mandag 16. februar 2015

Votteauk del 2

Her er vinterferien i gang og jeg strikker videre på votter til store og små.

Den store (altså meg) hadde lyst på et par mønsterstrikkvotter i freshe farger. I votte-samstrikken på Uformelt var det mye fin inspirasjon, og valget falt på Skogfeens hage, et nydelig mønster av Tori Seierstad. Fargevalget ble meget tilfeldig, da jeg i panikk og med dårlig tid kom på at jeg hadde glemt å pakke strikketøy til flyturen til Stavanger i forrige uke (ja her utnyttes alle små og store tidslommer ;-) Så garnet ble Sandnes Tove, i noen fine farger jeg kjøpte før jul med tanke på et juleverksted som aldri ble noe av. Jeg var rimelig usikker på om fargene egnet seg til disse vottene og om kontrasten mellom brunt og rosa/korall ble stor nok, men synes mønsteret kommer fint fram. Disse fargene gjør meg lett til sinns!


Det eneste som ikke er helt rett med votten, er at den er utrolig stor. Den passer faktisk fint til kjærestens mannehånd (bare synd fargene er litt for feminine...) Det er sikkert min egen skyld, jeg lagde ingen prøvelapp og Tove er sannsynligvis litt tykkere enn 2-trådsulla som er foreslått i oppskriften. Men skit-au, jeg strikker en vott til og lar de få en liten runde i vaskemaskina til slutt. Skal se det blir supre votter til meg tilslutt :)
 
Da den første skogfe-votten ble ferdig i løpet av den første vinterferiehelgen på hytta, viste det seg at jeg hadde glemt det rosa Tove-nøstet hjemme. Typisk. Men jeg hadde pakket med boka Strikk til nøstebarn samt garnrestene fra de rillestrikka vottene, ble løsningen å legge opp til et nytt par votter til lillebror. En ny oppskrift ble prøvd ut på tova votter i 3-trådsgarn. Med en blanding av enkel tråd Tove og dobbel Blackhill Højlandsuld ble det altså nye votter til lillebrors barnehagegarderobe.


Vottene målte 19cm før toving, og så temmelig store ut, men trakk seg fint sammen etter en runde i vaskemaskinen på 40 grader. De ble utrolig myke og gode! Jeg vurderer å tove de en runde til for å få vottene enda fastere, men ellers ble de akkurat som jeg hadde planlagt.

Jentene har lagt inn ønske om slike tova votter i sine favorittfarger, så da er det bare å handle inn garn og legge opp...

Fortsatt fin vinterferie til dere som har det! Her endte helga med en datter humpende på krykker og lillebror med 40 i feber, så vi tar det rolig framover ... ;)

5 kommentarer:

 1. Så fine votter! De siste skal snart på pinnene mine også, kjekt å ha til barnehagestart:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lurt:) Votter er forbruk, så det trengs noen par til barnehageungene!

   Slett
 2. Vottene dine blir så fine, nydelige farger! Og søte og glade barnehagevotter :)

  SvarSlett
 3. Nydelige, eventyrlige farger på vottene dine. Og du har nok rett. Tove er tjukkere enn lamullgarnet fra Rauma - men hvis du tover dem litt blir de jo ekstra varme, da :-) (Jeg har delt innlegget ditt på Facebook-gruppa mi https://www.facebook.com/groups/850384171638809/ så flere får se den vakre votten din! ) Hilsen Tori

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Tori! De ble veldig gode etter litt lett toving :) Artig oppskrift!

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...