lørdag 15. februar 2014

Burgunder vidunder

Du vet du er en dedikert strikkeblogger når du drar på stranden i februar for å ta bilde av et nytt plagg… 


…med iskald vind som blåser tvers igjennom jakkemaskene og det føles som om du står der uten klær, men du holder ut for å få de hersens bildene slik du hadde tenkt dem... 


Fyttigrisen, for en frisk fornøyelse! Og bildene ble slett ikke som jeg hadde tenkt, men ikke så verst heller, så mulig det faktisk var verdt innsatsen. Brrr….


Tidligere i høst besøkte jeg Pickles´ butikk på Grünerløkka. Med en hylende baby i vogna ble ikke turen helt som jeg hadde tenkt, og helt uten mulighet til å kikke og ta på garnet i ro og mak og vurdere farger og kvaliteter opp mot hverandre. Niks, lillebror var helt uinteressert i å samarbeide. Så Pure Wool og 4-tråds Abuelita fikk ligge fortsatt uoppdaget og i fred for meg. Alt jeg rakk var å kaste et raskt blikk på hyllene og raske med meg garn til Knæsj cardigan, som jeg har tenkt på å strikke lenge. Det var da enda noe.

Da jeg kom hjem etter Osloturen og skulle legge opp til jakka, oppdaget jeg at jeg hadde kjøpt ett nøste for lite. Rimelig typisk!

Det manglende nøstet, og en haug andre nøster i ymse farger, ble etterbestilt da Pickles kjørte tilbud på Extra Fine Merino i høst. Dobbelttypisk nok presterte jeg imidlertid å kjøpe en dypere burgunerfarge enn første gangen, men istedet for å bestille enda et nøste bestemte jeg meg for å se om ikke det var brukelig på jakka likevel. Resultatet ble litt ton-i-ton og igrunn ganske fint synes jeg!


Garnet var kjempedeilig å strikke med, og resultatet blir veldig jevnt og fint. Det har en liten tendens til å splitte seg, så jeg var nødt til å følge med sånn passelig ofte (som er litt kjedelig når du strikker rett-frem og hjernedød glattstrikk). Bolen er strikket noen cm lengre enn oppskriften. Emaljerte kokosnøttknapper er kjøpt på Husfliden. Mer info på Ravelry.


Så dagens funfact:
Burgunder kommer av fargen til rødvin fra Bourgogne distriktet i Frankrike. Litt pussig egentlig, at det er nettopp dette vindistriktet som har gitt navn til fargen… For rødvinsfarge er vel egentlig ganske lik over det hele? Kanskje vinrød hadde vært mer riktig å si enn burgunder. Men av en eller annen grunn er det burgunder som brukes mest og som har slått an som in-farge de siste par åra. Visste du forresten at andre nyanser av samme fargen (altså dyprød) er okseblod og kastanjebrunt? Kilde: wikipedia


Tusen takk til alle som har gitt hyggelige og motiverende tilbakemeldinger på restegarnpledd-innspurten og lillebrors regnbuegenser! Dere gjør blogginga så mye artigere! :)

Ønsker alle en super helg videre med eller uten strikketøy og norske OL medaljer!

12 kommentarer:

 1. Jakka ble kjempefin, og jeg syns det mørke feltet gjorde hele forskjellen!

  SvarSlett
 2. Synes det ble kjempefint med det fargeskiftet. Det ville aldri slått meg at det ikke var med vilje :)

  SvarSlett
 3. Jeg trodde også det var ment slik fra første maske av - fint var det og du skal bare være glad det gikk litt galt med bestillingen din. Bra du holdt ut i vinden for bildene var flotte, Nydelig strand dere har:)

  SvarSlett
 4. Fytti, det så kaldt ut! Jeg feiget ut og tok innendørsbilder, hehe.

  fiffig tittel på innlegget :)

  Og deilig, myk jakke! Har strikket ørlite i dette garnet, og det er jo smørmykt.

  SvarSlett
 5. Kald fornøyelse - håper du ikke blir syk ;)) Fin jakke du har strikket, den ser deilig ut!

  SvarSlett
 6. Nydelig jakke du har strikket! Det er utrolig hva man gjør for fine bloggbilder:) Resultatet ble bra!

  SvarSlett
 7. Herlig jakke, ja, ser at det blåser hos deg også.. ha en fin søndag!

  SvarSlett
 8. Den var lekker, ha en fin søndag hilsen Beth

  SvarSlett
 9. Hehe, du beskriver det så godt! Lite er så kaldt som å stå utendørs og forevige strikkeplagg som best man kan ;) vel gjennomført, til tross for en del utfordringer underveis!

  SvarSlett
 10. Nydelig jakke! Synes du har fått den så passelig i størrelsen. Dette blir nok en favoritt skulle jeg tro.

  Ønsker deg ei fin uke!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 11. Kjenner nesten kulden på bilde nr 2;) Syns du fikk gode bilder av den fine jakka. Fargene ser helt nydelig ut, og jakken kledde du godt :D

  SvarSlett
 12. For en flott ide med ton i ton, på en ellers litt håpløs/uflaks garnsituasjon. Jakken ble kjempefin!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...