onsdag 25. februar 2015

Kakefest!

Bloggen har rundet 5 år!

Med serien Anno rullende over norske tv-skjermer, tenkte jeg det var artig å ta et tilbakeblikk på hvordan ztrikkeriet framsto i "tidligere tider". Ikke helt sammenlignbare tidsperspektiv kanskje, men alt er jo som kjent relativt :)  

Nesten 200 innlegg har det blitt så langt. Kanskje ikke så masse fordelt på 5 år, men så har nok ikke jubilanten vært gjenstand for trofast oppfølging og oppmerksomhet hele veien heller. Her snakker vi periodevis av-og-på blogging, bloggtørke og stor blogg-iver i skjønn forening. Bloggen lå nede i 1,5 år, startet på igjen, ble flyttet over til Woolspire-plattformen og flyttet tilbake til Blogger. De siste to årene har jeg blogget jevnlig og vært langt mere enn av. Godt det er snakk om en blogg og ikke en virkelig femåring...

Bloggen ble født i januar 2010. Det vil si, faktisk blogget jeg litt før dette også, men ztrikkeriet inntok sin nåværende form på denne tida. Den første tiden preges av sokkestrikking, etter at jeg hadde meldt meg på min første samstrikk der ikke mindre enn 52 par sokker skulle strikkes på like mange uker. -En nyttig erfaring kan man si, der resultatet knapt nådde tosifret antall sokkepar. For ettertiden har jeg har notert meg at 1-2 par per måned er smertegrensa mi for sokkestrikk. Videre utover 2010 debuterte jeg som sjalstrikker og fikk smaken på toving. Jeg fikk mitt første møte med Mariusmønstert, og strikket et par pulsvarmere som fortsatt troner øverst over mest leste innlegg.

/Ztrikkeriet anno 2010/

2011 starter godt på bloggefronten. Jeg hekler og tover et digert, fargerikt sofapledd, jeg lager min første votteoppskrift og systematiserer garnlageret for første gang. Men i april er det bom stopp, inspirasjonen tar slutt og bloggen fjernes etterhvert fra nettet.

/Ztrikkeriet anno 2011/

2012 kommer og går nesten i sin helhet uten ztrikkeriet på lufta, men rett før nyttår åpner bloggen øynene igjen og erklærer re-åpning etter lang tids dvale.

2013 blir bloggens hittil mest produktive år. Mye takket være tre måneders sykmelding/sofasliting i påvente av lillebrors ankomst i mars, og deretter permisjon ut året. Mange baby-relaterte plagg triller av pinnene, jeg stifter bekjentskap med Nøstebarnregnbuefarget garn og Wims intrikate og fine sokkemønstre. Jeg blir også bitt av "må bruke opp restegarnet"-basillen dette året (er fortsatt ikke kurert). Innimellom amming og et stort byggeprosjekt hjemme blåses det også liv i symaskina igjen. Og det strikkes og blogges jevnt og trutt.

/ztrikkeriet anno 2013/


2014 braker løs med restegarnspleddet, som fortsatt er hele familiens sofateppe-favoritt. Jeg startet forberedelsene til lillebrors barnehageoppstart og deltok i virituelt demonstrasjonstog. Høsten ble vel kanskje mest preget av selvransakelse og UFO-jakt:)

/ztrikkeriet anno 2014/

Ja, det var altså de første fem årene. Gøy å heve blikket litt og se bloggen i et større perspektiv. Jeg ser umiddelbart tre ting karakteriserer meg som strikker:
 1. Striper -Jeg har tydeligvis dilla på stripestrikk, ensfargede strikkeplagg er eksklusiv vare hos meg... 
 2. Restegarn -Jeg er opphengt i å bruke opp hver smitt og smule av garnrestene
 3. Multistrikking -Jeg må ha flere prosjekt på gang til enhver tid for å unngå å gå lei. Tidligere var jeg en notorisk "starter", og hadde alt for mye uferdig liggende, men jeg har med tiden blitt flinkere til å ferdigstille påbegynte ting. Heldigvis!
Bloggnavnet er en historie for seg... Tror starten på det er så enkel som at jeg skulle reservere et bloggdomene, og byttet ut s med z da strikkeriet var opptatt. Hadde vel ikke tenkt så nøye igjennom navn og sånn da, ville bare starte en blogg. Jeg syntes etterhvert at navnet lød litt tamt, og endret navn til Tinas Kårner. Tina var liksom web-nicket mitt, ettersom jeg var veldig opptatt av å blogge anonymt. Både navnet og nicket forsvant med den 1,5 år lange bloggtørken, da het bloggen Ekte garnglede en periode. Men heller ikke dette navnet føltes rett, og for omtrent et år siden var gode, gamle ztrikkeriet tilbake. Ringen er sluttet...

Hvis du fortsatt henger med etter alle disse årenes oppsummering, så er du hjertelig velkommen til ztrikkeriets bursdagsfest! Det feires med garnkake, selvfølgelig, og ingrediensene er hentet fra mitt velfylte garnlager :)


Her er det mange deilige ingredienser som gir meg vann i munnen. Yammi!
 1. 150g Wollmeise Pure (farge Mistelzveig)
 2. 100g NinaPetrina ekstra tynn merino (hvit) 
 3. et nøste Hexa (brun) 
 4. et nøste Pickles Angora (pudderrosa)
 5. 100g Regia Design line sokkegarn (fersken-rosa fargenyanser)
 6. 100g Holst supersoft (farge Fig)
Du kan få hele tre stykker av kaka, akkurat de stykkene du har mest lyst på. Jeg hiver også i strikkemarkører og godis, som seg hør og bør når det er bursdagsfeiring!

For å få kake skriver du inn en kommentar her og forteller hvordan du følger bloggen videre og hvilke tre stykker vil ha. Jeg trekker en vinner søndag 8.mars :)


Lykke til og tusen takk for at du leser bloggen min!

23 kommentarer:

 1. Gratulerer med blogg-bursdag! Jeg blir gjerne med og feirer og følger deg videre. I tilfelle jeg blir den heldige, ønsker jeg meg kakestykke nr 1, 4 og 6.
  Lykke tl videre med blogginga og handarbeidet!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 5 års blogging. Ser du har laga veldig mykje fint på dei åra. Eg har lagt meg til som følgar, og dersom eg skulle vera så heldig å vinna, ynskjer eg nr 1-5 og 6.

  SvarSlett
 3. Gratulerer så mye med bloggjubileum! Utrolig kul oppsummering! Jeg digger bloggen din, den er akkurat passe uhøytidelig og laidback og jeg blir glad av å se de fargerike prosjektene dine :)

  Syns forresten jeg kan huske å ha sett Tinas Kårner, det ringte en bjelle langt baki der!

  Jeg har deg i bloggrullen min og er følger, og det har jeg tenkt å fortsette med :)

  Så var det den flotte garnkaka, da! Mine ønske-kakestykker må nok bli 1, 2 og 5!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig tilbakemelding -tusen takk! Godt å høre bloggen blir oppfatta som uhøytidelig og laidback, akkurat sånn jeg vil det skal være ;-)

   Slett
 4. Heisann og gratulerer. Morsom oppsummering det der. Jeg gav lenge hatt deg i bloggrullen, tror jeg mistet deg en stund da jeg flyttet til bloglovin, men nå er du der.

  Om jeg vinner, krysser både fingre og tær, ønsker jeg Holst, ninapetrina og wollmeise.

  SvarSlett
 5. Gratulerer med bloggbursdag! Jeg følger deg via bloggrullen, eller hva det heter.
  Kakeønsker er når 1, 2 og 6.

  SvarSlett
 6. Gratulerar till 5 års blogg! Jag följer dig med Feedly. Om jag vinner önskar jag mig Holst, NinaPetrina och Regia.

  SvarSlett
 7. Gratulerer med 5-årsjubileum! Du verden så mye fint du har strikka! Jeg legger deg til i blogglista mi; da ser jeg hver gang du har et nytt innlegg. Vil gjerne se hva du kommer til å ha på pinnene etter hvert.
  Kaka ser deilig ut. Jeg smaker gjerne på kakestykke 1, 2 og 6 :-)
  Ha en fin torsdagskveld!

  SvarSlett
 8. Fin oppsummering, gratulerer med bursdag! Jeg følger deg og får med meg alle oppdateringer, veldig praktisk når vi er blogspot'ere begge to. ;o)
  Du strikker mye fint, og jeg finner stadig inspirasjon hos deg men det har du kanskje hørt før...
  Ztrikkeriet er det beste navnet, glad du fant tilbake til det!
  Dersom jeg skulle være så heldig så er kakeønskene mine nr 1, 2 og 6.

  SvarSlett
 9. Fin memoryline her. Veldig trivelig med blogging. Jeg har også blogget i 5 år. Gratulerer med feiringen. kakeønske 1. 2. og 6.
  Klem

  SvarSlett
 10. Hei og Gratulerer! Fin blogg du har som er fast inventar i min daglige "strikkebloggrunde". ( runde med blogger jeg har i hodet). Skulle jeg være så heldig å vinne ønsker jeg meg 1, 2, 4.
  Lykke til videre I bloggingen.
  Mvh kristinvdt (krøllalfa) hotmail.com

  SvarSlett
 11. Så flott oppsummering :) Gratulerer med jubileum som bloggar, ztrikkeriet er ein av dei bloggane eg er fast innom dagleg, og gleda er alltid stor når det har kome eit nytt innlegg. Syns du gir mykje inspirasjon, håpar bloggiveren held seg framover så vi får nyte produktiviteten og bli inspirert av deg. Lykke til vidare :) Om eg skulle vere så heldig å vinne, ynskjer eg meg nr. 1, 5 og 6 (kryssar fingrane og håpar på vinnarlykke, nydeleg garn alt saman)

  SvarSlett
 12. Gratulerer med dine 5 år! Håper på mange flere, du inspirerer veldig med bloggen din! Tror det var sokkene til Trude som fanget meg først, men liker din bruk av rester, og ønsker stadig at jeg skal bli like ivrig på å bruke opp mine;) litt av en bursdagskake, her var det mye som fristet... Aller mest Holstgarnet (som jeg ikke har prøvd), Regia-garnet og angoragarnet (da får jeg en partner til de to nøstene jeg selv har i samme farge:D

  SvarSlett
 13. Gratulerer så mye med bloggbursdag! Stas å fylle 5 år! Så mye inspirasjon du har fått samlet i oppsummeringen. Med slike tilbakeblikk får man virkelig se hvor mye man har laget, hos deg er det mange meter garn som har blitt tryllet frem til de fineste plagg. I forhold til den fine garnpakken du er så snill å gi bort, håper jeg at garn nr 1, 2 og 6 kommer til meg. Det er garntyper jeg ikke har prøvd tidligere, så det hadde vært utrolig kjekt :) Da får du feire videre:) Ønsker deg en fin ny uke.

  SvarSlett
 14. Godt jobbet å skrive i 5 år. Og selvfølgelig må man ha ferie innimellom.
  Jeg følger deg via Uformelt og gleder meg over innleggene. Håper du holder koken i fem nye. :)
  Mine favorittkakestykker er 1, 5 og 6. Krysser fingrene for litt vinnerlykke.

  SvarSlett
 15. Gratulerer med jubileet! Artige tilbakeblikksbilder, oppdaget et par ting jeg ikke har fått med meg tidligere. Elsker det stripeskjerfet øverst til høyre fra 2013, jeg blir så glad av å se på det.
  Jeg følger deg via oppdateringene på Uformelt, men har store planer om en dag å oppdatere bloggrollen min slik at jeg får inn bloggere som er aktive.

  SvarSlett
 16. Gratulerer med 5 år. Inspirerende og morsom blogg. Klikker innom hver uke. Ønsker meg wollmeise det har jeg ikke stikket av.
  mvh.Gunvor
  gsenneset@gmail.com

  SvarSlett
 17. Gratulerer med 5-årsjubileum! :) Eg følger deg gjennom Uformelt, men har deg også i wordpress-leser-lista mi. Er eg så heldig å få eit kakestykke, så ønsker eg meg mest 1, 2 eller 6.

  SvarSlett
 18. Hurra hurra! Henger meg med på bursdagsfeiringen og takker for all den fine inspirasjonen du deler ut! Ønsker meg 1,2 eller 6 :) Krysser strikkeprinnene og gleder meg til med de neste 5 årene ;)

  SvarSlett
 19. Hurra for Blogg Bursdag!! Har deg i blogglista på bloggen min.
  Ønsker meg kakestykke 1, 5 og 6

  SvarSlett
 20. Gratulerer! Jeg har deg i blogglista mi! Og stikker innom oftte. Jeg ønsker meg som mange andre kakestykke 1,2 og 6, men de andre hadde gått ned de og. :)

  SvarSlett
 21. Gratulerer! Jeg kommer og går visst, jeg også ;) pytt sann - sånn får det bare være! :) jeg tar gjerne tre kakestykker: 2, 5 og 6 :)

  SvarSlett
 22. Gratulera med bloggebursdag. Eg følger deg på epost. Skulle eg vera så heldig å vinne ynskjer eg kakestykke 1,2 og 6

  Mvh Dati

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...