønsket å bruke noe av det digge lagergarnet mitt og endte opp med kombinasjonen grønn Wollmeise Twin og perlegrå Drops Alpaca. Yammi! Siden strikkefastheten ble en ganske annen enn i oppskriften, endte jakka opp med å bli strikket i str XL og med ekstra økerunder før avdeling til ermer og bol. Ja, faktisk ble jakka ferdigstrikket allerede i sommer en gang, men ble da for snau og ble rekket opp til bærestykket igjen for å øke på maskeantallet til ermer og bol. En jakke til besvær, men ikke for meg denne gang... jeg var nemlig så heldig å få hjelp av svigermor til å strikke denne! Og hun gir seg ikke før resultatet blir perfekt :-)


Jeg ble knallfornøyd med fargene! Erfaringsmessig vet jeg at Drops Alpacaen klør mindre etter litt bruk, men nå i starten må jeg nok belage meg på å ha langermet genser under for å dempe stikkinga litt. Knappene er av kokosnøtt, og kjøpt fra en kinesisk forhandler på Etsy for et par år siden. Synes kontrasten mot det syrlige, grønne ble søt!

Flere detaljer på Ravelry.

Avslutter med en se-min-nye-jakke-selfie. Selv om smilet er litt Mona Liza-aktig, er jeg kjempefornøyd både med jakka og det alldeles fantastiske høstværet i trøndelag i disse dager. Høsten er best! Og svigermor!

lørdag 11. oktober 2014

Dotty love

Iveren etter å legge opp til noe nytt etter en måneds avholdenhet fra slikt vil visst ingen ende ta. Ikke før var favorittgenseren på pinnene, så fant jeg en vanteoppskrift hos Pickles jeg ville teste ut. Motivet var todelt; 1) Å sjekke om disse fingerløse vantene var et godt julegave-emne, og 2) å finne ut om Pickles Cozy og Rauma Puno kan brukes om hverandre. Svarene ble enkle: 1) Ja, så absolutt og 2) Ja, så absolutt :-)


Vantene var virkelig kjappe og artige å strikke, mye på grunn av de søte dottene, som sørget for litt variasjon i glattstrikkinga. Og på pinne 5 gikk jo dette unna i en fart! Synes de ble veldig søte også, så det spørs om ikke disse havner under juletreet hos en eller flere fra meg i år. Kjempefin venninnegave!

Jeg har ikke prøvd Pickles Cozy, men Rauma Puno er en stor favoritt hos meg. Litt eksklusivt og fantastisk mykt og deilig. Det eneste som trekker ned er prisen, mener jeg betalte godt over 80kr for et nøste sist. Pickles Cozy koster kun 68kr nøstet, men så er fargeutvalget til gjengjeld veldig begrenset. Utenom det er det påfallende mange likheter mellom de to. Begge har løpelengde 110m/50g, og samme oppgitte strikkefasthet. Begge består av ullfibre sprøytet inn i en tynn polyamidstrømpe i en blanding av Baby Alpakka og Ekstra fin Merino. Ja, det eneste som taler i mot at disse garnkvalitetene har samme opphav, er det faktum at Puno har 10% mere Ekstra fin Merino og Cozy har samme mengde mere Baby Alpakka. Snakk om tvillinggarn...

Vantene strikket jeg i den minste størrelsen fordi tidligere erfaring tilsier at Puno strekker seg litt i bruk. De passer allerede nå perfekt til mine str 7 hender. Jeg gjorde et par små endringer i forhold til orginaloppskriften: Strikket vanlig ribb istedet for 1 vridd rett, 1 vrang, og lagde den øverste ribben lengre enn oppskriften for å få lange nok til dekke knokene ;-) Tipset om å ta opp masker før dotten på neste runde kom forresten godt med, det ble ellers ganske store hull ved siden av dottene.

Fingerløse vanter facts:

Garn: Rauma Puno Melange, farge 11540
Pinner: 5
Oppskrift: Pickles Fingerløse dottevanter

God strikkelørdag!

onsdag 8. oktober 2014

Favoritt på pinnene

Ufo-september er historie, og endelig er det husrent å legge opp til nye strikkeprosjekt:-)


Rart dette, hvordan man skal rettferdiggjøre sånt for seg selv... men nå strikker jeg iallefall ivei på et nytt, deilig plagg med god samvittighet.

Prosjektet er Il grande favorito, en superfin genser jeg har hatt på lista lenge. Originalen strikkes med dobbel tråd tynn alpakka, men jeg tenkte å lage en luftigere variant av Pickles Big Fuzz. Foreløpig ser og kjennes det bra ut. Big Fuzz´en er hovedsaklig mohair, men synes denne virker å være mindre kløete enn annen mohair jeg har kjent på tidligere. Denne gangen har jeg spandert en prøvelapp for å sjekke strikkefastheten på forhånd (Kryss i taket!) Det tok ikke lange tida, og så slipper jeg forhåpentligvis å oppleve det kjedelige faktum at genseren er for stor eller liten når den er ferdigstrikket. Praktisk sånn sett å strikke top-down, så kan genseren prøves på før deling av ermer og bol. Jeg tror dette blir bra!

Knit on!

fredag 3. oktober 2014

Og slik gikk det...

Plutselig var oktober her gitt. September gikk fort, nesten som forventet når man har mange strikkeplaner som skulle gjøres ferdig innen månedens utløp. Lurer du på hvordan det ble med UFOene i måneden som gikk? Her er svaret:


Øverste venstre: Værnesrose-votten er fortsatt enslig -ingen makker ble strikket til den i september gitt. Ikke engang i nærheten.

Øverste høyre: WInter wonder-vottene ble rekket opp og to nøster Sisu kan nå bli til andre ting.

Nederste venstre: Et par hjemløse sokker ferdig strikket -YEY!

Nederste høyre: Mariusgenser til pappa er ferdig strikket, men stagnerte på oppklipping/montering av ermer.

Ikke så mye å være stolt over med andre ord. Er derfor glad for at oktober er her i all sin høstlige prakt og mørke kvelder fulle av strikkeiver og innetid. Måtte den bli mye mere produktiv enn sin forgjenger!

Selv om ikke alle UFOer ble lost vel i havn, strikket jeg faktisk enda et par hjemløse sokker innen måneden var omme. Disse er årets fjerde par, strikket i Online 6trådsgarn og Viking sportsragg på pinner 4. Vaffelmønster og forsterka hæl gjør seg fortsatt gjeldende;-)


Nå ser jeg fram til nytt strikketøy og myser nok på noe julestrikk om litt. Og så må jo Mariusen gjøres ferdig. Bedre å hoppe i det og bli ferdig først som sist tenker jeg.

God strikkeoktober!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...