onsdag 18. desember 2013

Så var det denne reven da…

Aldri har vel så mange strikket reveluer som i høst. Snakk om farsott! Jeg var på nippet til å gjøre alvor av en revelue selv a la "What does the fox say", men siden jentene mine ikke har mast høyt og lenge nok har jeg heller prioritert andre prosjekter. Ja, sånn fungerer det ofte når mor er av den lett-inspirerte sorten og forsøker å håndtere mange strikkeprosjekter samtidig.


Men plutselig innså jeg at jeg faktisk kunne skilte med å ha laget en revelue uten å ha gjort det bevisst. Jammen godt gjort må jeg si! Reven er altså tilstede i denne lua i form av en dusk av revehår innkjøpt på Husfliden. Jeg synes dusken kostet vel mye, men brikkene falt på plass da jeg kom hjem og oppdaget den altså var laget av ekte revehår. En rævdyr dusk rett og slett. Og jeg som egentlig ikke er så glad i ekte pels… men myk og eksklusiv, det er den definitivt!


Revelua er det min eldste datter som skal få. Hun har uttrykt ønske om en ribbestrikka lue og plukket ut garn selv. Siden jeg har strikket den litt i smug og den tilfeldigvis ble ferdig rett før jul, ser jeg mitt snitt til å pakke den pent inn og legge under treet. Ja, jeg vet jeg tydelig har proklamert at ingen får strikkegaver av meg til jul i år, men denne er altså et hederlig unntak ;)


Utgangspunktet for lua er Lenes enkle og fine oppskrift. Garnet er Abuelita Tjukk Merino, som er et noe tynnere garn enn det som er brukt i oppskriften, og justerte derfor maskeantallet til 80 masker for å få lua vid nok. Ribbestrikk gir upåklagelig passform og sitter perfekt, ikke for stramt og ikke for løst. Hvis hun vil ha ekstra varme på ørene er lua lang nok til at den kan brettes opp.

Dette får bli mitt bidrag i høstens revefarsott!

Ønsker deg en koselig onsdagskveld!

5 kommentarer:

 1. Denne blir nok pakke opp med stor glede! Nydelig farge og herlig dusk!

  God innspurt!

  Klem

  SvarSlett
 2. Sukk - den var fin! Blir nok glad hun som får denne :-)

  SvarSlett
 3. Lua ble skikkelig eksklusiv og flott, den blir nok satt stor pris på! :-)

  SvarSlett
 4. Så lekker! En dusk er altså ikke bare en dusk, skjønner jeg;)

  SvarSlett
 5. Lekker lue! Dusken var prikken over i-en!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...