torsdag 12. februar 2015

Votteauk

Et prosjekt -som har vært på strikkelisten lenge- er endelig krysset av!


Dette er de rillestrikka vottene fra Nøstebarn. De er så fine i all sin enkelthet, med riller, vrangbord og  en simpel basis-konstruksjon. Og så kan de jo varieres i det uendelige med ulike fargekombinasjoner og stæsje de med pynt hvis man føler for det. Jeg benyttet sjansen til å bruke opp litt restegarn (...surprise!), og valgte Blackhill Højlandsuld fra Garnudsalg.dk, et tynt 2-tråds ullgarn som jeg har endel smånøster av på rundt 25g. Vottene veier kun 34g, ergo et ypperlig prosjet for å bruke opp små, små rester. To friske grønnfarger gjorde disse vottene ganske freshe igrunn!

Disse var egentlig tiltenkt lillebror, som snart runder 2 år. Men i valget mellom å strikke størrelse 1-2 år eller 3-5 år endte jeg opp med den siste, noe som ble vel stort til lillegutts hender. Derfor havner vottene i gavelageret, og blir mest sannsynlig gitt bort til fetter O som fyller 4 år i mars.


Vottene var superenkle å lage, så disse skal jeg strikke flere av. Det eneste minuset er at vottene må sys sammen etter avfelling. Jeg "jukset" litt og strikket tomlene rundt istedet for frem og tilbake, det gikk tross alt raskere å strikke noen få vrangmasker enn å måtte sy sammen tommelen på langs. Jeg har også strikket mansjetten lengre enn oppskrifta, fordi vottene som regel sitter lengre på små barnehagehender dersom de kan trekkes godt opp innenfor parkdressen. Et alternativ er selvsagt å brette mansjetten ned dersom den blir upraktisk eller i veien.

Det blir flere votter herifra ganske snart, jeg prøver meg på et av torirots intrikate mønster, Skogfeens hage. Her kreves litt mere konsentrasjon, men det er en artig avveksling med litt mønsterstikk innimellom!

Vi strikkes!

5 kommentarer:

 1. Veldig fine votter, så herlig grønnfarge! Er det ikke mulig å strikke disse rundt'a? Hvis man liker vrangmasker bedre enn å sy sammen da...

  SvarSlett
 2. Herlig farge på vottene! Jeg strikket sånne ganske nylig, og gjorde som deg og strikket lengre mansjett. Jeg strikket dem rundt, både vottene og tomlene. Veldig greit i grunnen, bortsett fra at man må huske på å strikke vrangt annenhver runde, ikke alltid så lett på sånne små ting!

  Heier på Skogfeens hage!

  SvarSlett
 3. Dette er favoritt vottene her også :) Trenger flere par, men slike prosesser tar litt tid ;) Kjempe fint med grønn farger og det garnet er herlig!

  SvarSlett
 4. Rillestrikka votter er gull! Jeg synes i grunnen monteringa er helt ok når man strikker i de minste størrelsene. Går så kjapt å strikke fram-og-tilbake at det veier opp for sømmene som skal syes. Synes jeg, da :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...