onsdag 30. juli 2014

Flere bobler

Enda en boblelue er ferdig. Kjekk & kjapp, lua er strikket på en kveld og sånt liker vi!

ztrkkeriet boblelue

Jeg blir nok ikke lei dette mønsteret på en stund, genial tv/bil/skravle-ved-siden-av strikk ;) Kan være lurt å spandere litt konsentrasjon når boblene formes og under avfellinga, men ellers: Piece of cake. Garnet er forresten premiegarn fra Innestemmen. En nydelig, støvet lillafarge som har ligget et års tid og ventet på det rette prosjektet. To nøster var perfekt til denne lua, som veier 90g.

Strikking i sommersol fortsetter, jeg parallellstrikker 4 (tror jeg...) plagg for tiden, er inne i en skikkelig god strikkestim! Herlig å kjenne at man strutter av inspirasjon og strikkelyst, så gjelder det liksom bare å strikke på mens pinnene er varme ;)

mandag 28. juli 2014

Tilbake fra sommerdvalen

Juli er på hell og sommerferien over for i år. Og med den fantastiske varme sommeren vi har hatt i år har det ikke fristet særlig å sitte mye inne med mac'en -derav lite juli-blogging. Late morgener med kaffekoppen i solveggen på terrassen og lange lune sommerkvelder med vin i glasset og vakre solnedganger har gjort veldig godt for kropp og sjel, og strikketøyet har fulgt trofast med overalt :) Garnforbruket var spesielt stort i bilen tur/retur Trøndelag - Bornholm. Herlig å kunne sitte i time etter time og strikke (nesten) uforstyrra. Strandstrikk på den fineste sandstranden på øya ble det også. Visste du at sanden der er så fin at den i sin tid ble brukt til timeglass? Kanskje unødvendig å si at sanden ble med hjem på og i alt vi hadde med, og nesten var umulig å dusje av... Men fin var den, og utrolig behagelig å gå på.



Deler av sommerens produksjon ser du her. Luer har det blitt flest av. Gøy å strikke, og så går det raskt! Og definitivt et pluss å lage noe som ikke må strikkes i par.



Stripelue fra Den store guttestrikkeboka kom av pinnene på Bornholm. Har sett så mange søte utgaver av denne, men samtlige skriver at oppskriften er stor på størrelsen. Jeg våget meg derfor på en utgave i tynnere garn men på samme pinnestørrelse. Ubleket hvit Askeladdens silkeuld og Tulliballs tynn merino i fargen Kampfisk. Begge to nydelige skatter fra garnlageret. Typisk nok ble lua litt trang til min 16 mnd store gutt (burde kanskje forutsett det med så tynt garn...?), så lua ender foreløpig i gavekassen. Ny lue skal strikkes i babyull, som i oppskriften! Tulliballgarnet er forresten utrolig digg. Om du noen gang får kloa i et hespe derifra, så grip muligheten og kos deg med det! Fantastiske farger, og så mykt og herlig.... Snakk om snop for en garnjunkie altså! Jeg har tidligere fått et sjal og et skjerf ut av dette ene 100g hespet, og fortsatt er den en liten rest igjen etter stripelua også. Ta en titt på linkene og se fargen komme til sin rett :)



Malsens Boblelue ble en hit som bilstrikkeprosjekt nedover E6 og E20. Strikket på pinne 5 med Drops Nepal gikk det unna i en fart. Kjempesøt boblestruktur, superenkelt, men ser ganske proft ut. Modellen er rimelig baggy til et voksenhode, så jeg strikket en mindre utgave med færre masker og en boble-repetisjon mindre til 9-åringen i diverse restegarn. Luene var populære og ble straks tatt i bruk av den oppvoksende generasjon, 25o varmegrader til tross!

Flere sommerferieprosjekter følger...

tirsdag 8. juli 2014

Hei og hopp, en solstråle-topp

Det er sommer, det er sol og hva passer vel da bedre enn å strikke seg en solstråle-topp...?


ztrikkeriets solstråle-topp

Jentenes reaksjon var imidlertid: Men hvorfor vil du ha en t-skjorte i ull midt på sommeren?? Svaret ble noe sånt som: Mamma synes det er best å strikke med ull. Og dessuten er den ikke sååå varm da! Ikke så godt svart akkurat, men det er jo sannheten...

Jeg funderte en del på fasongen mot slutten av strikkinga. Jeg hadde jo mange masker på pinnene underveis, og innså at toppen var langt mere baggy enn bildet på oppskriften viste. Da jeg prøvde toppen på etter avfelling lignet den liksom mere et gigantisk bær, kort og posete (flaks jeg ikke valgte grønn angora til hamsen solstrålene...) En runde skylling og blokking gjorde imidlertid susen, og bærassosiasjonene ble heldigvis dempet ned *lettet*  


Ztrikkeriets solstråle-topp


Toppen har føltes som en seig affære å fullføre, men notatene mine sier at jeg la opp 3.mai. To måneder er jo ikke sååå lang strikketid, og så har jeg strikket endel annet parallelt også. Garnet er Merino tweed og Angora, en nydelig og effektfull kombinasjon. Jeg skjønner hvorfor Picklesjentene bruker nettopp den komboen i mange av sine plagg. Oppskrift her. Litt pussig å sitte igjen med så mye garn, jeg brukte vel omtrent 3m av tredje nøstet Merino tweed og har et urørt nøste Angora til overs, til tross for at bolen ble strikket 2-3cm lengre enn oppskriften og strikkefastheten stemte overens. Men heldigvis er ikke dette det dummeste garnet å få for mye av, jeg skal nok finne et egnet prosjekt til restene :)  


ztrikkeriets solstråle-topp

Jeg synes solstrålene ble fine og at avfelling med i-cord gjorde seg :)

I går var det over 30o grader her hjemme og fullstendig uaktuelt å ha på seg et slikt ullent plagg, men på litt kjøligere sommerdager ser jeg for meg å få brukt den. Alt i alt godt fornøyd, og meget tilfreds med å krysse denne av lista og ta fatt på nye strikketøy!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...