mandag 13. september 2010

My american dream...

Nå var det på tide med en bloggoppdatering hos meg!

Jeg har knapt vært hjemme de siste 3 ukene... har reist og opplevd "den store verden". Dvs to helgeturer til hytta i Meråker og 8 dager i New York. Snakk om kontrast, hihi :) Den amerikanske storbyen var helt utrolig. Spennende, pulserende og innholdsrik. Jeg har drømt om å dra dit lenge, og er så glad for endelig å kunne krysse den av på min 100-ting-å-gjøre-før-jeg-dør-liste. Vi bodde mega-sentralt på Manhattan, men for en friluftsjente som  meg føltes det kanskje bittelitt klaustrofobisk. Turer til Greenwich Village, Central park og Ellis Island var mer etter min smak. Men altså, det var en fantastisk tur som jeg varmt anbefaler til de som ikke allerede har opplevd byen. Og så var det usedvanlig godt (som alltid kanskje?) å komme hjem igjen og oppleve høstlufta på fjellet i Trøndelag da... sukk!


Jeg hadde selvsagt med meg strikketøy på amerikareisen. Det ble strikket på hotellrommet, på båten ut til Frihetsgudinnen, på en benk på Ellis Island, og selvsagt på store deler av flyturen. Jeg var veldig spent på om jeg fikk lov til å strikke på flyet i det hele tatt, etter å ha lest om flere som har blitt nektet dette på flyreiser til andre destinasjoner. For å si det sånn: Jeg strikket under take-off, taxi og landing imens flyvertinnene observerte, nikket og gikk videre. Konklusjon: SAS er strikkevennlig! Da vet vi det.. 


Strikketøyet besto forresten av restene av TuLLiBaLL-nøstet jeg kjøpte tidligere, I en tynn tråd, i fargen Kampfisk. Første halvdel av nøstet ble til sjal tidligere i sommer, og siste halvdel fikk reise til New York og bli til Baktus-skjerf. Genial & enkel reise-strikk!

Sjalet er uansett utrolig mykt og deilig, samt super-elastisk. Det måler 145 cm fra spiss til spiss. Jeg startet med 3 masker, strikket rettmasker hele veien, økte med en maske i starten av annenhver rille til jeg hadde 77 masker, og strikket to masker sammen i begynnelsen av annen hver rille til antallet igjen var 3. Volia!
Og hva skal dette bli tro...?
Jo, det skal bli ribbe-vott a la Annepålandet. Den over hundre år gamle oppskrifta (!) er hun så snill å dele her. Mer om min versjon av vottene senere...

3 kommentarer:

 1. Så flott sjal du har strikket. Virkelig nydelig farget på det garnet.

  SvarSlett
 2. Det er nok mye i det at borte bra men hjemme best. ;o) Uansett er det kjekt å oppleve noe annet, man får mer perspektiv på tingene når man reiser og ser seg om i verden.

  Nydelig reisestrikk! :o)

  SvarSlett
 3. Flotte Baktusbilder!
  Og så gleder jeg meg til å se din versjon av Annepålandetvotten. Visste ikke at hun hadde lagt ut oppskriften jeg, så takk skal du ha :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...