torsdag 11. juli 2013

Blir itj fæst uten...


.. strikkavæst! Eller noe i den duren...

Lille nevø har i anledning sin fødsel fått overrakt vest fra tante i Trøndelag, og siden jeg strikker heller enn å garve og sy i skinn, ble det strikkevarianten av plagget denne gangen. Vi får bøte på det med mokkasiner eller tennissokker ved en senere anledning. Eeeeeller kanskje ikke. 

Den nye verdensborgeren er bare to uker gammel og enda litt for stor til vesten, som nok vil passe best utpå høsten en gang. Men kjekt å ha noen plagg til gode, dessuten er ikke ullvest det han har mest bruk for i denne sommervarmen vi har her på Østlandet nå. 25 grader og strålende sol, -heldige oss som har så herlig ferievær!


Utgangspunktet for vesten er en lignende vest i boka Myk start, men jeg har gjort mange endringer slik at det nesten bare er ideen med rundstrikket bærestykke samt økningsforholdet som er direkte derifra. Jeg la til fargestriper i rillestrikk istedet for tofarget ribbestrikk på bærestykket, og lagde vrangbord i perlestrikk som avslutning nederst. I tillegg er maskeantallet justert for å ta høyde for noe mindre pinner enn oppskriften tilsa. Jeg har brukt rester av Abuelita Baby Merino og Abuelita 3-tråds Merino fra Pickles på pinne 2 1/2. De matchende babysokkene fulgte med vesten, så håper vi at lille nevø får like store problemer med å sparke dem av seg som lillebror hadde!

Foreløpig har ferien bydd på like lite strikketid som først antatt, men nå som vi er fremme ved første feriestopp og bilen har fått en fortjent pause, er det muligheter igjen. Litt strikketid på stranden i morgen kanskje?

8 kommentarer:

 1. Fin vest i fine farger..og mye finere enn den trønderske skinnvesten :)

  SvarSlett
 2. Neimen så skjønn vest!!

  SvarSlett
 3. Nydelig! Fin måte å få brukt litt restegarn på, også...;-)

  SvarSlett
 4. Så kjempeflott sett til en ny liten prins :) Nydelige farger på vesten.
  Ja, det er mange som har litt strikkepause på sommeren, deriblant meg. Men så kommer man sterkere tilbake tidlig høst ;)

  Fortsatt god sommer!
  Klem

  SvarSlett
 5. For et nydelig lite sett. Varmer nok godt på en liten kropp det :O)

  SvarSlett
 6. Så flott den ble :) rundstrikket bærestykke gir så fin passform!

  SvarSlett
 7. Åå så fin vest. Nydelig :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...