mandag 28. juli 2014

Tilbake fra sommerdvalen

Juli er på hell og sommerferien over for i år. Og med den fantastiske varme sommeren vi har hatt i år har det ikke fristet særlig å sitte mye inne med mac'en -derav lite juli-blogging. Late morgener med kaffekoppen i solveggen på terrassen og lange lune sommerkvelder med vin i glasset og vakre solnedganger har gjort veldig godt for kropp og sjel, og strikketøyet har fulgt trofast med overalt :) Garnforbruket var spesielt stort i bilen tur/retur Trøndelag - Bornholm. Herlig å kunne sitte i time etter time og strikke (nesten) uforstyrra. Strandstrikk på den fineste sandstranden på øya ble det også. Visste du at sanden der er så fin at den i sin tid ble brukt til timeglass? Kanskje unødvendig å si at sanden ble med hjem på og i alt vi hadde med, og nesten var umulig å dusje av... Men fin var den, og utrolig behagelig å gå på.



Deler av sommerens produksjon ser du her. Luer har det blitt flest av. Gøy å strikke, og så går det raskt! Og definitivt et pluss å lage noe som ikke må strikkes i par.



Stripelue fra Den store guttestrikkeboka kom av pinnene på Bornholm. Har sett så mange søte utgaver av denne, men samtlige skriver at oppskriften er stor på størrelsen. Jeg våget meg derfor på en utgave i tynnere garn men på samme pinnestørrelse. Ubleket hvit Askeladdens silkeuld og Tulliballs tynn merino i fargen Kampfisk. Begge to nydelige skatter fra garnlageret. Typisk nok ble lua litt trang til min 16 mnd store gutt (burde kanskje forutsett det med så tynt garn...?), så lua ender foreløpig i gavekassen. Ny lue skal strikkes i babyull, som i oppskriften! Tulliballgarnet er forresten utrolig digg. Om du noen gang får kloa i et hespe derifra, så grip muligheten og kos deg med det! Fantastiske farger, og så mykt og herlig.... Snakk om snop for en garnjunkie altså! Jeg har tidligere fått et sjal og et skjerf ut av dette ene 100g hespet, og fortsatt er den en liten rest igjen etter stripelua også. Ta en titt på linkene og se fargen komme til sin rett :)



Malsens Boblelue ble en hit som bilstrikkeprosjekt nedover E6 og E20. Strikket på pinne 5 med Drops Nepal gikk det unna i en fart. Kjempesøt boblestruktur, superenkelt, men ser ganske proft ut. Modellen er rimelig baggy til et voksenhode, så jeg strikket en mindre utgave med færre masker og en boble-repetisjon mindre til 9-åringen i diverse restegarn. Luene var populære og ble straks tatt i bruk av den oppvoksende generasjon, 25o varmegrader til tross!

Flere sommerferieprosjekter følger...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...