søndag 11. august 2013

Bomullsaugust?


Jeg fortsetter å kose meg med bomullsgarnet :) Nå er det merceriserte garnet lagt til side og den myke, ubehandla bomullen tatt fram. Det er vel sistnevnte jeg liker aller best, men alt til sitt bruk. Og til kluter må det være ubehandla bomull, som absorberer mye bedre enn mercerisert bomull. 

Av ei venninne har jeg fått en enkel og genial klutoppskrift, som gir superelastiske kluter med passe struktur. Det er en slags falsk patent, bare enda enklere. Klutstrikken går unna i en fart, og du kan trylle fram et par kluter på en kveld. Fine smågaver og et kjekt lite innimellomprosjekt. 
Jeg brukte noen smånøster jeg hadde liggende og pinner 3 1/2, fra venstre Petunia, dobbel tråd Mandarin Petit og Muskat Soft.

Hvis du er lysten på å strikke tilsvarende kluter, gjør du slik:

Legg opp maskeantall delelig med fire +1m (for eksempel 41). Første maske tas løst av på alle pinner. Strikk *3r, 1vr* ut pinnen, avslutt med 1r. Gjentas for alle pinner til ønsket lengde.


En hyggelig søndagskveld til alle strikkevenner!

3 kommentarer:

 1. Strikker på en lignende klut just nu, men så kjedelig som dette er, så blir det ikke akkurat flere kluter på en kveld :p max 10 cm på en dag! pliktstrikk, kalles det ;) men kopptue må man ha, så da er det bare å henge i!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ajaj -ikke gøy når det ikke er lystbetont! Jeg syntes disse var skikkelig kjekke å strikke, men mulig det gikk såpass unna fordi jeg fulgte en av favorittseriene på DVD med et halvt øye samtidig? :)

   Slett
 2. Den oppskriften bruker jeg også. Kklutene blir supre.
  Klem

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...