søndag 26. januar 2014

Nødvendighetstoving

Kalde føtter?


Her fyres det godt inne i januarkulda. Alle i huset har ull innerst og opptil flere lag utenpå. Ullsokkene er selvsagt også på, men det er liksom ikke nok. Skulle tro vi bodde i et gammelt, trekkfullt hus, men så er vi sikkert bare er litt lettfryste av oss. Det passet ihvertfall særdeles dårlig at mine gode Tuva Tøv ulltøfler takket for seg… tøfler med hull duger ikke når føttene fryser.

Men en strikker med et toveull-lager er ikke tapt bak en vogn! Et par dager senere var både mine egne og døtrenes føtter kledd i varm ull.


Jeg har med dette fått en ny tøffel-favoritt. Disse er superenkle å strikke, sitter perfekt på foten og luner passelig godt. På et par timer med pinne 7 og tykt tovegarn er tøflene av pinnene. Her har jeg brukt diverse rester PT3 og Fritidsgarn. Den observante leser vil også legge merke til at noe av det hvite garnet i det lilla paret ikke tovet seg. Jeg hadde tydeligvis lagt en rest superwashgarn sammen toveulla -ARG! Men for sent å gjøre noe med nå. Tøflene ble heldigvis brukelige likevel.


Jeg har ikke tenkt å gi meg med dette, selv om toveullbeholdningen minker faretruende er det fortsatt ull igjen til flere par. Fint som gjestetøfler på hytta eller som gave til en fotkald venn!

Ja hvorfor ikke benytte sjansen å gjøre unna noen kjappe julegaver allerede nå? :)


Holder du varmen i kulda?

God søndag!

15 kommentarer:

 1. Flotte tovede sokker/tøfler. Har laget mange lignenede før. Deilige varme. Ganske raske å strikke også. Alltid godt å ha noen på lager, plutselig er det hull i en av dem. Mine brukes hele tiden og slites ut etter hvert. Bruker dem alltid!! ha en god søndag.

  SvarSlett
 2. Har også strikket tøfler nå, men mine er ikke kjørt gjennom maskinen enda. Teststrikker noen votter når jeg først skal tove. Spent på hvordan nepal tover....
  Flotte tøfler du har strikket!

  SvarSlett
 3. Hei! Så fine tøfler!! Har du brukt noen oppskrift?

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja -oppskrifta fikk jeg av ei venninne, men må sjekke opprinnelsen og tillatelser nærmere før jeg kan linke eller evt publisere mønster:)

   Slett
 4. Så deilige tøfler, det kommer godt med i vinterkulda. Jeg har akkurat slitt hull i mine favoritter og må vel i gang med et nytt par straks. Dette var en fin variant som jeg skal vurdere:)

  SvarSlett
 5. Kjekke tøfler! Morsomme fargekombinasjoner du har valgt.

  SvarSlett
 6. Flotte tøfler! Aner jeg et restegarnsprosjekt også? Viktig å holde seg varm på føttene. Fryser du der, sprer det seg til hele kroppen.

  Fortsatt god søndag!

  Klem

  SvarSlett
 7. Tøffe tøfler! Likte fasongen på de, hvilken oppskrift har du brukt? Er så kjekt med toving syns jeg, alltid like spennende å se resultatet ;)

  Kos deg resten av søndagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det!
   Jeg fikk oppskrift på epost fra en venninne. Legger ut link eller mønster senere når jeg finner ut mer av opprinnelsen:)

   Slett
 8. De sokkene så veldig deilige ut :)

  SvarSlett
 9. Kjempefine tøffler. Heri huster er det gulvkaldt på kjøkkenet. Før eller siden blir jeg nødt til å strikke gjestetøffler, så takk for inspirasjon! Fin blogg du har forresten! :-)

  SvarSlett
 10. Hvitt garn tover ikke på grunn av at det er kloret eller noe, så det er ikke sikkert det er superwashgarn!

  SvarSlett
 11. Deilige tøfler!! Godt på kalde januar kvelder:-)

  SvarSlett
 12. Flotte tøfler, jeg er allerede i gang med noen lookalikes.

  SvarSlett
 13. Så fine tøfler! Jeg har og oppdaget gleden ved å strikke tøfler - ikke bare bruke de... :)
  Mine mamma-strikkede tovatøfler, brukt i flere år, ble utslitt, så da var det bare å svinge pinnene selv.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...