søndag 29. september 2013

Og vinnerne er...

Tusen takk for mange hyggelige tilbakemeldinger i høst gi-borten min! Superartig å arrangere når responsen er så positiv:) Og så har jeg oppdaget flere nye, fine blogger på min runde med gjenvisitter til dere som har lagt igjen kommentar, kjempekjekt. Dette skal gjentas om om ikke altfor lenge! Når neste runde tall skal feires kanskje? Eller når jeg rett og slett kjenner det er tid for en markering av et eller annet slag. Ingen grunn til at terskelen for å feire skal være høy!


Vel, over til det spennende!

Hele 77 lodd ble tatt i gi-borten! Jeg benyttet random.org til å plukke ut to tilfeldige tall mellom 1 og 77.  Og den første vinneren -som får maskemarkører, Pickles angora-garn og Sisu glitter- er:


*trommevirvel*
.
.
.
.
HildeR! 

Andre vinner -som får Kauni EQ er:
.
.
.
.

Gratulerer begge to!! 

Send meg en epost med adresser til ztrikkeriet(alfakrøll)gmail(punktum)com, så kommer premiene snart i posten. 


En flott søndag til alle som er innom!

lørdag 28. september 2013

Akkurat nå...

...strikkes det på raggsokker til 8-åringen i hytteveggen. Fantastisk høstvær, hyttekos og nyttestrikk, kan det bli bedre?


Det blir posting av flere øyeblikksbilder fra mitt strikkeunivers framover. Enkelt bilde og enkel tekst. Synes det kan være en koselig avveksling fra skriblerier og bilder av ferdige prosjekter. Håper dere er enige!

En deilig lørdag til dere alle!

Psst! Siste mulighet til å bli med på gi-borten i dag! :)


mandag 23. september 2013

Mysteriet oppklart!

Mørke høstkvelder, mystiske mysterier og strikketøy -en super kombinasjon!


Gjennom flere gode strikkekvelder har jeg kost meg med septembermysteriesokker der sokkemønsteret har åpenbart seg del for del over fire fredager. Det er første gang jeg har vært med på slik etappe-strikking, og helt klart ikke den siste! For dette var gøy! Jeg skal innrømme jeg har lurt veldig på hvordan sokkene ville ende opp til slutt, for det var først på siste delen at jeg så en sommerfugl tittet frem på vrista -og at mønsteret jeg strikket på leggen var blomster. Søtt! Og veldig anderledes enn sokker jeg har strikket tidligere.

Hullmønsteret (og fraværet av vrangmasker) gjør sokkene videre enn normalt, så de er litt store til meg. Men jeg finner nok en fornøyd mottaker, ikke usannsynlig havner disse under juletreet i år ;) Mønsteret befinner seg bak denne linken (du må nok ha Uformelt-konto for å se den).


Ser du sommerfuglene?
Garnet er Regia 4-tråds i en mosegrønn, lett melert farge. Godt garn å strikke med, og mykt og godt mot huden også. Og selvsagt forsterket med nylon, ja det er vel de fleste reinspekka sokkegarn når jeg tenker meg om.


Takk for alle fine ord og søte kommentarer i Gi-borten min:) Det er fortsatt muligheter for å vinne herlig garn og søte maskemarkører, så bli med da vel!

Fin uke til alle der ute!

onsdag 18. september 2013

Se - høre - smake - føle

Lillebror har blitt 6 måneder. Den bittelille babyen min som var knappe 3kg ved fødsel er plutselig blitt en stor krabat som vil opp og fram. Jepp, tida har flydd avsted og det føles helt utrolig at han er halvveis til ettårsdagen. Og for en herlig sjarmør han er! Selv om gullet har total lakenskrekk og vræler seg i søvn (nesten) hver gang han skal legges, er han blid som dagen er lang når han er våken. Godgutten vet å smelte mammahjertet! 


Behovet for nye, spennende leker dukker stadig opp. Den lille babygymmen, som var kjempepopulær for 3 måneder siden, er nå helt utdatert. Det har nå kommet til det punktet at han roper fortvilet allerede når jeg legger han ned på matta, for da vet han at den trøtte, gamle gymmen snart vil henge innen armlengdes avstand. 

Så i et forsøk på å fornye leke-parken uten å måtte bla opp et par hundrelapper for hver nye anskaffelse (som kanskje bare blir brukt et par måneders tid) har jeg nå heklet en fargeglad rangleball! Livlige farger og geometriske mønstre skal jo virke stimulerende på en babys utvikling, har jeg hørt. Så da burde denne ballen gjøre susen?  


Oppskriften fant jeg i Frida Pontèns søte bok Hekleglede. Her har jeg brukt rester av mercerisert bomull  som ble igjen etter bomullsdillaen jeg hadde i august. Pentagonene går raskt å hekle, så det er igrunnen monteringa som gir mest arbeid. De små sirklene har jeg sydd omhyggelig fast, slik at lillebror ikke under noen omstendighet skal klare å løsne en og putte den i munnen ;)

Ballen er fylt med to gamle putevar og noe platevatt for å jevne ut overflaten. I midten ligger det en boks med fem mentos (man tager hva man haver...) som lager en spennende ranglelyd.


-Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal leke med denne dingsen enda, mamma, men jeg kan godt late som og posere fint ved siden av iallefall.

Jaja, lillebror finner vel ut av den etterhvert. Første forsøk var å putte den i munn, men han skjønte snart at det var vel ambesiøst. Andre angripsvinkler blir nok prøvd ut litt om litt. Greit å ha noe å strekke seg etter også, etter all plankekjøringa med babygymmen den siste tida!  

fredag 13. september 2013

Høst gi-bort :)

Det er deilig høstvær, sola går lavt på himmelen og bloggen passerer ganske snart 50000 besøkende. Da passer det fint med en liten markering synes jeg :) Femtitusen er kanskje ikke så mange i den store sammenheng, men slett ikke noe puslete tall heller. Superkoselig med besøk og mange hyggelige kommentarer -hjertlig tusen takk til hver og en av dere!


En særdeles god effekt av blogginga er det ekstra dyttet jeg får til å ferdigstille det jeg lager. Og da mener jeg helt ferdig -100%- med tråder festet, knapper påsydd osv. Jeg skal ikke skryte på meg at alt jeg setter igang med blir til fiks ferdige plagg, noe strikketøy stagnerer jo alltids. Men det var adskillig flere halvferdige prosjekter rundt om i huset før, for å si det sånn. Blogginga fører mye godt med seg! 

Vil du være med på gi-borten legger du igjen en kommentar i dette innlegget. Vinnersjansen dobles dersom du reklamerer for gi-borten på din egen blogg, på facebook eller tilsvarende. Husk i såfall å skrive dette i kommentaren. Bruk gjerne bildet over.

To vinnere trekkes søndag 29.september.

En vinner får maskemarkører med artige budskap for den garngale fra Knit girl in Idaho, to deilige nøster Pickles Angora i den delikate fargen nougat og to nøster Sisu glitter (som ikke produseres lengre... nesten litt eksklusiv *bling-bling* ;)

En vinner får et nøste (150g) av det fine regnbuegarnet (EQ) til Kauni. Perfekt til fargeglad stripestrikk!  



Lykke til da! 
Og tusen takk for at du gjør blogging artig for meg!


Oppdatering: Gi-borten er nå avsluttet og vinnerne kåret, se her.

Oppdatering: Gi-borten er nå avsluttet og vinnerne kåret, se her

tirsdag 3. september 2013

Søt, tysk inspirasjon

Uforløst kreativitet er både spennende og frustrerende på en og samme tid. Sånn er det med meg og symaskina. Vi har så mye vi skulle ha gjort sammen, men terskelen for å sette seg ned med henne ble med årene større og større. Jo, jeg sydde en søm i jakka jeg strikket i fjor vinter før den ble klippet opp, men så ble maskina pakket bort igjen og siden har hun fått stå i fred.

Om jeg har tenkt på symaskina? Ja! Masse! Jeg har mange ting jeg har lyst til å sy. For ikke å si; Jeg har så mange ting jeg har lyst til å lære meg å sy. For jeg er ikke noe flink til å sy, men har prøvd og feilet litt tidligere, lagt opp gardiner, sydd noen putetrekk og that´s it liksom. Men lysta er der, helt klart.


Så på grunn av denne (undertrykte) sy-lysta, har jeg innimellom surfet rundt på sy-blogger for å finne inspirasjon til å komme igang. Så oppdaget jeg Pattydoo. En tysk blogg skrevet av en snerten dame som syr kjempesøte plagg og småting, og legger ut framgangsmåten på en særs pedagogisk måte på youtube. Ja, selv om hun snakker tysk er det ikke noe problem for meg å følge med (flaut å si det, men selv etter fire år med tysk i skoletiden kan jeg skammelig lite tysk...og gudene må vite hvordan jeg endte opp med levelig karakter i det faget!). Etter å ha vært igjennom noen av hennes tutorials har nå ihverfall lært meg at reissverschluss betyr glidelås. Og näh betyr søm ;) Hehe!


Det som er ekstra fint med dette prosjektet, er at elleveåringen er med. Det er så koselig at vi fant fram symaskina sammen, og at hun ville lære å sy sammen med meg. Og med pedagogiske pattydoo på youtube, gikk sømmen som en lek for dattera også. Sy i glidelås? No problem!

Dette penalet har vi sydd noen av nå. Vi har fulgt framgangsmåten til dette penalet, men sydd rett opp på begge sider istedet for den asymmetriske varianten pattydoo har laget. Ja, ta en titt på linken, så skjønner du hva jeg mener :) Penalet har fôr, og egner seg fint til skolestæsj eller som oppbevaring av småting i veska. Jeg har lipgloss, tyggis og penn i min, ting som ellers lett forsvinner i den store veska mi. Finfin bursdagsgave til jenter i rette alderen også, med en femtilapp eller noe smågodis i. Min datter har erklært at alle venninnene skal få slike til jul, en kjempefin idé synes jeg.


Nå som vi endelig er igang, skal jeg også prøve meg på noen av de fine veiledningene til Lise og timotei, her er det masse inspirasjon til potensielle sømprosjekter!

Riktig god tirsdag!

søndag 1. september 2013

Velkommen september!

Som ivrig strikker kan jeg ikke annet enn å elske høsten. Kjølig, frisk luft, klare farger og (ikke minst) mørke høstkvelder med levende lys, god te i koppen og strikketøy i fanget. Jeg kjenner det kribler i kroppen av forventning, dette gleder jeg meg til! Sommer´n er gull men høsten er enda bedre! Og høsten, den begynner jo med september.

I årets første høstmåned har jeg konkrete planer på strikkefronten.


Raglangenseren kom på pinnene på forsommeren, men pusete ull fristet ikke å strikke videre på i sommervarmen. Nå skal den fram igjen. Den strikkes ovenifra og ned, og jeg har nå en unik mulighet til å sjekke passformen før jeg deler av til ermer (genialt! Må bare bytte til større rundpinne slik at jeg får genseren over skuldrene). Kombinasjonen av en tråd tynn ull og en tråd silke-mohair er luftig og lovende, så jeg har bygd opp en relativt stor forhåpning om at denne gensern vil bli en favoritt til vinteren.


Restegarnspleddet a la Arne & Carlos skal strikkes ferdig. Ambesiøst? Helt klart! Jeg er halvferdig og har brukt sommeren på å få unna de første 90cm. Men det skal sies at jeg ikke har strikket særlig radig så langt, snarerer et par riller nå og da, så med litt mere målrettet strikking har jeg troa på at pleddet vil nærme seg avfelling innen måneden er omme.


Fellesstrikking er gøy. I september skal jeg strikke Villsaujakka til Pinneguri sammen med en hel haug andre på Ravelry. Den skal strikkes i størrelse 1 år og blir etter planen høstjakke til lillebror. Garn er plukket ut fra lageret og startskuddet for opplegg går i dag. Pinnene er kvesset og klare!


Enda artigere enn fellesstrikking er mysteriestrikk. Søte wims arrangerer septembermysterie-sokkestrikk på Uformelt. Fellesstarten og første del av mysteriet var på fredag, og dette er sokkene slik de ser ut så langt. Neste fredag avsløres andre del. Dette er virkelig garn-nerde-gøy! ;)


Hva er dine strikkeplaner for høsten? Har du konkrete planer eller strikkes det etter impulsmetoden? 
Fin strikke-september uansett!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...