mandag 25. februar 2013

Vinterferiestrikk :)

Vinterferien er vel overstått, -og strikking ble det tid til :) Relativt mye faktisk for en som ikke kunne være med på verken bortoverski eller nedoverski. Men hyttekos og frisk luft fikk jeg raus dose av, og jeg nøt årets første, forsiktig varmende solstråler i hytteveggen. Helt herlig!


Nøstebarndressen i regnbuefarger til lillebror ble ferdig i løpet av ferien. Jeg har gjort en god del endringer i forhold til oppskriften for å tilpasse plagget til tynnere garn og pinner. Tanken var at den skulle passe nyfødt - 3/4 mnd og bli en vårdress, og tok derfor utgangspunkt i størrelse 6-12 mnd i enkelt 2 trådsgarn i stedet for med dobbelt garn i "rette" størrelsen. Samtidig gjorde jeg ermer og ben lengre enn oppskrifta (mest fordi jeg ser mange andre har gjort dette da nøstebarnplaggene kan være litt små i størrelsen), og nå synes jeg igrunn den virker litt stor. Men-men, jeg er iallefall strålende fornøyd med resultatet og venter spent på å prøve den på nurket :) Satser på at den blir brukandes med en god oppbrett på bein og ermer. Action-bilde kommer om få uker.


Nøstebarndress fakta: 
Garn: Kauni EQ 8/2 100% ull og Askeladden 2 tråds merinoull (farge 806s natur)
Pinner nr: 2 1/2 og 3
Oppskrift: #1925 Heil dress i dobbelt 2-tråds garn fra boka Strikk til Nøstebarn


Kauni er noe tykkere enn Askeladden, men det gikk veldig fint å strikke med disse sammen synes jeg. For å få stripene like tykke ble det strikket fem rader natur og fire rader Kauni. Hvis du ser nøye etter, så synes det litt på ermene at Kauni-stripene gir en tettere strikk enn Askeladden. Men... jeg synes ikke det gjør noe :)


Regnbuedressen er bidraget mitt i februar-konkurransen på Pinnekroken samt i topp-til-tå samstrikk på Hobbyboden.

De trøtte tøflene på hytta ble erstattet med et par nye, myke og herlig fluffy :) Strikket 18m x 18 riller per firkant og tovet to ganger på 40 graders kortprogram (hadde nok holdt med en omgang i vaskemaskinen dersom jeg hadde slengt i flere ting samtidig). Litt romslige er de enda, så neste gang går jeg for 16m x 16 riller til mine str 38-føtter.


Firkant-tøffel fakta:
Garn: PT3
Pinne nr: 6
Framgangsmåte: finnes diverse rundt omkring, jeg har brukt beskrivelsen til Tone M

Six´es-teppet har også vokst i ferien, og jeg er nå halvveis med sekskant-lappene til babyteppet. Fint prosjekt å strikke på innimellom andre ting, da blir jeg heller ikke så fort lei ;)

Nok et Nøstebarnplagg kom på pinnene i helgen... Jeg går visst ikke lei på en stund ;) Denne gangen er det rullegenseren, også i regnbue-striper. Den er tiltenkt min søte nevø som blir 2 år neste måned. Spent på resultatet!Ønsker alle en fantastisk flott uke, -den siste i februar! :) 

19 kommentarer:

 1. WOW, det får en si, du har jammen vært effektiv i ferien. Nydelige farger i plaggene dine.

  SvarSlett
 2. Så herlig babydress! Høres ut som du har hatt en deilig ferie :) det regnbuegarnet er bare fantastisk, og er glimrende til stripestrikk,

  SvarSlett
 3. For en strikkefart! Kjempe herlig mini-dress i regnbuefarger :)

  SvarSlett
 4. Du har tydeligvis hatt drømmeferien med masse strikketid :) Likte fargene i dressen, den ble nydelig!!

  SvarSlett
 5. Utrolig fin dress! Flott fargekombo, og det gjør da ingen ting om det er litt forskjell i garntykkelse :)

  SvarSlett
 6. Helt nydelig var den! Elsker effekten av sånn regnbuegarns, særlig sammen med grått:)

  SvarSlett
 7. Nydelig dress! Utrolig vakkert med regnbuefargene:)

  SvarSlett
 8. Åååå så fin!Deilige farger :) Takk for inspirasjon!Tror jeg må strikke en slik regnbuedress til prinsessen med tiden :)
  Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 9. Kjempefin dress! Får virkelig lyst å teste ut regnbuefarget garn når jeg ser denne:-) Har også en Nøstebarndress på pinnene men det går ganske tregt fremover med den:-P

  SvarSlett
 10. Så fin dressen ble! Jammen er det regnbuegarnet fint når det kombineres med noe rolig:-) Jeg strikker også lappene til Six'es i tynt garn, 4-ply sokkegarn har jeg brukt hittil. Vet ikke hvor stort teppet kommer til å bli, men nå har jeg kanskje nok lapper til et vognteppe og jeg hadde tenkt det endel større. Blir nok ikke ferdig med det første for å si det sånn....blir spennende å se ditt:-)
  Ha en finfin uke, hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 11. For noen fine regnbueprosjekter! Jeg har god erfaring med å strikke nøstebarndress i enkel tråd Kauni og tynn ull, det blir luftig og lett. Det syns ikke så godt at tykkelsen er litt ulik når dressen er vasket, heldigvis. Jeg som nettopp har brukt opp regnbuekaunien fikk lyst på mer ;) og det er som Rekkehuset sier, regnbuegarnet er veldig fint kombinert med rolige farger.

  SvarSlett
 12. Vakker regnbuestrikk!!

  SvarSlett
 13. Nydelig!

  Takk for bidraget til Pinnekrokens karnevalutfordring!

  Mvh Eirin
  -Pinnekroken-

  SvarSlett
 14. Regnbuestrikk er moro! Det flyr nesten av pinnene, siden det er så moro å komme til neste farge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant! Det er vel derfor det er så lett å bli hekta også ;)

   Slett
 15. Så flott dress, sånn man blir glad av
  Har begynt på en barnejakke i grå Finull og skal ha striper av Kauni-regnbuegarn.
  Jeg må vel strikke armene samtidig med jakka for å få riktige striper på riktig sted???
  Håper på raskt svar - er ferdig med vrangborden på jakka :-)

  SvarSlett
 16. Jeg strikket bolen opp til armhulen og fortsatte med samme Kauni-nøstet på ermene, der jeg strikket to regnbuestriper på det ene ermet, så det andre -og på den måten fikk en ganske jevn farge oppover begge ermene. Alternativt kan du strikke ene ermet helt ferdig først og så nøste opp til samme fargeskift (eller bruke et annet Kauni-nøste, som jeg gjorde på rullegenseren) før du strikker det andre ermet. Da slipper du også mye trådfesting, som det jo blir hvis ermene paralellstrikkes med samme nøstene.

  Lykke til :)

  SvarSlett
 17. Herlig dress! Får følge med litt her :)

  God søndag!

  SvarSlett
 18. Helt knall dress!!! Fikk veldig lyst å strikke regnbuedress jeg også:-) Takk for inspirasjon :-)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...