tirsdag 31. desember 2013

Strikkeåret 2013

2013 går ubønnhørlig mot slutten, og det er tid for ettertanke, kavalkader og nye forsetter!


Året 2013 generelt (og bloggen spesielt) har vært preget av lillebrors ankomst og utvikling. Når han har krevd mye har bloggen fått lite oppmerksomhet og vice versa. Jeg skal innrømme han er en krevende liten kar som skal ha tingene på sin måte. Det er forsåvidt greit det, men da hadde det vært praktisk om han kunne gitt beskjed om hvilken måte han foretrakk (evt kom med bruksanvisning ;) slik at vi slapp gjetteleken hele tiden. Men samtidig er han jo en skjønn, nysgjerrig godgutt, som runder ni måneder i disse dager. Storesøstrene er søte og flinke og hjelper masse til! :)

Fint å se strikkeplaggene samlet i kronologisk rekkefølge synes jeg. Det er motiverende for egen del å se at jeg har klart å ferdigstille mange ting til tross for at strikketiden til tider har føltes meget begrenset det siste året. De første månedene bærer preg av at jeg mest satt i sofaen og ruget, og strikkeplaggene fløy nærmest av pinnene. Så kom lillegutt, og jeg kunne tidvis briljere med simultankapasitet og strikket og ammet samtidig. Videre har lite søvn, mye byssing og trilling ført til dalende produksjon utover sommeren. Høsten har vært travel, som gjenspeiles i at mest små, enkle strikketøy har blitt ferdigstrikket. Men sånn er det jo, strikking og blogging er en overskuddsakivitet.

Slik ser strikkeåret ut i bilder:  Sokker og stripestrikk må vel sies å være årets gjenganger!
Omtrent halvparten av prosjektene er baby/barnestrikk, mens resten er egenstrikk og interiørprodukter.

Mannen fikk bare en ølvott i år, men den ble han til gjengjeld superfornøyd med. Blogginnlegget om ølvotten var forøvrig årets desidert mest leste, -overraskende! Det er liksom ikke så mange som vil vedkjenne seg å ha strikket noe så harry, men statistikken tyder på at temaet likevel er populært. Innlegget tronet øverst på mest lest-toppen gjennom hele vinteren. Nå før jul var det oppskrift på enkle votter, tovede sitteunderlag og Punohalsen som slo mest an. Potensielle julegaver antagelig :)

Årets mest vellykkede strikkeplagg?
Både nøstebarnteppet og sekskantteppet er så og si daglig i bruk. Jeg bruker mye ullsokker, og blendersokkene er min personlige favoritt. Ellers er stripetubeskjerfet og Punohalsen deilige rundt halsen i kaldt vintervær:)

Årets stikkeflopp?
Helt klart tett-i-flett jakka, sist sett som mislykka opprekksprosjekt. Ingenting gikk veien med den jakka gitt! Hakk i hel kommer skappeljakka, som skuffet stort med å bli helt håpløs i fasongen. Kort og bred med utrolig vide og lange ermer er ikke flatterende til min kropp.


Nå gleder jeg meg til å ta fatt på et nytt strikkeår! Øverst på strikkelista for 2014 står å ferdigstille restegarnsteppet og to jakker som ligger halvstrikket i kurven. Siden lillebror blir barnehagegutt i løpet av året, har jeg planer om å bygge opp en liten beholdning ulltøy som vil komme godt med når den tid kommer. Jeg har også tenkt å strikke hjemløssokker i år. Fint å bruke strikkeoverskuddet til noen som trenger det! Men aller først skal garnlageret få et nytt hjem og flytte inn i garderobeskapet på gjesterommet.

Ellers blir det vel som vanlig, mye strikking på innfallsmetoden og stadige, fristende sidespor ;)


Ønsker deg et produktivt og inspirerende nytt strikkeår!

12 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Meget imponerende produksjon synes jeg :)) så mye fint du har laget!

  SvarSlett
 3. Mye flott stikk hos deg i år og med en liten på samme alder så kan jeg kjenne meg godt igjen her!

  SvarSlett
 4. Moro å se alt samlet! Og jeg digger kåringer av beste og flopper. Det er jo moro å lese hvorfor det gikk bra, og hvorfor det floppet.

  (og mannen min fikk niks i år igjen. Ikke en ølvott engang, hehe)

  SvarSlett
 5. Imponerende hvor mye du har strikka med småbarn i huset. Jeg rakk omtrent ingen ting da jentene var små.

  Riktig godt nytt år, og takk for følget i 2013!

  Nyttårsklem fra Ingunn

  SvarSlett
 6. Her var det mye flott strikk! Happy Knitting!

  SvarSlett
 7. Takk for et fint strikkeår, gleder meg til å se 2014-produksjonen:)

  SvarSlett
 8. En fin oppsummering. Og så mye fint du har strikket! Ønsker deg et godt nytt strikkeår :)

  SvarSlett
 9. Det var jo litt av en produksjon du har hatt - på tross av en liten som krever full oppmerksomhet! Jeg fikk ikke strikket i nærheten så mye da mine smårollinger var babyer men skal innrømme at jeg også fikk til en god teknikk på strikking og amming samtidig (noe som min mamma ble helt målløs av og benytter enhver anledning til å skryte av i store og små sammenkomster:-p).

  Morsomt å lese oppsummeringa di! Blir spennende å følge deg i 2014.

  SvarSlett
 10. Så masse flott du har laget i 2013! Morsomt å lese:)

  SvarSlett
 11. Så mye flott du har strikket og alt du har fått tid til! Kjekt å lese slike innlegg om erfaringer, både gode og dårlige ;)
  Ser frem til å følge deg videre!
  Godt nytt år!

  SvarSlett
 12. Her var det utroooolig mye fin! Jeg skulle også ha vært så produktiv… og jeg digger garnlageret ditt i et innlegg over her:-)
  Godt Nytt År!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...