torsdag 5. februar 2015

Kjærestestrikk, endelig...

Å være kjæresten til en strikkeentusiast må vel bety et jevnt tilsig i ullgarderoben, skulle man tro. Men mannen her i huset har merket fint lite til strikkeproduksjonen min annet enn ullfibre og strikketøy i sofaen, garnnøster i fri dressur rundt omkring og strikkepinner blant bøker og nips i bokhylla. Her drypper det sørgelig lite på min kjære, eller for å si det som det er, her drypper det absolutt ingenting. Stakkars mann...


Det var for ille at han ikke hadde et eneste plagg strikket av meg. Så i anledning kjærestens bursdag kvesset jeg pinnene og strikket ham et par sokker. Det var på tide! Sokkene er strikket i DSA Sterk, et garn som jeg blir mere og mere glad i. 40% alpakka gjør de myke og lukseriøse, 40% merinoull og 20% nylon gjør garnet fast og slitesterkt. Sterk kommer dessuten i en nydelig fargepalett. Basisfargen i disse sokkene er Petrol. Hvitt og grått er rester fra pappas Mariusgenser, mens det flerfagede er en liten rest Online supersocke fra høstens siste par Hjemløse sokker. -Jada, her går det sport i å få brukt opp restene... Sokkene er strikket med pinner 3,5.


Mannesokkene er etter egen oppskrift. Liten modifisering dog: La opp 56 masker og strikket ribb 1r, 1vr hele skaftet og på vrista for superelastiske sokker med god passform. Kjæresten har bodd i sokkene siden bursdagen, og det tar jeg som et tegn på at de er godkjent :-)


Her fortsetter sokkestrikkinga, jeg har trolig fått sokker på hjernen... ! Jaja, så lenge det er gøy, er det vel bare å strikke på!


9 kommentarer:

 1. Sokkene ble riktig fine! Koselig at han bruker dem! Sterk er et flott sokkegarn, mykt og deilig. Må berømme deg for fine bilder!

  Ha en strålende torsdag! 20 minus ute og fyr i ovnen inne her.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig du synes det Ingunn :-)
   Ha en flott torsdagskveld med fyr på peisen!

   Slett
 2. Fine sokker! Og godt han fikk seg et par, endelig:)

  SvarSlett
 3. Det er hardt å være kjæresten til en strikker, tror jeg - du er i alle fall ikke den eneste bloggeren jeg har lest som sier at det blir lite strikk på mannen.
  Sokkene ble veldig fine, da, og det er kanskje motiverende å strikke mer til ham når han setter så pris på det han får :D

  SvarSlett
 4. Blir ikke så mye strikk på mannen i huset her heller, men så er han så varm av seg at han ikke orker 'varme strikkaplagg', helt motsatt av meg, med andre ord. :P
  Men, han ville gjerne ha et pannebånd i høst/vinter, så de ble strikket etter utvalgte farger fra han. ;) Det var da noe. Hehe..

  Kjempefine sokker i hvertfall! Jeg og skal strikke sokker i Sterk snart, spent på slitestyrken! :)

  SvarSlett
 5. Restebruk er gøy, og det ble fine sokker! Jeg kjenner igjen det at det ikke blir så mye strikkings på familien, men jeg har nettopp strikket votter til sønnen så jeg har glorien på for en liten stund fremover. ;o)
  Jeg har visst ikke prøvd Sterk, men det er kanskje på tide..?

  SvarSlett
 6. Hehe, tror det er få menn til strikkere som får særlig. Sterk er et deilig sokkegarn, mmm!

  SvarSlett
 7. Fine sokker, og kjekt å få brukt opp restegarn.

  Tror gemalen min må være et unntak da, han har strikkeplagg i bøtter og lass. Må visst informee ham om at han er heldig, hihi.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja han skulle bare visst hvor heldig han er! Men så er jo du ekstremt produktiv også da, mimouna ;-)

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...