søndag 10. august 2014

Og vips! -så var han barnehagegutt

Lillebror har blitt barnehagegutt. Og med barnehagestart følger et voksende behov for klær og utstyr. Inspirert av Frksnupp, viser jeg en liten oppsummering av stort og smått som blir å finne i lillebrors ullgarderobe i barnehagen utover høsten.


At ull er gull, særlig på barn som leker ute i allslags vær og blir både svette, våte og kalde, er det jo ingen tvil om!


Regnbuegenseren strikket jeg til lillebror i vinter som et bidrag i Pinneguris Regnbuefebruar. Den er laget i tynn, ubehandla ull og er varm uten å være for varm. Fin som utenpågenser på småkjørlige dager, eller som mellomlag når kulda kommer. Garnet er naturfarga Blackhill Højlandsuld og regnbuefarga Kauni EQ. Genseren er brukt masse allerede, men holder forhåpentligvis en stund utover høsten og vinteren. Gutten har vokst masse i sommer, men genseren passer fortsatt (...akkurat)


En annen genser i tynn ull er denne, strikket utelukkende i sokkegarnrester og etter stashbuster-spirals metoden. Denne er litt større enn regnbuegenseren, og har omtrent samme bruksområde. Slitesterk og barnehagevennlig i nylonforsterka ullgarn. Jeg har mere sokkegarn liggende, så det er ikke utenkelig at den snart får følge av en fargeglad ribbebukse også:) 


Ullbukser må jo også til når gutten skal ut og leke i kulda. Heldige lillebror har en farmor som mer enn gjerne strikker til han -her har hun bidratt med to bukser i tynn ull, henholdsvis Drops Delight (venstre) og Sisu. Disse er strikket i størrelse 2 år, men med et knytebånd i livet sitter de nok på og kan brukes utover høsten.


To fine votter strikket etter oppskrift fra Varme hender. Det grønne paret er strikket i Regia sokkegarn, mens høyre par er Kauni EQ og offwhite Finull. Tynne begge to. Tanken er at de grønne kan brukes inni vanntette votter for ekstra varme, mens sistnevnte par vil nok tove seg litt i bruk og egner seg kanskje best alene. Beholdningen må suppleres med tykkere votter etterhvert, han skal nok både få tova votter og et par av de Enkle, stripete vottene.


Sist ut er ullsokkene og halsen som ble strikket rundt påsketider av samme restebeholdning som sokkegarngenseren. Halsen er ribbestrikka, som gjør den superstretchy. Sokkene har allerede vært endel i bruk, og det synes jo greit på bildet her ;)

Jeg har tanker om mere barnehagestrikk utover høsten, gutten vokser jo og det må stadig fylles på:

En 70tallsjakke i tynn alpakka og ekte retrostil er snart av pinnene - Artigskrue-hettelue har vært på lista lenge - Ulldress i tynn ull skal han få etterhvert - Ullue må han såklart få (Puselua til Pickles kanskje?) - Samt nevnte votter i tykkere ull, ribbebukse og noen flere par ullsokker.


Aller sist må jeg vise igjen de hjemmestrikka knelappene som lillebror har fått på de hullete buksene sine. Disse var superenkle å strikke, men har vist seg både slitesterke og vaskemaskinvennlige i bruk. Absolutt en suksess å gjenta! Det blir nok flere hull å dekke etterhvert, regner jeg med...

Når jeg ser over lillebrors ullbeholdning, ser jeg at fellesnevneren med stor F er restegarn! Ikke ett eneste plagg er det handlet inn garn til, alt kommer fra lageret (muligens med unntak av farmors ullbukser). Det må være en god ting? Enten så er jeg kjempeflink til å bruke lagergarn, eller så har jeg bare et alt for stort garnlager... Det spørs vel hvordan man ser det :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Takk for at du tar deg tid til å skrive en kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...