tirsdag 3. september 2013

Søt, tysk inspirasjon

Uforløst kreativitet er både spennende og frustrerende på en og samme tid. Sånn er det med meg og symaskina. Vi har så mye vi skulle ha gjort sammen, men terskelen for å sette seg ned med henne ble med årene større og større. Jo, jeg sydde en søm i jakka jeg strikket i fjor vinter før den ble klippet opp, men så ble maskina pakket bort igjen og siden har hun fått stå i fred.

Om jeg har tenkt på symaskina? Ja! Masse! Jeg har mange ting jeg har lyst til å sy. For ikke å si; Jeg har så mange ting jeg har lyst til å lære meg å sy. For jeg er ikke noe flink til å sy, men har prøvd og feilet litt tidligere, lagt opp gardiner, sydd noen putetrekk og that´s it liksom. Men lysta er der, helt klart.


Så på grunn av denne (undertrykte) sy-lysta, har jeg innimellom surfet rundt på sy-blogger for å finne inspirasjon til å komme igang. Så oppdaget jeg Pattydoo. En tysk blogg skrevet av en snerten dame som syr kjempesøte plagg og småting, og legger ut framgangsmåten på en særs pedagogisk måte på youtube. Ja, selv om hun snakker tysk er det ikke noe problem for meg å følge med (flaut å si det, men selv etter fire år med tysk i skoletiden kan jeg skammelig lite tysk...og gudene må vite hvordan jeg endte opp med levelig karakter i det faget!). Etter å ha vært igjennom noen av hennes tutorials har nå ihverfall lært meg at reissverschluss betyr glidelås. Og näh betyr søm ;) Hehe!


Det som er ekstra fint med dette prosjektet, er at elleveåringen er med. Det er så koselig at vi fant fram symaskina sammen, og at hun ville lære å sy sammen med meg. Og med pedagogiske pattydoo på youtube, gikk sømmen som en lek for dattera også. Sy i glidelås? No problem!

Dette penalet har vi sydd noen av nå. Vi har fulgt framgangsmåten til dette penalet, men sydd rett opp på begge sider istedet for den asymmetriske varianten pattydoo har laget. Ja, ta en titt på linken, så skjønner du hva jeg mener :) Penalet har fôr, og egner seg fint til skolestæsj eller som oppbevaring av småting i veska. Jeg har lipgloss, tyggis og penn i min, ting som ellers lett forsvinner i den store veska mi. Finfin bursdagsgave til jenter i rette alderen også, med en femtilapp eller noe smågodis i. Min datter har erklært at alle venninnene skal få slike til jul, en kjempefin idé synes jeg.


Nå som vi endelig er igang, skal jeg også prøve meg på noen av de fine veiledningene til Lise og timotei, her er det masse inspirasjon til potensielle sømprosjekter!

Riktig god tirsdag!

4 kommentarer:

 1. Tusen takk for tips, det må jeg prøve :-)

  SvarSlett
 2. Fine pennaler! Skulle ønske jeg var bedre på å sy altså.

  SvarSlett
 3. Bra tips! Jeg har vel omtrent det samme forholdet til min symaskin ;) Det krever tid og energi, og en vanvittig god tutorial for å få ting gjort!

  SvarSlett
 4. Så fine penal! Dette er jo et godt steg over den store sy-terskelen:) Så hyggelig at jenta di ble med!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...