tirsdag 20. august 2013

Glitrefin


Under en rydde-razzia i garnlageret tidligere i år dukket fire nøster Sisu Glitter opp. Garnet, som jeg selvsagt hadde glemt jeg eide, ble kjøpt på salg i en eller annen garnbutikk sørpå for flere år siden. Da hadde visst Sandnes bestemt seg for å slutte å produsere glitregarnet og garnet skulle ut. Jeg er usikker på hvorfor jeg kjøpte inn hele fire nøster, sannynligvis var det for å utvide anvendelsespotensialet til større plagg enn sokker. Og så var det jo billig, så hvorfor ikke kjøpe fire nøster liksom...  


Men skjebnen ville det slik at 54g glitregarn skulle bli sokker lell. Ankelsokker faktisk, med det fjonge navnet Belly. Sånn kan det gå når man ikke har vett til å bruke det eneste sokkegarnet man eier mere enn et eller to nøster av til annet enn sokker. Men sokkene ble fine og det søte flettemønsteret er enkelt å memorere og gjør strikkinga til et variert og artig sak. Glitreturkise ankelsokker viser seg å være gangbar vare blant 11 årige jenter også, for disse ble sporenstreks adoptert av eldstedattera.


Ankelsokker er forresten utrolig kjekke å strikke, det føles nesten som å gå rett fra startblokka til innspurt. Bare et kort-kort transportetappe. Vanligvis skal det holde med ett nøste a 50g, og det er jo et stort pluss. Jeg mistenker glitretråden er årsak til at jeg gikk 4g over på dette paret ;)

Her fortsetter tirsdagskvelden med noen flere striper på restegarnspleddet mitt.

14 kommentarer:

 1. Åh disse likte jeg! Både farge, glitter og mønster. Hvorfor har de ikke glitter i sokkegarn lengre? lekkert :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt spørsmål, Stine! Hva med å sende Sandnesgarn en forespørsel om ønskereprise på glitre-Sisu?.. ;)

   Slett
 2. Det ble jo kjempefint med glitter i sokkene! Jeg vil også lage meg glitresokker!

  SvarSlett
 3. Hverdagsglamour i et par sokker, det der:-) De ble kjempesøte! Har strikka hansker i Sisu glitter for maaange år siden. Fint garn.

  SvarSlett
 4. Fine glitresokker! Enig med Guro, litt hverdagsglam er tingen. Syns de kunne lage et parti med Sisu Glitter med gullglitter og jeg...

  SvarSlett
 5. Knallsøte! Ankelsokker er et genialt konsept: svosj - så er de ferdiglaget :)

  SvarSlett
 6. Hei, og tusen takk for hyggelige kommentarer på bloggen min. Da fant jeg også frem til deg! Så fin blogg du har!! Heretter er jeg en av dine faste følgere :)

  Flotte ankelsokker! Nå fikk jeg lyst til å strikke igjen jeg også, har dessverre vært litt travelt med andre ting de siste månedene. Men da er det jo godt å ha inspirasjonskilder, som denne bloggen din, å ty til :)

  SvarSlett
 7. Kjempefine sokker - og garn! :-)

  SvarSlett
 8. Nå fikk jeg jammen skikkelig lyst til å strikke ankelsokker. Jeg har også sisu glitter liggende en plass, i brunt og gull tror jeg - eller var det rosa og sølv? Nå vet jeg iallefall hva jeg kan bruke de nøstene til :) God helg!

  SvarSlett
 9. Tusen takk for kommentar på bloggen min om rilletrøjen :)
  De nye sjefene de har det vettu :) Jeg storkoser meg i babytiden :) Så nydelige ankelsokker du har strikket! :) Lekker farge!

  SvarSlett
 10. Så fine sokker! Jeg elsker litt bling og glitter i strikketøyet, så om det er noen trøst så hadde jeg sikkert kjøpt fire nøster, jeg også ;)

  SvarSlett
 11. Ja de er ikke alltid logiske disse garnkjøpene;) jeg og har funnet mye rart i kurvene mine og lurt hva i all verden jeg kjøpte det for...Sokkene var jo supersøte! Og glitrende;)

  Ønsker deg en god helg!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...