torsdag 1. mai 2014

Fjærlett favoritt

En lun og myk herlighet på 200g er blitt min! Endelig litt egenstrikk igjen gode fire måneder inn i 2014 som (i mitt hode) skulle bli "det store egostrikkåret" men som hittil kun har kastet av seg en enslig jakke.


Denne genseren ligger an til å bli en stor favoritt. Akkurat varm nok til å lune nå på våren og på kjølige kvelder utover sommeren, men uten at den blir for tett og varm. Tynt, fluffy alpakkagarn aka blåveisblå og naturfarget Faerytale strikket med store pinner gir et lett og pustende strikkeplagg. Nevnte jeg at det er 100% kløfritt og er alldeles herlig mot huden? Mmmm...

Genseren ble påbegynt straks jeg så oppskriften i siste utgave av Kamille ideer, og ble strikket endel på gjennom påsken. Et fint og greit sideprosjekt som ikke krever mye oppmerksomhet (vi liker litt sånt innimellom!), og samtidig så effektfullt med sine enkle, blå og hvite striper. Det er Merete som står bak genseren, og snill som hun er har hun lagt ut oppskriften gratis her. Jeg strikket min i str M, og den ble mer enn romslig nok til meg -men så er det jo meningen at den skal være litt oversized også da.


Et par endringer jeg har gjort i forhold til orginal-oppskriften:
Raglanfellinga strikket jeg med to masker rett mellom før-og-etter felling på "hvert punkt". Jeg synes det blir penest. I tillegg felte jeg av to omganger ekstra før halsborden, for at halsen ikke skulle bli for vid. Smart var det, for jammen ble den vid nok!

Litt pussig at jeg sitter igjen med 99g garn. Altså 1 1/3 nøster natur og 2/3 blåveisblått. Hadde holdt i massevis å kjøpe to nøster naturfarge, og ikke tre av hver farge, som det står i oppskriften. Ganske stort overskudd med tanke på at genseren veier nøyaktig 200g.


Nå skal genseren nytes samtidig som jeg gir meg i kast med neste egoprosjekt. Jeg røk nemlig på en stor bestilling Pickles-garn rett før påske blant annet med tanke på en solstråletopp og lang jakke til meg selv. Og stripene på Stashbuster-genseren til lillebror øker jevnt og trutt. God å vite man ikke blir strikke-ledig med det første!


15 kommentarer:

 1. A super beautiful sweater!!!
  Greetings, Charly

  SvarSlett
 2. Flotte farger, også så lett da!

  SvarSlett
 3. Den ble kjempefin! Har lyst på en slik selv etter at jeg så den! :)

  SvarSlett
 4. Strikkeledig skal man ikke være, tenk så kjedelig :))) kjempestilig genser!

  SvarSlett
 5. Åå, så herlig! Den var utrolig fin:-) Har også denne på strikkelista mi og fikk akutt lyst til å begynne på den akkurat NÅ!

  SvarSlett
 6. Skjønner godt at den er en favoritt! Ser så deilig ut, og så fine og anvendelige farger :)
  God helg!

  SvarSlett
 7. Den var kjempeflott! God strikke helg til deg!

  SvarSlett
 8. Kjempefin, og sikkert lett og myk. Jeg gleder meg til å se din Solstråletopp!

  SvarSlett
 9. Nydelige genser. Striper + blåfarge er en sikker vinner hos meg. Du kler den kjempegodt!

  SvarSlett
 10. Denne genseren ser utrolig deilig ut! Kjempefin var den også! :)

  SvarSlett
 11. Du strikket din genser i " originalfargene", og den ble veldig fin.
  Jeg liker å gå min egen vei, og fant noen andre farger ;)
  Jeg gjorde også noen endringer på min genser, og har en mye tettere hals. Strs. M her også, god og vid. Prøv å vask den på ullprogram, så trekker den seg sammen, men går ut igjen etterhvert. Jeg elsker også min genser, og bruker den masse. Morro med plagg som blir brukt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips!
   Blir flott i andre fargekomboer også:)

   Slett
 12. Så flott genser! Jeg holder også på med en slik, men i andre farger. Det er jo så fjærlett og mykt med bare Faerytale'en:)

  SvarSlett
 13. Den så skikkelig god ut! Og når den bare veier 200 gram må den være herlig å bruke:)

  SvarSlett
 14. kjempefin, den blir garantert et prosjekt her i huset etter hvert :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...