mandag 1. april 2013

(G)Ullgutten

Vår nye, skjønne lillebror har det varmt og godt i ull fra topp til tå :) Noe er kjøpt, noe arvet og noe selvstrikket; Votter og strømpebukse er kjøpt ferdig fabrikert (men dog av ull!), lua er arvegods etter storesøstrene (litt lilla får han tåle ;) mens resten er hjemmestrikka!


Jakken er enkel jakke fra Pickles, strikket med Abuelita Tjukk Merino i minste størrelsen (0-3 mnd). Som vanlig strikker jeg fastere enn oppskriften, slik at jakka passer nå så vidt en liten nyfødt kar på knappe 3000g. Skal garantere at den ikke kan brukes etter fylte 1 mnd! Men jakka er god og varm, så jeg planlegger å strikke en til i størrelsen over.

Sokkene er fra boka Myk start, og er blogget om her. Enkel ribbestrikk med 1r, 1v og nedbrett gjør at de sitter godt på foten. Genialt!

Babyteppet brukes masse, både dag og natt. Varmt, lett og forundelig mykt (syntes Kauni-garnet var litt hardt og stikkete til å begynne med, men vasken gjorde det mykt og godt). Oppskriften er rilleteppe strikket diagonalt fra boka Strikk til Nøstebarn. Teppet har jeg skrevet om her.

Fortsatt ligger flere strikkeplagg og venter på at han skal vokse seg inn i dem. Greit å ha litt ull til gode, våren kan jo være en trekkfull tid med ymse vær!

Nå lurer jeg på om ikke lillebror også skal få seg en ullbukse. Det ble noen rester babyull igjen etter heksagon-teppet jeg strikket før nedkomsten, kanskje en stripete variant kunne være noe? Veldig fristende å få brukt opp garnrestene etter restegarns-prosjektet også...

14 kommentarer:

 1. Hvilken nydelig og helt perfekt lillebror :-)
  Og ser iallefall foreløpig veldig fredelig ut.

  SvarSlett
 2. Så liten og så nydelig, og så flotte ullplagg!

  SvarSlett
 3. Liten vakker baby. Ulltøy blir aldri feil.
  Klem

  SvarSlett
 4. Gratulerer med lillegutten! Han er heldig som får så mye fine ullklær:-)

  SvarSlett
 5. Finfin strikk på skjønn liten baby!:) Den jakka så utrolig god ut - likte den ekstra godt med de gule knappene! Gratulerer så mye med lillebror!

  SvarSlett
 6. Gratulera med guten. Kos deko dei veks fort.

  SvarSlett
 7. For en herlig liten ullunge :)

  SvarSlett
 8. slik er det å ha mamma som strikker! Ikke alle småttiser som er ongitt av så mye deilig ull:-D

  SvarSlett
 9. Kjempesøt ullgutt! Den enkle jakken var kjempefin, og havnet akkurat nå på strikkelista mi :) Takk for inspirasjon ♥

  Håper du har hatt ei fin påske
  Klem

  SvarSlett
 10. Hei - Titter innom for å takke for koselig kommentar i bloggen min, og faller helt i staver over den skjønne lille goungen din - For en vakker liten prins!! Og så utrolig mye fint du strikker. Kommer definitivt til å titte innom her igjen, og igjen, og igjen.. ;-)

  SvarSlett
 11. Gratulerer med den nydelige (g)ullungen:-) Herremin for en herlig liten tass! Kjempefine ullklær han har fått. De gule knappene på jakka var virkelig prikken over i'en! Og jeg sier meg helt enig i at de lange sokkene fra Myk Start er veldig gode på - også varer de lenge! Yngstesønnen min på 2,5 år bruker fortsatt et par som jeg strikket i størrelse 9-12 mnd;-)

  SvarSlett
 12. Gratulerer med en så fin liten gutt - og for en heldig gutt som får så mye fint ull av mammaen sin!

  SvarSlett
 13. Så deilig med masse hærlig ull til en gullgutt :)

  Håper du har en fin dag :)

  SvarSlett
 14. Gratulerer så mye med gutten! Ikke rart han sover godt med så mye deilig ulltøy :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...