fredag 28. juni 2013

Småvarmt til føttene

Late timer i ettermiddagssola på terrassen på hytta med strikketøy i hendene og kald, leskende drikke innen rekkevidde. Normalt sett ikke helt forenelig med sokkestrikk med fletter og mønster, men disse sokkene hadde et mønster som var lett å memorere. Etter et par repetisjoner kunne jeg det utenat. Og de var selvfølgelig superraske å strikke siden man hoppet rett over fra vrangbord til hælfelling. Motiverende strikk, såpass artig at jeg var fristet til å legge opp til enda et par på direkten (men det ble foreløpig med tanken... :)


Wims´ sokker har jeg strikket et par utgaver av før (blogget om her og her). Jeg liker de søte mønstrene og den fine hælfellinga. Ankelsokker derimot, er det første gang jeg lager. Hva skal man med ankelsokker i ull, tenker du kanskje? Det tenkte nemlig jeg også første gang jeg så oppskriften. Men nå ser jeg absolutt bruksnytten i å ha et par ull-ankelsokker liggende til småkalde føtter igjennom sommer´n. Passer ihvertfall ypperlig til fot-kalde meg!

Tåfellinga er anderledes enn i den brukt i oppskriften, mest fordi jeg synes denne måten å strikke tå på er finest. Ellers er sokkegarnet Sisu og pinne nr 2 1/2 brukt. Flere detaljer om sokkene på prosjektsida på Ravelry.


Nå fortsetter strikking i sommersol med andre, artige prosjekter, blant annet pusete raglangenser, fargerike mønstervotter, småstrikk til baby og selvsagt rilleteppet i restegarn som jeg begynte på tidligere i juni. 


Ha en finfin fredag! 

7 kommentarer:

 1. Nydelige sokker.
  Og den blåfargen der var bare herlig.
  Jeg måtte inn å se på mønstrene og vips så var flere skrevet ut.

  SvarSlett
 2. Disse sokkene har jeg nettopp fått av pinnene også. Mangler kun å feste de 4 trådendene :) KJempefine sokker, og nydelig farge. Men jeg ble litt nysgjerrig på hva du har gjort på tåen altså :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tåa ja :) Jeg strikket en "stjernetå"-variant istedet, en slik som wims har brukt på flere av de andre sokkene hun har laget oppskrift på: En runde 5r, 2 rett sammen, så 5 runder rett. En runde 4r, 2 rett sammen, så 4 runder rett, osv til du står igjen med 9 masker som du snurper sammen tilslutt :)

   Slett
 3. Så nydelig disse sokkene ble! Wims har laget så mange flotte mønstre hun! Nydelig farge var det og!

  SvarSlett
 4. Kjempefine! Nydelige i blått var de også. Jeg har nylig oppdaget fordelen med ankelsokker og planen var faktisk å strikke disse. Garnet var imidlertid så "bråkete", så det ble enkle istedenfor. Får ha det til gode. God helg! :)

  SvarSlett
 5. Kjempelekre! Ankelsokker i ull er ingen dum idé! Jeg har selv et par liggende, som jeg tar frem på kalde sommerkvelder:) akkurat passe varmt!

  SvarSlett
 6. Kjempefine sommer! Sokker i ull sverger jeg til hele året :)

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...