søndag 13. oktober 2013

Rekker du opp?

Det var en gang en jakke. En fin jakke strikket av ekslusivt garn og med flotte fletter. Det er bare en bitteliten hake med den: Jakka er bare fin når den henger på henger´n.


På meg, derimot, er den ikke fin. Det er rett og slett en jakke som ikke blir brukt. Jo, jeg tok den på en gang, men ermene er ubehagelig trange og jakka er kjempetung og kjennes ut som en blyfrakk. Den kom av like fort som den kom på. Blandingen av Pickles Pure Alpakka og dobbel tråd Merino Tweed er ganske kompakt.


Nikker du gjenkjennende nå, kanskje? Har du også muligens et eller annet strikkeplagg som henger ubrukt i skapet? Hva gjør du med det?

Vel, nå har jakka vært skapfyll lenge nok. Denne jakka skal få et nytt liv som noe annet!

Jeg rekker opp. Drømmer og legger planer for hva dette flotte garnet skal gjenskapes til. Det mangler ikke på inspirasjon og pågangsmot. Men etter å ha demontert halskanten innser jeg galskapen i det jeg holder på med. Rekke opp trippelt strikket garn? Ikke bare skal tre tråder skilles fra hverandre og nøstes opp i hver sine nøster, men alpakkagarnets smålodne fibre gjør at trådene er toet lett sammen slik at jeg må kjempe for å skille dem. Hva tenkte jeg på? Snakk om dødfødt prosjekt!


Heldigvis er jeg ikke den som gir opp så lett. 
Plan B: Putetrekk!  


Flettemønsteret er jo ganske fint, dette må vel egne seg godt til en sofapute. Det blir isåfall en ekslusiv sak jeg får i sofakroken, mange nøster godgarn gikk med da jeg strikket denne og det var ikke billig. Men bedre å lage den om til noe som blir brukt, ekslusivt skapfyll har jeg nok av. 

Jeg har ikke helt bestemt om puta skal pyntes med bånd, stoff eller annet stæsj, eller om jeg skal nøye meg med å sy den sammen som den er. Vi får se. 


Jeg tenker å lage pulsvarmere av ermene. De er litt vide, så jeg må muligens sy dem inn litt. Alternativt blir det leggvarmere. Her skal hele herligeheten gjenbrukes!

To be continued :)


Har du gjenbrukt gamle (eller nye) strikkeplagg? Noen tips å komme med kanskje?
Ha en strålende søndag!

16 kommentarer:

 1. Åh, så trist at du må rekke opp.. Men jeg skjønner deg godt altså, for det er suoerkjipt å ha en dyr jakke i skapet som aldri blir brukt. Trippel tråd hørtes ganske tungt ut ja, og jeg tror heller ikke jeg hadde giddet å rekke opp tre tråder. Kjempesmat med luksuspute da ;) Og pulsvarmerne ser jo også ut til å bli fine :) Lykke til! Håper vi får se ferdig resultat :)

  SvarSlett
 2. Be to venninner på "opprekkingslag"! Ta hvert deres nøste, ha rikelig med kaffe og en sjokoladebit, så får dere det hyggelig i alle fall. Men pute høres lurt ut.

  Lykke til! Det går ikke an at så dyrt og fint garn blir ubrukt.

  Ha en fin søndag, du også! Her blir det tur til fjells etterhvert.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Smart! Jeg ba mamma for et par år siden om å sy en pute av en gammel genser, og ermene skulle bli leggvarmere. Foreløpig ligger ermene urørt her hjemme, men puta står i sofakroken og jeg er så glad i den! :)

  SvarSlett
 4. Jeg rekker ofte opp! Så hesper jeg opp garnet, knyter for og vasker det. Da blir det godt som nytt, og ofte til og med bedre. Passer på at det er helt tørt og luftig før jeg nøster det opp igjen. Og så bruker jeg det på nytt. Enig med deg, det er dumt at plagg av dyrt og fint garn blir liggende ubrukt. Nydelig farge på jakka di!

  SvarSlett
 5. Herlige fletter, som sikkert passer perfekt til pute! Gjenbruk er bra :-)

  SvarSlett
 6. Så flink du er å tenke gjenbruk! Jeg har gjort slike bommerter selv, og det beste er å få rekket opp. Ellers irriterer det meg å tenke på hva jeg kunne brukt garnet på i stedet;) Bedre å gjøre som deg; å snu det om til noe positivt! Blir spennende å se hva som kommer ut av dette:)

  SvarSlett
 7. For meg hadde det vært helt naturlig å gjøre som deg. Nevner i samme slengen at jeg har vært på loppis i dag ;)

  SvarSlett
 8. Inspirerende!! Har en jakke i eskimo liggende, kanskje den kunne blitt til noe mer enn 9 år gammelt ubrukt skapfyll? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ubrukt eskimo-plagg har jo massevis av potensiale! Rekk opp og strikk noe fint! ;)

   Slett
 9. Ikke noe flink til å,rekke opp produkter som ikke er i bruk lenge.Hurra for alle som utfører oppgaven!

  SvarSlett
 10. Må innrømme at det skal ganske mye til for at jeg rekker opp. Det blir stort sett liggende innerst i skapet fremfor å rekkes opp:-p Inspirerende å se at noen gjør (et forsøk på) det:-)

  Du kan jo eventuelt rekke opp de tre trådene i en tråd? Men det var vel kanskje det som var problemet i utgangspunktet - at den kombinasjonen ble for tung og kompakt. Smart idè med redesign da! Gleder meg til å se:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte tanken på å nøste opp trippel tråd, men vet ikke helt hva jeg skulle brukt det "garnet" til heller.. Strikke putetrekk kanskje? ;) Hehe!

   Slett
 11. Så trasig! Når det er en så dyr jakke med tanke på garn, er det bra du klarer å gjøre den om til noe annet. Tror det blir veldig fint som pute jeg da:) Selv rekker jeg opp etterhvert om jeg ser det er noe jeg ikke blir fornøyd med. Men må ofte ha en pause før jeg kan begynne på noe nytt med det samme garnet da;) Stå på videre, gleder meg til å se hva du tryller frem av denne jakken:)

  SvarSlett
 12. Tror det blir en veldig fin pute :-) Og imponert over at du faktisk gjør noe med det du er så misfornøyd med! Jeg er nok ikke så flink dessverrre. Akkurat nå har jeg et digert sjal som er nesten ferdig som jeg går og teller på knappene om jeg skal rekke opp; jeg er egentlig ikke noe sjalmenneske og tviler på at det blir brukt noe særlig. Garnet er egentlig fint, men fargen gjør at jeg ikke helt ser hva annet jeg kan lage av det. Er i tenkeboksen og gidder ikke strikke en maske til før jeg har bestemt meg. Gleder meg til å se det ferdige resultatet av beslutningen din!

  SvarSlett
 13. Ikke noe moro, men ja må man så må man.
  Her rekkes det opp ja, om det er mulig.
  Syns du gjør fint med å bruke det om igjen. pute blir jo fint.

  SvarSlett
 14. Så trist å måtte rekke opp et så flott arbeid!Men veldig tøft gjort! :) Gleder meg til å se fortsettelsen!

  SvarSlett

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...