onsdag 31. juli 2013

O lykke!

Mannen min har skjønt det!

Her om dagen kom han hjem med en bukett blomster og en stor, avlang gave pakket inn i fint papir. Nå er han ikke en sånn mann som kommer med slike ting i tide og utide, men en gang iblant slik at jeg setter ekstra pris på det når det først dukker opp. Det var ingen spesiell anledning denne dagen, men ikke-desto-mindre, jeg tok overrasket, glad og forventningsfullt imot. 

Og gjett hva som åpenbarte seg under to lag gavepapir og silkepapir? Et splitternytt hespetre! Jeg fikk nesten tårer i øynene der jeg satt og beundret det fine håndtverket i all sin prakt. Tenk at min kjære kunne finne på å glede garngale meg med en slik betydningsfull gave! 


Ved nærmere ettertanke så husker jeg vagt at jeg har tipset ham om at et slikt hespetre sto høyt oppe på ønskelisten min. Så gaven var nok ikke ene og alene hans idé. Men det spiller jo ingen rolle -dette betyr jo bare at han faktisk lyttet og noterte seg det jeg nevnte jeg ønsket meg (stort pluss i boka).

Dessuten har et hespetre dobbel betydning. Hvorfor? Fordi jeg ikke fikk hespetreet for å putte det ubrukt i boden, nei det skal jo selvsagt brukes. Altså fikk jeg samtidig velsignelse til å kjøpe meg nytt garn. Mange deilige hesper, som skal monteres på hespetreet og nøstes opp. Jepp -vi snakker dobbel lykke her!


Jeg lot meg selvfølgelig ikke be to ganger da det åpenbarte seg en legal mulighet til å handle inn nytt garn. På utrolig kort tid har tre überherlige, grønne hesper Wollmeise Twin samt deilig sokkegarn (Sock-a-licious! For et fantastisk tiltalende navn på sokkegarn!!) fra Strikk innom blitt mitt. Jeg har etter min mening vært flink til å bruke garn fra lageret de siste månedene, så samvittigheten over å kjøpe inn nytt er ganske ren.

Så nå går hepsetreet for full musikk i stua, jeg er glad og fornøyd og mannen har fått mange plusspoeng. Stor lykke i heimen om dagen, med andre ord!

9 kommentarer:

 1. Weeei, for en mann!! Det er vel gjerne en garnvinde du har fått? Det er i hvert fall det jeg har fått høre ;) Et hespetre tror jeg brukes til å lage hesper, mens garvinda gjør hespene om til nøster. Uansett et fantastisk verktøy, jeg elsker min!! Den brukes flittig sammen med en nøstemaskin - kanskje det blir ditt neste ønske?! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm... trodde garnvinde og hespetre var det samme jeg :) Men du har sikkert rett! Uansett, hespetre er et utrolig kult navn, så jeg fortsetter sikkert å kalle den det ;) Nøstemaskin må bli det neste ja!! Til jul kanskje?

   Slett
 2. Så koselig! Og for en snill mann du har! Er det ikke herlig når de faktisk hører etter, og kommer hjem med noe som skaper såå stor lykke? <3 Kos deg med garnet, du ;)

  SvarSlett
 3. synes hespetre høres morsommere ut - så derfor kaller jeg garnvinda for det :-)
  Heldige du - i allefall .... Kjenner ikke Woolmeise - kanskje jeg må prøve det snart?

  SvarSlett
 4. Slitan med hespetreet og til lykke med valg av mann, han har skjønt det ;) Og nye nøster er mye lykke i seg selv ;)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med både hespetreet og mannen, du heldige :-)

  SvarSlett
 6. Wow, for en mann! Det der hadde aldri min mann funnet på, selv med forsiktig/intens hinting;-)

  Liker tolkningen din - fritt frem med nytt, nøstbart garn:-D

  SvarSlett
 7. Hurra, verden er mye bedre med garnvinde i hus (svigermor lærte meg nettopp forskjellen på hespetre og garnvinde). jeg vant nettopp et selv på jobben, og har nøstet opp maaange hesper. :)

  SvarSlett
 8. Sånn er gull å få! Jeg bruker mitt flittig, pg ungene hjelper gjerne til. Det går jo så fort og blir så fine nøster!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...