tirsdag 3. februar 2015

Kalde, fine februar!

Vips så var februar her! 2015-utgaven av januar var raskt unnagjort synes jeg. Det skyltes sikkert at det var mye på plakaten både hjemme og på jobb, ekstra trykk på fritidsaktivitetene etter juleferien, et stort regnskap som skulle lages og finpusses på, pluss at lillebror krydret det hele med å være litt ekstra vrang i forhold til legging om kvelden og soving om natta. Sånn sett er det helt greit at januar er over og februar er igang. Gutten har begynt å sove når han skal igjen (bank i bordet), regnskapet for klubben er levert og ellers går tingene generelt sin vante gang.


Pinnene har heldigvis ikke fått hvile selv om jeg har hatt det travelt. Mye kvelds- og nattevåk har resultert i en god del strikketid faktisk, selv om det ikke er helt egnet for komplisert mønsterstrikk og intrikate oppskrifter når jeg sitter i dunkelt nattlys på barnerommet og venter på at poden skal sovne. Enkel rettstrikk er tingen! Funker det som tv-strikk, så funker det som blindestrikk også :-)


Resultatet ble en stor og god kosejakke. Denne har jeg hatt planer om lenge, og har sitt opphav fra mange fine Skappeljakker jeg har sett rundt omkring. Hovedinspirasjonen har vel vært Gørils mange fargerike versjoner (se herher og her). Jeg hadde to motivasjoner: 1) Å unngå all monteringa ved å strikke raglanfelling og for/bakstykke i ett 2) IKKE kjøpe inn nytt garn til prosjektet


Begge målsetningene ble oppnådd! Restegarnslageret er slanket med 475g mykt og deilig garn. I underkant av 3 nøster Puno metallic (grå/sølv), 2 nøster mørk brun og 1 nøste lysebrun Hexa gikk med. Resten av stripene er kombinasjoner av tynn alpakka/ Faerytale og tykk Abuelita/ Silk mohair. Alt strikket på pinne 8. Jeg synes det funker fint!

Skulle jeg ville strikke en lignende jakke igjen, vil jeg redusere antallet masker på bakstykket noe og strikke ribbekanten nede med mindre pinnestørrelse. Detaljer om jakka finnes på Ravelry.


Jakka skal få bo på jobben, der er det til tider ganske kaldt på kontorplassen og godt å kunne ha noe varmt å slenge på seg når behovet melder seg :-)


Ha en inspirerende februarstrikkemåned!

7 kommentarer:

 1. Så fine farger du hadde i lageret ditt! Riktig fin kosejakke! Våkenetter er slitsomt, men de varer heldigvis ikke evig.Lurt å strikke mens det pågår.

  Ha en strålende tirsdag!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Det hjelper å sette tingene i perspektiv heldigvis. Og finne noe positivt å fordrive tida med når det står på som verst :)

   Slett
 2. Skikkelig kul jakke! Kjempefint med alle fargene :)

  SvarSlett
 3. Så flott jakke du har laget!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Så fin og deilig jakke! Utrolig kjekt å bruke rester på noe som blir så bra!

  SvarSlett
 5. Kaldt er IKKE lik fint for min del, jeg gleder meg heller til mars/april når vinteren er over. Men jakka ble superflott! :o)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi! Ja, hver sin lyst ;-) Det er iallefall godt å gå med tykke ullklær nå som vinteren er her.

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...