onsdag 7. august 2013

Litt flowerpower kanskje?


Nå på sommeren frister det sånn å ta fram bomullsgarn og heklekrok igjen. Og å hekle ivei etter hjertens lyst i glade, friske farger som stemmer overens med det lette, deilige sommerværet. Jeg kjente ihvertfall det var helt rett å legge vekk ulla for en stund og konsentrere seg om et lettere håndarbeid. Jeg hadde vel ikke det helt store målet da jeg satte igang, annet enn at det skulle bli en fargerik veske av et eller annet slag. 


Ja -kan vel konkludere med at målet ble oppnådd!

Jeg har fundert på om veska kan fungere som handlenett? Å ha den liggende klar i bilen til neste handletur på matbutikken for eksempel. Så slipper jeg å dra med meg så mange engangsposer hjem hver gang. Ikke sikkert den er så praktisk til det formålet, men det er jo fristende å prøve en tur. Tipper den vekker oppsikt ved kassa i allefall!

Veska er heklet rundt og rundt etter innfallsmetoden, mest med fastmasker og ellers staver og dobbeltstaver etter eget forgodtbefinnende. Blomsten fant jeg oppskrift på i boka Hekleglede av Frida Pontén, en søt liten idébok med mange fine og enkle oppskrifter. Fint å få brukt litt vellagret bomullsgarn, her er det brukt mercerisert bomull som Gjestal bomull sport, Sandnes Mandarin Classic, Dalegarn Kolibri osv og heklenål 3 1/2.


Jeg har forresten lurt litt på dette med mercerisering mens veska ble til. Et pussig ord igrunn. Jeg vet jo at det gjør garnet blankere og stivere, men hva betyr det egentlig?

I følge Store norske leksikon er det "behandling av bomull i form av garn eller stoff med natron- eller kalilut. Ved behandlingen øker styrken, glansen og fargeopptaksevnen. Metoden er oppkalt etter briten John Mercer (1791–1866)"

Gammel metode altså! Så vet vi det også ;)

Flowerpower-veska er med i Pinnekrokens sommerutfordring.

6 kommentarer:

 1. Fargerik og fin veske! Kjekt å bare kunne hekle etter lyst og fantasi:)

  SvarSlett
 2. Så flott ei veske da. Skikkelig gladveske dette. Kor flink du er
  Klem

  SvarSlett
 3. Så utrolig fargerik og flott veske! Den ble en sånn ordentlig gla-sommer-veske.

  SvarSlett
 4. Fresh og fin! Strandveske, var min første tanke! :)

  SvarSlett
 5. Ah, det var en skikkelig flower-power-gladveske! Nydelig! Herlige farger og alt, sommerstemning :)

  Ha en fin kveld
  Klem

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...