søndag 6. april 2014

En Marius på to uker

... er det raskt levert?

Det kommer selvsagt an på mange ting. Hvor stor genser, hvor mye strikketid, hvor raskt strikkeren strikker osv. I mitt univers er det ganske radig. Man har jo tross alt full jobb, hus og heim, tre barn, en mann og fritidslogsitikk å skjøtte i tillegg.  

Vel, jeg fikk utfordringen for to uker siden. Det vil si, jeg tok utfordringen, ganske frivillig faktisk. Jeg og niåringen var på lørdagshandel og tok turen innom husfliden. Vi så en fin Mariusgenser utstilt og jeg sa at hvis hun ville plukke ut farger så skulle jeg strikke en slik til henne. Responsen var noe sånt som: "ÅÅÅ mammaaaaa, du er jo bare sååååååå treig til å strikke! Den kommer aldriii til å bli ferdig." Hvorpå damen bak disken kvikt repliserte: "Neida, mamma greier sikkert å strikke en slik til deg på to uker." 

Ikke det at niåringen ble tydelig imponert over denne lovnaden, to uker virker fortsatt som en liten evighet for en på ni år. Men jeg svelget et "Å shit!!" og sa "Jaaa, ikke noe problem, snuppis! Om to uker er genseren din!" Jeg hadde jo tross alt en alvorlig påstand å tilbakevise. 


Så hjem dro vi med noen nøster Sterk i nøye utvalgte farger. Jenta mi er lang for alderen så genseren måtte for sikkerhets skyld strikkes i damestr XS for å bli stor nok. Og så var det bare å legge opp og strikke i vei. Strikke, strikke og strikke på. Det har vært strikket etter jobb og etter middag, til tv-titting og til lydbok-lesing. Under venninneklubbtreff og styremøte. På flyplasser og på fly.

To uker gikk råfort, men i skrivende stund skal tråder festes og genseren gjøres klar til overlevering. Niåringen brydde seg egentlig fint lite om toukers-fristen, men mamman er fast bestemt på at det skal bevises at hun klarer å strikke en Marius på to uker. Og hun rakk det vel sånn ca akkurat.

Så det så!

Hvor raskt strikker du?


10 kommentarer:

 1. Hehe:D Ære til mor der:) Jeg brukte 1 år på min første Marius (ble lagt bort over lengre perioder) og 2mnd på den siste jeg strikket (str m med lengde xl). Kunne vel ha gjort der raskere, men man tar lysbetonte morsomme prosjekter innimellom kjedelige saker. Glattstrikk er greistrikk, men kjedelig...
  Mine barn skal få genser og bukser til høsten, og har vurdert Marius. Vi får se hvor rask jeg er:P

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har to viktige poeng der :) Både motivasjonsfaktoren og hvor-mye-det-haster-å-få-gensern-ferdig har mye å si for framdriften! ;) Glattstrikk er kjedelig, men samtidig genialt når strikkinga går parallelt med annen aktivitet....

   Slett
 2. Så flink og rask du var :-) kjempe fine farger :-)
  Jeg hater og ha tids press på det jeg strikker, men innemellom blir det jo sånn..Når jeg begynner på noe nytt ser jeg for meg hvor
  lang tid jeg bruker, noen ganger går det bra, men andre ganger holder jeg på en evighet :-)
  Har lett for og snike seg andre ting innemellom :-)
  Tenker jenta di er super fornøyd :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg, det er jo best uten tidspress. Men av og til slår konkurranse-gener mitt ut i blomst og da skal jeg klare det på tid! Hehe...

   Slett
 3. Hehe, det var kjapt levert! Herlige farger:)

  SvarSlett
 4. Ja, her gikk det unna! Noen ganger blir det bare slik, men vanligvis liker jeg ikke å ha noe press på meg utenfra. Mye glattstrikking på Marius-genseren, men det er som du sier greit "attåtarbeid". Da blir det nok en lykkelig 9-åring, tenker jeg. Godt jobba!

  Ha en strålende mandag!

  Klem

  SvarSlett
 5. Synes det var imponerende raskt levert! Wow!

  SvarSlett
 6. Det er imponerende hurtigt. Marius ser fin ud i de farver :)

  SvarSlett
 7. Jeg strikker i alle fall IKKE en genser på to uker. Synes selv at jeg strikker pinesakte, jeg får kun fullført et prosjekt ca annenhver uke, i snitt (og det er inkludert både store og små prosjekter).
  Synes det var gode fargevalg av datteren din, genseren ser veldig fin ut :)

  SvarSlett
 8. Jeg er også imponert! Selv er jeg ikke så rask, og ikke liker jeg strikketidspress heller. Akkurat når det gjelder strikking er hele poenget for meg å slappe av, kose meg mens plaggene blir til og ikke stresse.

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...