onsdag 28. juli 2010

Shetland Triangle sjal


Mitt første Shetland Triangle sjal er ferdig!
Jeg er kjempefornøyd! Sjalet var enkelt og relativt raskt å strikke. tuLLiBaLL-garnet jeg kjøpte egnet seg perfekt til sjalstrikking! Og etter min mening -nyyydelig farge! Sjalet måler 140 x 55 cm etter blokking.

Garn: tuLLiBaLL "I en tynn tråd". 
Pinne nr 4.





Nå skal jeg hekle ferdig putetrekket jeg begynte på tidligere i sommer. Bestemor-rutene skal kantes med hvit Mandarin Petit (må bare handle inn først...), og hekles i sammen og tilpasses fyllputen på 40x40 cm. Dette blir med videre i ferien, neste stopp blir Kristiansand :)



fredag 23. juli 2010

Klar - ferdig - FERIE!

Endelig kom sola tilbake til Trøndelag, etter flere dager med enorme nedbørsmengder og lyn & tordenvær. Vi har hatt en herlig dag på terrassen! Jentene ble inspirert av mammas strikking i solkroken, og fikk hvert sitt nøste og pinner. 8 åringen har strikket 7 cm på noe som først skulle bli kjole, så belte, deretter veske. 5 åringen synes det er artigst å perforere nøstet med pinnene, men det er helt ok, det :-) Første skritt på veien er vel å bli venn med garn og pinner, eller hva?

Jeg, derimot, har bladd fram oppskrift på Shetland triangle fra boka Wrap Style. Garnet er det nyervervede I en tynn tråd. Garnet er veeeldig tynt, men perfekt til et sjal, så dette blir kjempebra! Sjalet er enkelt å strikke, logisk og repeterende mønster, akkurat sånn jeg liker det aller best.


Et annet sommerprosjekt, Vårlig kjolegenser fra Pickles, er derimot satt på vent. Jeg har strikket ferdig hele greia, utenom vrangborden på ermene. Men hva oppdager jeg når jeg prøver den på etter at halskanten er felt av? At det slett ikke er noen kjolegenser til meg, tvert i mot en ganske så ettersittende genser. Grr. Jeg mistet helt motivasjonen til å fortsette, for å si det sånn. Litt merkelig at den ble så trang, jeg strikker i str. M, og er en typisk "medium-dame". I oppskriften står det at modellen er "baggy". Ikke har jeg strikket særlig stramt, heller ganske løst. Mystifistiske greier. Mulig 8-åringen vil adoptere den når jeg blir ferdig? Den blir garantert en kjole til henne iallefall.


Nå tar jentene og jeg sommerferie. Vi setter oss i bilen og kjører sørover, via hytte, venner og familie, og ender opp i Kristiansand om noen dager. Herlige late dager i vente! Og strikketøyet er med... åffkårs ;-) En deilig sommer til dere alle!

onsdag 21. juli 2010

Sommerlue og garnshopping


Jeg fant en enkel oppskrift på bomullslue hos Judith. Det passet meg ypperlig da 8 åringen min aller helst går med lue hele tida, og sesongen tilsier at det blir litt klamt med ullue. Hun er strålende fornøyd med resultatet, og fargene er helt etter hennes smak. Enkel og grei sommerstrikk!

Garn: Mandarin Petit
Pinne nr: 2 1/2 på vrangbord, 3 1/2 på resten


Så har jeg vært på shopping hos tuLLiBaLL... Jeg bestilte et hespe "I en tynn tråd" farge "Kampfisk" på torsdag, og i går lå det i postkassa mi. Rask service! Ho-hooo, for et fantastisk garn, med 20% silke og 80% Superfine merino. Såå deilig og mykt, -og for en herlig farge..♥ I'm in love... Klarte ikke vente lenge før jeg nøstet opp hespet og begynte leting etter den perfekte oppskrift til denne lekkerbiskenen. Dette måå det jo bli et sjal av...?


torsdag 15. juli 2010

O, jul(i) med din glede...

Jeg har produsert tova votter i sommervarmen! Det vil si, jeg har vært på jobb på Nordsjøen, egentlig ganske langt fra sommer og varme, og måtte ha noe enkelt å sysle med i den bittelille fritiden jeg disponerer i løpet av de 14 døgnene jeg er ombord. Ikke heeelt sesong for gode, varme votter akkurat nå kanskje (heldigvis!), men de kan jo komme godt med om et halvt års tid? Disse havner iallefall i julegavekurven min, og det betyr at jeg igjen har bidratt i Julegavealongen

Vottene er ca str 8 år (blå) og 5 år (rosa). Garn: Fritidsgarn. Pinne nr 5 1/2. Oppskrift fra Sandnes.   
 Deilig å komme hjem fra jobb til hagen i full flor. Selv om sola ikke har vært særlig synlig i dag, så var det så varmt at jeg kunne sitte ute på terrassen og kose meg med strikketøyet. Herlig!
Se så vakre lupinene og hundekjeksen er nå!


torsdag 1. juli 2010

Back on track ...

Hurra! Jeg er tilbake etter lang og delvis ufrivillig bloggepause. Jeg har flyttet siden sist, og ny bolig betyr jo automatisk mye arbeid med flytting, innredning og oppussing. Og jeg, som vanligvis sysler med håndarbeid tilnærmet hver dag, har måttet legge hobbyen til side og fokusere på å komme i orden i heimen. Men sånn er det jo, eller hva? Ikke noe som er verre enn å måtte bo i pappesker og kaos, syns jeg. Jeg er ikke helt i mål enda, men alt det viktigste er unnagjort, noen vegger er malt og de fleste tingene har funnet sin nye plass.

Så med mye av det praktiske i orden, har jeg så smått tatt opp igjen kosehobbyen min :) Jeg er snart ferdig med Pickles' Vårlig kjolegenser, mangler kun halskant og ermer. Gleder meg enormt til å prøve den på! Makan til fantastisk mykt og deilig garn, med kidsilk og baby merino!

Det andre prosjektet er heklede bestemor/oldemor ruter. Jeg har funnet meg noen nøster Sandnes Mandarin Petit i herlige farger. Jeg har enda ikke bestemt meg om dette blir et teppe eller putetrekk... Inspirasjon til rutene (med utrolig bra beskrivelse av fremgangsmåte) finner jeg her.


..og den observante bloggleser som har vært innom på besøk før legger kanskje merke til at bloggen har fått en liten ansiktsløftning? Forandring fryder :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...