mandag 9. desember 2013

Enkel strikk i den travle tida

Midt i den travleste tida er det fint med små, raske prosjekter som ikke legger beslag på alt for mye tankevirksomhet. Vi må jo samtidig planlegge julekort, gaveinnkjøp, julemeny og antrekk til hele familien til høytidsdagene. Og imens vi strikker og funderer på alt dette, skal vi gjerne ha med oss noe spennende på TV, kanskje et par kamper i håndball VM, Downton Abbey, finalen i 71 grader N, eller hva vet jeg… Er jo ingen tvil om at vi damer mestrer mange baller i lufta samtidig! Vi liker ihvertfall å tro det!


Nå har det seg sånn at jeg (som vanlig) ikke har et helt monogamt forhold til strikketøyet mitt, men parallellstrikker flere samtidig. Denne lua ble imidlertid strikket ferdig i ett strekk, og var et fint avbrekk fra de større prosjektene jeg har gående (to store jakker, en liten og et svært sofapledd). Og om du ikke nødvendigvis ønsker å strikke imens du planlegger jula og ser på TV, kan jeg varmt anbefale denne som bilstrikk også :) Mesteparten ble til i bilen på vei til hytta -resten foran tv´n.


Dette er lettstrikka babylue fra boka Strikk til nøstebarn. Etter å ha sett mange fine versjoner av restegarn, hadde jeg egentlig store ambisjoner om å lage en lue av bare restestriper. Jeg innså imidlertid raskt at begrensningens kunst måtte gjøre seg gjeldende hvis det overhodet skulle bli lue. Trådfesting er ikke min sterke side, og her lå det an til å bli drepende mange… Dermed ga jeg meg mens leken var god, og valgte å strikke mesteparten av lua ensfarga. Det ble ikke så verst det heller synes jeg :)    


Garnet er som sagt rester. For det meste Abuelita baby merino, et fantastisk supermykt garn fra Pickles som dessverre er utgått. Resten av stripene består av noe Abuelita 3-tråds merino, Askeladden silkeuld, Tulliball-garn og ukjent babyull. Alt strikket på pinner 2 1/2.

Snoren er strikket icord, synes det blir finest. Er du også icord-fan? Se dette innlegget om strikkede icord-armbånd;)  

10 kommentarer:

 1. Søt lue og luebruker :-) Icord er veldig fint synes jeg, har brukt det mer og mer - og de armbåndene er er supert tips :-)

  SvarSlett
 2. Så fin den ble! Sikkert et kjekt prosjekt i disse håndball-tider. Takk for tips!

  Ha ei fortsatt fin førjul!

  Klem

  SvarSlett
 3. Det enkle er ofte det beste, kjempe nydelig :)

  SvarSlett
 4. Genial måte å bruke opp små rester. Siden jeg også er en trådfestehater, så hadde nok jeg også bare strikket noen striper :-)

  SvarSlett
 5. Fint å kunne bruke opp litt restegarn! Ble veldig fint med bare de stripene helt foran :)

  SvarSlett
 6. Så skjønn den ble og så flink du er å få brukt opp rester:-)

  SvarSlett
 7. Nydelig lue!
  Det er gøy å se hvor fint det kan bli av rester:) Jeg er heller ikke glad i å feste tråder, men det er jo dessverre helt nødvendig:)

  SvarSlett
 8. Flott lue! Og perfekt tv-strikk. Det går litt i det her også om dagen;)Jeg liker i-cord veldig godt:) Og trådfestingen strikker jeg inn, til slutt er det bare å klippe de av! Mye kjekkere enn å sitte med alle til slutt.

  SvarSlett
 9. Fin vri! Jeg er absolutt icordfan, jeg også - kjempelekre og utrolig elastiske og gode:)

  SvarSlett
 10. Nydelig! Veldig fin med striper!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...