tirsdag 18. mars 2014

Småstrikk og småstrikk fru Blom!Permisjonsslutt og jobbstart gir redusert strikketid. Ikke så overraskende sier du kanskje, men nå har jeg altså bevist det også. Det lille jeg har hatt av strikketid de siste ukene, har gått med til jakka som eldsta ønsket seg så veldig før jul. Nå var det på tide å fullføre (og slippe dårlig samvittighet og stadig mas om den ikke snart er ferdig). Det ble med andre ord så som så med småprosjektene jeg skulle satse på framover, etter at jeg klarte å lande det o-store restegarnspleddet i permisjonstidens (og OLs) siste dager.Smått har det gått, men nå er jakka tatt i bruk og både jeg og dattera er superfornøyde med resultatet. Hun har valgt garn selv, det er Pickles´ Abuelita 3-tråds Multi med ganske dempet fargeskift (tror fargen utgikk i forbindelse med at Pickles gikk over til ny kvalitet på 3-tråds garnet). Fargen er litt nattlig, litt mystisk og dunkel. Fin, og vitner vel om at hennes rosa periode definitivt er forbi. 

Jakka er strikket etter oppskrift på Hipp Vinterhagejakke, men med noen modifiseringer. Jeg har blant annet droppet stripene med pusegarn og strikket inn rillepartier istedet. Rillene er ene og alene motivasjonsmotiverte -jeg orket rett og slett ikke tanken på en hel, glattstrikket og nesten ensfarget jakke. Passform er knallfin! Utgangspunktet er en klassisk raglanjakke, men med 3/4 lange flaggermusermer som gjør den ganske -ja- hipp. Knappestolpene (uten knapper) er strikket sammen med vrangborden i nakken, slik at kanten ligger fint mot halsen og over brystet. Jeg har veldig lyst på en selv også...  


Flott datter og fjong jakke -ikke sant? 


Slik ser det ut når en skal være smart og strikkeeffektiv og ikke orker å strikke en eneste vrangmaske for mye! Glattstrikkpartiene er strikket rundt, mens rillestripene frem og tilbake. Det gjorde jobben med søm og oppklipping litt mere tricky, men det gikk!

Nå har jeg faktisk ikke flere store strikketøy liggende, så neste prosjekt blir smått. Garantert!

19 kommentarer:

 1. Fnis, den teknikken for å unngå de vrange var både ny og fiffig :) kjempefin jakke og flott modell

  SvarSlett
 2. Genial latmannsteknikk! Og jakka ble jo kjempekul :)

  SvarSlett
 3. Veldig stilig jakke - liker fargen kjempe godt! =)

  SvarSlett
 4. Fantastisk flott jakke på ei flott jente! Ha en fortsatt fin uke hos dere!

  SvarSlett
 5. Flott jakke til flott datter! Jeg har sett på jakka før, men har hoppet over den pga pusegarnet i oppskriften, men ser at jeg jommen må ta en ny vurdering! Tommel opp!

  SvarSlett
 6. Så flott jakke til jenten din! Artig måte med strikkingen, tror det e første gang jeg ser ;)

  SvarSlett
 7. Kjempeflott jakke! Fikk veldig lyst på en slik en selv:-) Den teknikken din for å unngå vrangmasker var virkelig original;-)

  SvarSlett
 8. Skikkelig fin jakke! Og jente;) Likte at du har strikka riller istedet for pusegarn. Har sett på oppskriften flere ganger, men orker ikke så mange vrangmasker... For en lur løsning du fant på!

  Ha en fin onsdag videre!

  SvarSlett
 9. Den ble kjempe flott! Likte garnfargen veldig godt, abuelitagarnet er mykt og godt:)

  SvarSlett
 10. Denne jakken likte jeg også, og dattera er kjempeflott i den! Godt jobba!

  God onsdagskveld!

  Klem

  SvarSlett
 11. Så fin jakke! Jeg har oppskrifta som en to-do, men det dukker stadig opp nye ideer :) likte bloggen din veldig godt, legger meg til som følger og linker til den i bloggrullen min:)

  SvarSlett
 12. Flott jakke du har strikket:) Heldig datter!

  SvarSlett
 13. Jeg likte modifiseringene dine, skikkelig kul jakke - og fjong og heldig datter :)

  SvarSlett
 14. Likte latmannsvalget ditt! Orker heller ikke en vrangmaske for mye ;) jakka ble kjempefin, og jammen er dattera flott også. Har selv fått vinterjakkeversjonen fra mamma, og jeg er så glad i den!

  SvarSlett
 15. Kjempefin jakke! Likte detaljen med rillene :)

  SvarSlett
 16. Ha ha! Nød lærer naken kvinne å spinne. Den teknikken hadde jeg ikke hørt eller sett før. Jakken ble kjempefin!

  SvarSlett
 17. Hei, bare et sprsm - hva mener du med blokking av teppet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei :)
   Blokking betyr å "spenne" strikketøyet flatt ut i fuktig tilstand, feks på et håndkle. Slik vil det beholde den formen du la det ut i når det har tørket.

   Slett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...