lørdag 11. oktober 2014

Dotty love

Iveren etter å legge opp til noe nytt etter en måneds avholdenhet fra slikt vil visst ingen ende ta. Ikke før var favorittgenseren på pinnene, så fant jeg en vanteoppskrift hos Pickles jeg ville teste ut. Motivet var todelt; 1) Å sjekke om disse fingerløse vantene var et godt julegave-emne, og 2) å finne ut om Pickles Cozy og Rauma Puno kan brukes om hverandre. Svarene ble enkle: 1) Ja, så absolutt og 2) Ja, så absolutt :-)


Vantene var virkelig kjappe og artige å strikke, mye på grunn av de søte dottene, som sørget for litt variasjon i glattstrikkinga. Og på pinne 5 gikk jo dette unna i en fart! Synes de ble veldig søte også, så det spørs om ikke disse havner under juletreet hos en eller flere fra meg i år. Kjempefin venninnegave!

Jeg har ikke prøvd Pickles Cozy, men Rauma Puno er en stor favoritt hos meg. Litt eksklusivt og fantastisk mykt og deilig. Det eneste som trekker ned er prisen, mener jeg betalte godt over 80kr for et nøste sist. Pickles Cozy koster kun 68kr nøstet, men så er fargeutvalget til gjengjeld veldig begrenset. Utenom det er det påfallende mange likheter mellom de to. Begge har løpelengde 110m/50g, og samme oppgitte strikkefasthet. Begge består av ullfibre sprøytet inn i en tynn polyamidstrømpe i en blanding av Baby Alpakka og Ekstra fin Merino. Ja, det eneste som taler i mot at disse garnkvalitetene har samme opphav, er det faktum at Puno har 10% mere Ekstra fin Merino og Cozy har samme mengde mere Baby Alpakka. Snakk om tvillinggarn...

Vantene strikket jeg i den minste størrelsen fordi tidligere erfaring tilsier at Puno strekker seg litt i bruk. De passer allerede nå perfekt til mine str 7 hender. Jeg gjorde et par små endringer i forhold til orginaloppskriften: Strikket vanlig ribb istedet for 1 vridd rett, 1 vrang, og lagde den øverste ribben lengre enn oppskriften for å få lange nok til dekke knokene ;-) Tipset om å ta opp masker før dotten på neste runde kom forresten godt med, det ble ellers ganske store hull ved siden av dottene.

Fingerløse vanter facts:

Garn: Rauma Puno Melange, farge 11540
Pinner: 5
Oppskrift: Pickles Fingerløse dottevanter

God strikkelørdag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...