mandag 21. april 2014

Premiedryss og improviserte striper

Da er påskeferien på hytta vel overstått. Palmehelga ble innledet med store mengder snø, en kjempeoverraskelse med tanke på at det før påske var så snøfattig at vi seriøst vurderte å la skiene bli igjen hjemme. Men så feil kan man heldigvis ta, til stor glede for hele familien! De fine skiturene vi gikk i strålende sol i påskens siste dager skal jeg leve lenge på. Balsam for sjelen!


Innimellom snøbyger og solstråler har det også blitt strikket en god del. Mest inne i sofakroken, men også ute på terrassen når vinden stilnet og det ble lunt i solveggen. Lillebror fått seg litt nytt til barnehagetilværelsen som starter til høsten. Men med det uventede snøværet og minusgradene på påskefjellet kom plaggene jammen godt med allerede nå. Både halsen og sokkene er resultat av frihåndstrikking, pinne 3 og noen rester Fabel og Sisu.

Stripene i sokkene er inspirert av Stashbuster spirals, som flinke og inspirerende Felisi har strikket noen kjempefine par av. Dette er en genial måte å bruke opp restegarn på, fargene glir over i hverandre og gir et helt annet uttrykk enn hvis man bruker garntypene alene. Og så artig strikk da gitt! Felisis tips om å strikke de første maskene etter garnbyttene ekstra løst viste seg å være gull verdt. Takk, Felisi! :)  

Jeg prøvde meg ellers fram med maskeantall, og kom fram til at 40m var passelig til lillebrors ettåringsføtter med omtrentlig str 22. Resten av sokkene er strikket etter husken, løselig basert på denne oppskriften.


Halsen er supertøyelig og har fin passform. 80 m ble lagt opp og ribb (2r, 2vr) strikket i ca 8 cm før arbeidet ble delt i to og bryst- og rygglapp strikket hver for seg. Jeg ble vel ikke helt fornøyd med avslutningen på halsen, men den ble et greit førsteforsøk. Prøver noen små justeringer neste gang.


Nyttig lite sett som kommer godt med til en liten tass som stadig strekker seg og blir større!


Så til resultatene fra påske gi-borten! 

Takk til alle som ville være med! Trekningen ble foretatt ved at deltagerne fikk hvert sitt tall, to tall dersom to lodd var tatt. Random.org gjorde deretter jobben -og trakk ut to tilfeldige tall blant de deltagende. Vinneren av garnpakken ble Sigrid, mens boka gikk til Martine Engerbakken

Gratulerer så masse til vinnerne!! 


10 kommentarer:

 1. Næmmen så nydelig en liten tass :) Også så heldig han er som får så flotte strikkaklær!

  SvarSlett
 2. Så mye fint du har strikket:-) ja ull er godt og ha i barnehagen,hi,hi ellers også for oss som ikke går i barnehagen:-) jeg er helt avhengig av av ullsokker,votter og jakker:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk:)
   Helt avhengig av ull jeg også, hele året! ;)

   Slett
 3. Deilig med så mye fint ull. Jeg bare digger den litt duse regnbuegenseren, den er så fin.

  SvarSlett
 4. Så fint det øverste bildet var. Den genseren er og blir nydelig :)

  SvarSlett
 5. Konge på hauen smiler, herlige strikka klær.

  Gratulerer til heldige vinnere,
  Høres ut som ei fin påske.
  Eg har ufrivillig pause nå, har gravd i hagen i Påsken, og gjort for mye for brått, så skulder å arm er vond. Har problem med å la være å gjøre ting, og håper armen blir bra igjen uten legebesøk. Og snart utålmodig.
  Ønsker deg ei fin ny uke, Klem,

  SvarSlett
 6. Klær til barnehagen må man ha :-) en fin ettåring :-)

  SvarSlett
 7. Så mye herlig strikk - inspirerende (sitter akkurat å planlegger hva lillebror skal ha til høsten)

  SvarSlett
 8. Flotte klær! Er så stilig med striper:) Og veldig morsomt å vinne! Har bare tittet i boken en gang, men ser så mange strikker så mye av den. Og nå er det to små født og to som ventes rundt om kring i venne/slekts-gjengen. Så det blir stas:D

  SvarSlett
 9. Så fine klær!

  God helg!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...