tirsdag 11. februar 2014

Mangefarget demonstrasjon

Nå i disse OL tider er det regnbuefarger som gjelder! 


Som Pinneguri og en haug andre strikkebloggere landet rundt strikkes det demonstrativt til støtte for homofiles rettigheter i Russland. Med sin nyinnførte propagandalovgivning, sier de det skal være forbudt å omtale homofili i positive ordelag, som for eksempel å bære regnbuesymbol. Det er forresten ikke bare der de ikke får leve åpent med legningen sin, det er hele 78 land i verden som mener homofili gir grunnlag for fengselstraff, og 8 land straffer faktisk med døden. Himmel og hav.

Så hva gjør en strikker som er oppgitt over verdens urettferdighet da?
Strikker regnbueplagg, selvfølgelig.


Lillebror har samtidig fått en kjærkomment tilskudd til ullbeholdningen sin. Han vokser i stor fart og har plutselig har en mengde klær blitt for små. Denne genseren var egentlig tenkt som en framtidig barnehagegenser, men jammen passet den ikke allerede nå. Enda godt jeg strikket litt ekstra lengde på ermene, forhåpentligvis kan den brukes til høsten også. 

Utformingen er en god del improvisert, men utgangspunktet er maskeantall og mål fra 70tallsjakke i Den store guttestrikkeboka. Jeg strikket i størrelse 1 år men la til noen ekstra masker fordi jeg strikket med tynnere garn og pinner enn oppskriften foreslo (flere facts her). Kombinasjonen Blackhill Højlandsuld og Kauni EQ er kjempefin, og gir en tynn og passe varm bruksgenser. Jeg digger fargeskiftene i EQ-garnet, det er rett og slett fornøyelig å strikke disse stripene og se hvordan fargene gradvis glir over i hverandre. Moro! 


Mottageren virker strålende fornøyd, men hvem blir vel ikke i godt humør av å ha på seg slike gladfarger? :)

  
Søte etsy-knapper passer fint til! Kanskje litt feminint, men pytt sann. Rødt og grønt er en herlig kombinasjon.

Her frister det med mere regnbuestrikk til OL-sendingene fra Sotsji. Hva strikker du på gjennom OL?
Ha en superduper tirsdag!

21 kommentarer:

 1. Denne ble kjempe tøff:-) Godt og ha god og varm genser og friske farger:-)
  Her hekles det ol lue:-) snek seg inn i køen, holder egentlig på med Marius kofte:-)
  Strikkeklem

  SvarSlett
 2. Så herlig genser! Skikkelig glad-genser, og knappene passet perfekt! Jeg har planer om regnbuestrikk, men ååå så mange planer å så liten tid ;)

  SvarSlett
 3. Så skjønn mottager og genser!

  SvarSlett
 4. Skikkelig gladgenser til en gladgutt! Det er mange forhold rundt OL som gir bismak syns jeg...fint å se at folk engasjerer seg og viser sin mening, også gjennom strikk. Jeg har ikke fulgt med på OL til nå, er ikke særlig vintersport interessert ;) På strikkefronten er jeg vottegal for tiden og har to gensere liggende som burde vært strikket mer på ;)

  Ha en flott tirsdag!

  SvarSlett
 5. Kjempefin genser med masse flotte farger. Her tenkes det allerede julegaver og kanskje blir det en sånn til en liten gutt?
  Fantastisk inspirasjon!
  Kos deg videre med OL-strikkinga!

  SvarSlett
 6. Så flott genser du har strikket til prinsen!

  SvarSlett
 7. Så fin ned ble! Kauni blir nesten alltid kult. Og så heldig lillebror er som får en så frisk og morsom barnehagegenser :)

  SvarSlett
 8. Det var en kjempefin genser! Herlige farger :-)

  SvarSlett
 9. Ahh - for en herlig genser, blir jo bare i godt humør av å se på den - og den sjarmerende modellen ;)

  Ja, helt vannvittig at vi skriver 2014 og så er det så mange land som ikke overholder menneskerettighetene!! Flott med regnbuestrikk!

  SvarSlett
 10. Knallfin! Kjekke gutter skal ha farger! :)) kjenner det klør i hermefingrene :)

  SvarSlett
 11. Knallfin! Dette var jo virkelig to fluer i en smekk - flott genser og demonstrasjon mot ren idioti i ett:-D

  SvarSlett
 12. Denne var kjempefin!
  Herlige fargeskift og knappene passet perfekt.

  SvarSlett
 13. Vakkert vakkert vakkert resultat! Her fortrenges en viss kjole som venter på ferdigstillelse, mens mindre og festligere småprosjekt står i kø og ferdigstilles en etter en! ;)

  SvarSlett
 14. Kjempefin genser! Tynne ullgensere er gull!

  SvarSlett
 15. Nydelig liten "demonstrant" i kjempefin genser!

  SvarSlett
 16. Den er kjempefin, herlige farger og god fasong.

  SvarSlett
 17. Dumt spørsmål men; når du strikker armene, bruker du 2 nøster da sånn at det blir likt? Jeg er "lur" og ville sikkert strikket ene armen, og så den andre..også hadde fargeskiftene blitt litt feil, og oppdaget det på slutten.. Tips og triks?;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ikke dumt spm det! ;)
   Jeg strikket ermene parallelt slik: Strikket det ene ermet til jeg hadde gjort unna to "fargestriper", kuttet garnet og strikket tilsvarende på det andre ermet, byttet tilbake til første og strikket to EQ-striper der. Det blir litt mere trådfesting på den måten, men synes det er så fint med like fargeskift på begge ermene. Alternativet er å nøste opp til rette fargeskiftet på et ekstra nøste og strikke ett og ett erme. Har brukt den fremgangsmåten en gang også, funker fint det hvis du har flere EQ nøster liggende :)

   Slett
 18. Nydelig genser på flott gutt.

  - Marianne

  SvarSlett
 19. Så herlig genser!! Jeg digger regnbuegarn ��

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...