mandag 3. juni 2013

Angoradrømmen

Supermyk, litt lodden og herlig melkesjokoladebrun. Nei, jeg har ikke fått et nytt kjæledyr, men en fantastisk lun og fin anogragenser! Nære nok kanskje?


Angora kan komme fra både kanin og geit faktisk, og Pickles Angora kommer av sistnevnte. Vet ikke helt om det er stor forskjell på de to, men geiteangoraen jeg har strikket av er iallefall usannsynlig myk og lett, og ikke så langfibret som jeg husker den fra angoraens glansdager på 80tallet. Jeg ser flere klager over at Pickles Angora røyter voldsomt, men jeg synes garnet ga relativt beskjedent håravfall og var behagelig å strikke med.


Genseren var et fint strikkeprosjekt. Jeg har lyst til å strikke den igjen i et annet garn. Oppskriften er enkel og et supert utgangspunkt som enkelt kan gis ulike uttrykk ved å gjøre små justeringer. Lena har laget en kjempesøt utgave i Faerytale alpakka, kanskje det blir den neste genseren?

Genserfakta 
Mønster: Klassisk angoragenser fra Pickles, størrelse L
Garn: Pickles Angora, farge Nougat
Pinner nr: 3 1/2 og 4

Jeg gjorde to små endringer i raglanfellingen: Jeg felte kun 22 ganger i "felling 2" og videre 2 ganger i "felling 1" før ribbekant og avfelling for å få en litt videre halsåpning.


Genseren har vært mitt eneste prosjekt den siste måneden, som har gitt meg veldig mye mindre strikketid (og bloggetid) enn vanlig. Årsaken er lillebror, som er fantastisk søt og sjarmerende, men også utrolig oppmerksomhetskrevende og har et stort behov for kroppskontakt. Så da ofres strikketiden -frustrerende til tider- men så får jeg heller nyte den tette kontakten med ham og komme sterkere tilbake med strikkinga når det hektiske babylivet har lagt seg litt. Enn så lenge blir det strikking i rykk og napp når han innimellom vil sove alene og uten å bli trillet ;)


Ønsker deg en strålende juni-uke med eller uten strikketøy i hendene!

10 kommentarer:

 1. Kjempefin!! Og den må jo bare være helt nydelig på.

  SvarSlett
 2. Lekker!
  Jeg må snart se å få kjøpt meg dette garnet for å teste.

  SvarSlett
 3. Lekker! Jeg har masse angoranøster liggende (jeg og lun genser fra Pickles blir ikke venner av en eller annen grunn, alle andre elsker mønsteret) og den der var midt i blinken!

  Lykke til med akkurat denne tiden, det er intenst og krevende, og sånn i tilbakeblikk et lite savn nå :)

  SvarSlett
 4. Så fin genser i herlig dus farge! Den er sikkert supermyk :)

  SvarSlett
 5. Ååå, den så herlig ut!

  SvarSlett
 6. Nydelig genser og er midt i den tiden selv også, fikk litt strikke abstinenser hinn dagen hehe men de e no så søte disse små at det ble fort glemt :) kose dere <3

  SvarSlett
 7. Kjempefin! Jeg er en av de som klaget høylydt på røyting, men kjekt at du har en helt annen erfaring enn meg :) jeg strikket også min aaaltfor liten, så jeg fikk aldri oppleve genseren i bruk. Pytt sann, sånn kan det gå :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Merkelig igrunn dette at angoraen røyter både mye og lite... skulle nesten tro det var ulike partier? Kjempesynd med for liten genser, ble ihvertfall ikke verdt strevet da, mener jeg! :P

   Slett
 8. Ser ut som dette blir enda et plagg på den altfor lange to-do-lista mi. Denne så veldig deilig ut :) Jeg er hjemme i permisjon nå jeg også, og kjenner abstinensfølelsen stadig vekk. Heldigvis er minstemor i seng rundt kl 19 så da har jeg noen timer til rådighet.

  SvarSlett
 9. Kjempelekker! Enkel og fin, og likte at du hadde gjort halsåpningen større.

  Ja, den tiden du - tror vi alle kjenner oss igjen der. Man rekker ikke over det man ønsker, og da må noe vike. Heldigvis bare for perioder, for man kommer jo alltid tilbake til strikkelidenskapen sin ♥

  Ha ei fin uke, med trilleturer og kanskje litt strikking :)

  Klem

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...