lørdag 4. januar 2014

Bjarg -til kommende barnehagegutt


Høyt oppe på lista over årets gjøremål er å strikke opp et lite lager av ullplagg til lillebror, som blir barnehagegutt i løpet av året. Som strikkegalglad mor til en liten gutt var det ikke helt overraskende at jeg fikk Den store guttestrikkeboka til jul. Og heldige meg fikk hele to eksemplarer, og kunne dermed bytte den ene inn i en annen strikkebok jeg også hadde lyst på :)

Valget falt på Varme hender, av islandske Ágústa Thóra Jónsdóttir. For en herlig bok! Jeg ble rett og slett betatt av alle de nydelige vottene. Det er nesten så jeg har lyst til å strikke dem alle sammen. Så første par ut er også bokas første oppskrift, Bjarg I.


Disse skal passe en 1-2 åring, men jeg vil tippe at dette paret ikke varer utover det første året -de virker litt små. Men smart konstruksjon med vrangbord etter mansjetten, det må jo være det optimale designet for en barnehagevott som skal sitte godt på hendene!

Garnet er Regia 4-tråds i en lett melert mosegrønn farge. Til mønsterfarge brukte jeg en rest Blackhill Høilandsuld i fargen havregrød. Dette garnet er som ubehandlede tynnull-typer flest, tynt og stikkete å strikke med, men etter oppskylling forvandles det og blir mykt og fyldig, nesten litt fluffy. Magisk!

En bitteliten endring i mønsteret ble det, da jeg i et ukonsentrert øyeblikk kom til å strikke bare menn på venstrevotten (ja, for det skulle jo være annenhver mann og dame... *panneklask*). Løsningen ble å bare strikke damer på høyrevotten. Pyttsann, snart-ettåringen avslører meg neppe ;)

prosjektsiden på Ravelry finnes mere info om vottene.


Jeg skal nå dukke ned i mitt nyryddede og oversiktlige garnlager og plukke ut garn til neste vottepar! Og imens ligger den herlige guttestrikkeboka på nattbordet og frister med sine mange lekre oppskrifter :)

God strikkehelg!


17 kommentarer:

 1. O, de var fine! Er veldig glad i grønt :)

  SvarSlett
 2. Gode og fine votter til lillebror! Jeg fikk Den store guttestrikkeboka til jul. men denne vottestrikkeboka skal jeg jammen studere nærmere.Lykke til med neste par!

  Ha en fin lørdag!

  Klem

  SvarSlett
 3. Åhh - har lurt på å kjøpe den boka - nå ble jeg enda mere fristet. Lekre votter i fine farger, god helg til deg også!

  SvarSlett
 4. Jeg kan bekrefte at vottene har super passform for en barnehagegutt:) Mitt tantebarn fikk lignende til jul, forskjellen er bare at de var tovet litt. Helt perfekt, dette blir nok en vinnervott skal du se:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah -kjekt å høre positiv erfaring fra en som har prøvd de ut!

   Slett
 5. Så smart med vrangbord over mansjetten. Og nydelige farger du hadde valgt. Lillebror kommer tydeligvis til å få en god og varm barnehagestart :)

  SvarSlett
 6. Nydelige små votter! Fasongen så kjempegod ut, ser ut som de sitter godt på hånden. :)

  SvarSlett
 7. Åh enda en bok jeg fikk lyst på, slev om jeg er ingen vottestrikker :/ ;) Kjempe flotte votter :)

  SvarSlett
 8. Flotte votter!! SÅ kjekt når det er mønster til de minste også i boka:)

  SvarSlett
 9. Så fine vottene ble! Har sett på den boka selv, ser veldig bra ut :)

  SvarSlett
 10. Så utrolig søte barnehagevotter!

  SvarSlett
 11. Fine votter, og god plan med barnehagestrikkinga! Jeg har også en plan om å fortsette på barnehagekoffertene mine, vi får inspirere hverandre inn i det nye året :)

  SvarSlett
 12. Så fine votter! Også ser de ut til å være perfekte barnehagevotter:-)

  SvarSlett
 13. Finfine votter, de ser ut til å sitte godt på hånden og det er viktig for en liten tass.

  SvarSlett
 14. Så fine votter! Oppdaget akkura bloggen din. Her skal jeg komme innom igjen! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så koselig! Velkommen igjen ;)

   Slett
 15. Så nydelig votter! Fargekombinasjonen og mønsteret var veldig fint. Jeg må prøve meg på noe lignende til fadderbarnet mitt:) Ønsker deg en flott helg!
  Mvh
  Marianne

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...