onsdag 28. januar 2015

Sokker av pinnene!

Et par sokker trakk det lengste strået og ble felt av først blant alle de pågående prosjektene mine. Faktisk kom de av pinne for godt over en uke siden, men siden det har vært (og er) hektiske dager i her ztrikkeri-heimen, har det ikke blitt tid til dokumentering og sokkeblogging før nå.


Dette er ikke bare årets første sokkepar herifra, de er også det første paret Hjemløse sokker! Jeg har nemlig bestemt meg for å støtte innsamlingen til Oslos mindre heldigstilte også i 2015. De hjemløse trenger varme sokker i ca størrelse 43, og det passer sokke-restegarnet mitt perfekt. Jeg har fortsatt en god del ymse tynt sokkegarn i garnlageret, og slikt garn lagt dobbelt gir varme, gode sokker med til tider fascinerende fargekombinasjoner. Jeg har brukt min egen oppskrift, men modifisert den bittelitt og strikket inn ribb (1r,1v) for å få inn ekstra elastisitet i skaft og over vrista.

Sjekk ut facebook-sida dersom du har lyst til å bidra i årets innsamling. 2015 er jo enda ungt, så vi burde rekke en del par før fristen i oktober/november. Mitt mål er fem par :-)


Et nytt par har allerede sneket seg på pinnene. Disse er tiltenkt et spesielt par føtter, nemlig kjærestens :-) Mer om det senere.

Ha en flotters uke videre!

8 kommentarer:

 1. Alltid kjekt med varme sokker. Lenge siden jeg strikket sokker nå. skulle nok laget noen til gubben.
  klemz

  SvarSlett
 2. For et godt tiltak! Noen sokkepar skulle være overkommelig for alle og enhver. Det ligger mye kjærlighet i et sokkepar!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Så flott å strikke til noen som trenger det!

  SvarSlett
 4. Herlige farger på sokkene. Jeg er sikker på at de vil bli satt stor pris på :D

  SvarSlett
 5. Restegarnssokkar er nesten dei finaste, tykkjer eg! Så fint å strikka til dei som har minst. :-)

  SvarSlett
 6. Fine sokker. Er enig med de over her, restegarnsokker er de fineste :) Ellers fant jeg ikke FB siden du nevner. Er det bare sokker de vil ha, eller er det behov for luer og votter også?

  SvarSlett
  Svar
  1. Fungerte ikke linken? Prøv å kopiere denne URL: https://www.facebook.com/groups/562863007123174/
   De ønsker seg kun tykke sokker i ca str 42-43 :-)

   Slett
 7. Takk, da fikk jeg meldt meg inn i gruppa :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...