onsdag 14. august 2013

Jada -mere fargesplæsj

Når man først er i gang så er det ikke lett å stoppe. Det er vel litt av det som er så moro med denne garngalskapen, å bli bitt av en eller annen inspirasjons-basill som gjør det hele lystbetont og selvmotiverende. Striper i freshe farger er jo så artig! Bomullsgarnet ligger fortsatt framme og heklekroken er kvesset og klar.

Så jeg kunne rett og slett ikke dy meg, og måtte bare hekle flere stripete ting.


En gryteklut er alltig god å ha for hånden. Denne ble jo av den fargeglade sorten, en slik som kan gjøre matlagingen til en lystbetont greie (jeg liker forsåvidt å lage mat, og nå blir det altså enda artigere). 

Mercericert bomullsgarn a la Mandarin Classic, Gjestal Bomull Sport, Dalegarn Kolibri og pinne 3 1/2 er brukt her. Hver stripe er heklet i halvstaver. For å gjøre den litt mere varmeisolerende, valgte jeg å strikke et kvadrat på samme størrelse som den heklede ruten. Etter trådfesting la jeg de to rutene vrange mot vrange og heklet dem sammen med fastmasker. 


Mange små og store rester av bomull er herved brukt opp, hipp hurra og klapp på skulderen for det :) 
De eldste garnrestene var fra et prosjekt jeg hadde på ungdomsskolen, der jeg og en venninne hadde intensjoner om å strikke hver vår kort-kort-topp-der-magen-skulle-synes. Sånn var jo moten på begynnelsen av 90-tallet. Grøss & gru -jeg er glad den aldri ble ferdig! 


En matchende boks til steke-utstyr ble det også. Jeg vurderte også å lage et kjøkkenhåndkle i samme stil, men ved nærmere ettertanke tror jeg kanskje kjøkkenet har fått nok fargerike striper i denne omgang. Det kan jo fort bli too much :)

Nei, nok bomull for en stund -nå må ulla fram igjen! Og strikkepinnene!

5 kommentarer:

 1. Så fin. Fargene passet så godt sammen. jeg har også en tendens til å bli veldig bitt av basillen og strikker mye enten av samme oppskrift eller farger. Striper blir jeg aldri lei.

  SvarSlett
 2. Flotte bomullskreasjoner, sånne trenger vi på hytta vår også! Takk for fine ord i bloggen min.

  SvarSlett
 3. Fine bli-glad-striper på både gryteklut og boks! Striper er moro! :)

  Takk for koselig kommentar i bloggen min.

  SvarSlett
 4. Kjenner meg igjen med det der med å bli bitt av basiller og inspirasjonsrekker, det er så gøy!

  Deilige, fargeglade grytekluter!

  SvarSlett
 5. Knallstilig! Herlige farger:)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...