onsdag 1. januar 2014

Stengt: Varetelling

Godt nytt år, bloggen!


Fint garn fortjener å bli tatt godt vare på. Hva passer bedre enn å starte det nye strikkeåret med en real rydding i garnbeholdningen? Det er tre år siden sist jeg ryddet og sorterte. Den gang ble lageret oppgradert fra hauger med usorterte plastposer til ordning och reda i gjennomsiktige plastbokser. Et oversiktlig system som fungerte fint så lenge garnet måtte oppbevares i boden.  

I høst flyttet eldste dattera inn på nytt soverom og vi frigjorde dermed et soverom til permanent gjesterom. Gjestene har jo sjelden behov for garderobeskap, så jeg øynet en mulighet for å oppgradere garnlokaliteten ytterligere til skapet med fine, velegnede skuffer. Så slapp nøstene å ligge oppå hverandre i bokser. Enda bedre oversikt altså. 

Jeg og lillebror har brukt noen timer av formiddagen til å flytte garn fra kaldboden og inn i varmen på gjesterommet. Slik så det ut: 


…og slik ser det ut nå (lillebror viser frem :)


Garnet fikk faktisk plass i de fire skuffene! På hylla står en kurv med garn som er sortert ut til det pågående restegarnsteppet, samt en plastboks med UFOer.

En liten kikk ned i skuffene viser at sokkegarnbeholdningen er rikholdig… Her burde det være plenti grunnlag for å lage mange par hjemløssokker i år!


Finull- og alpakkaavdelingen: 


Skuffen for babyull, extra fine merino, diversegarn, knapper og markører:


Bomull til venstre og tykt tovegarn til høyre:


-Å, så kjekt når man ser hva man har! Jeg får liksom akutt lyst til å strikke noe av alt sammen. 

Nå må målsetningen være å bruke mest mulig av det jeg har før jeg får lov til å handle inn mer! Burde igrunn ikke være noe problem å finne passende garn i disse skuffene en god stund framover… 

God nyttårsdag! 

15 kommentarer:

 1. Nyryddet garnlager er herlig! Full oversikt, og så dukker det gjerne opp små skatter man hadde glemt.

  Godt nytt hobbyår i 2014!

  SvarSlett
 2. Oversikt over garnlageret er gull! Og så ryddig og innbydende det ble. Jeg har skap til garnet mitt også, det har vært et funn for oversikten og for at det blir mer sirkulasjon i garnet, jeg ser raskere hvilke farger jeg har.

  SvarSlett
 3. Wow, det der burde jeg også gjøre :)

  SvarSlett
 4. Godt jobba! Jeg bruker plastkasse-systemet og liker det godt. Absolutt et pluss å ha oversikt over hva som finnes av lager-garn. Lykke til med nye strikke-prosjekter! For en kjekk lillebror! Fint å ha en som hjelper til.

  Godt nytt år fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Å så masse fint garn! Flott med oversikt og god plass. Mye lettere å plukke fram garn til prosjekter. Lillebror kan det med å hjelpe til og å vise fram garn! :) Godt nytt år!

  SvarSlett
 6. Se der, ja! Oversiktlig og fint! Også så søt medhjelper du har :) Godt nytt år!

  SvarSlett
 7. Så flink du har vært! Og så mye deilig garn! Jeg burde også tatt en varetelling og faktisk kvittet meg med 10 gram her og 20 gram der, som jeg har tatt vare på for fremtidige restegarnprosjekter. Som aldri blir noe av, fordi jeg i stedet drar på shopping etter nytt, deilig garn. :)
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 8. En flott oversikt over garnlageret! Her sorteres det i brødposer og plastkasser. Det fungerer ganske bra. Ønsker deg et fint strikkeår.

  SvarSlett
 9. Så gøy! Kanskje jeg også må ha varetelling! Jeg har noe årgangsgarn som slett ikke bør lagres noe lenger - det blir nemlig ikke finere enn det er;) Også har jeg noe garn som jeg blir glad av å se i skuffen min - det må bare få lov til å ligge :) godt nytt strikkeår til deg :)

  SvarSlett
 10. Oj, du (og din lille søte medhjelper) imponerer med varetelling og opprydning i garnlageret! Masse fint garn der ja. Garnkommoden så jo helt genial ut - mye lettere tilgang på godsakene:-)

  SvarSlett
 11. Så mye lekkert garn. Det klør i fingrene mine nå. Jeg ser også at vi har lik garnoppbevaring. Veldig kjekke de skuffene der.

  SvarSlett
 12. Hvilket lager :-P Alltid greit med litt opprydning, det er da man ser hvor mye fint en har. Jeg har altfor lett for å kjøpe nytt garn, hehe. Mine plastbokser er litt sprengte kan du si. Bra tiltak med hjemløssokker!

  SvarSlett
 13. Så mye herlig garn! Skjønner godt at du får lyst å strikke, det får jeg også ;)

  SvarSlett
 14. Wow!! For en orden:-) Blir inspirert til å rydde litt jeg..

  SvarSlett
 15. Åh, så fint og ryddig det ble! Veldig smart med skuffer, det er jo så lett å se hva man har.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...