mandag 22. april 2013

Turkis delight

En drømmelue i myk og herlig angoragarn, og en etterligning etter FWSS lua (Fall Winter Spring Summer) som vi har sett mange flotte versjoner av denne vinteren. Jeg synes lua bærer navnet sitt med rette, den kjennes både varm og svalende på en og samme tid og passet ypperlig på trilletur i det milde, men vindfulle vårværet her i trøndelag i dag. 


Dette er mitt første bekjentskap med Pickles Angora. Umiddelbar reaksjon er: LIKER! Godt å strikke med, resultatet gir et jevnt uttrykk og utrolig myke plagg. Litt loing av korte angora-fibre på avveie må en regne med (samt medfølgende nys og pirking av lo fra tunga...), men det er verdt det! Bra er det, for jeg har kjøpt inn en hel del angora til en genser, som jeg la opp til rett etter at lua ble felt av ;)

Lua er strikket etter inspirasjon av FrkSnupps skamløse FWSS kopi. Jeg la opp et par masker ekstra (112) i forhold til fremgangsmåten, og lua sitter som støpt på mitt 58cm store hode. Herlig med plagg som blir akkurat som man hadde håpet og tenkt!


En strålende mandag til alle som er innom!

fredag 19. april 2013

En ribbete bukse

Lillebror har fått seg en ullbukse. En ribbestrikket sådan for optimal passform. Ribben er genial sånn, buksa er superelastisk og vil passe fint når han etterhvert får en trinnere, mere kjerub-aktig form. Litt ekstra beinlengde hjelper også på slik at den varer en stund. 


Buksa har vært et restegarnprosjekt, der jeg har fått brukt opp noen smårester babyull etter restegarnsteppet. -Et resteprosjekt etter resteprosjektet, faktisk, -ikke verst det! Jeg har strikket buksa etter eget hode fordi jeg ikke fant en oppskrift jeg syntes passet. Jeg har notert ned fremgangsmåten her, mest for egen del, men hvis noen kan ha glede av den så er det jo bare hyggelig :)


Ribbestrikket bukse til baby
str nyfødt - ca 3mnd
Garn: Diverse rester babyull (Lanett, PT Panda, Dalegarn babyull)
Pinner nr: 2 1/2

Ben: Legg opp 64m, strikk 2r, 2v i ca 8cm. Marker første maske på runden, og øk så 2 masker -en på hver side av den markerte masken- hver 2. cm tilsammen fem ganger (=74m). Når benet måler ca 18cm felles to m i starten av runden. Legg tilside og strikk et ben til.
Hofter/mage: Sett de to bena sammen på liten rundpinne og fortsett ribbestrikk til buksa måler ca 15cm målt fra skrittet. Strikk en runde mens det felles en m på hvert vrang-felt. Deretter strikkes ribben 2r, 1v i 2cm (eller til ønsket lengde). Fell av passelig løst og fest tråder. Jeg strikket alle trådene inn fortløpende for å slippe unna en haug med trådfesting.

Enkelt og greit :)

Ønsker alle en god og avslappende helg!

lørdag 13. april 2013

Milo


Den søte vesten Milo har kommet av pinnene. Den er strikket til lillebror i størrelse nyfødt, men er fortsatt litt romslig til den nette, lille kroppen hans. Men det gjør ikke så mye, for ideen var at denne kunne bli en lun og god finvest til 17.mai, som jo kan være en kjørlig fornøyelse her i trøndelag. Jeg regner med han vil klare å fylle den ut fint til da :)

Jeg har sett mange superfine versjoner av denne vesten med farger og ulike mønsterdesign rundt omkring på ulike blogger og på Ravelry. Jeg liker vestens enkle design, som fremheves av fletta på siden. Det blir sannsynligvis flere, da muligens med farger og mønster istedet for fletta. Jeg ble veldig inspirert av de søte vestene frk Badegakk har strikket!

Vest fakta
Oppskrift: Milo (Ravelry-link)
Garn: Abuelita Tjukk Merino, farge gråpus
Pinne nr: 4


Ønsker alle som ser innom en herlig lørdag! 

torsdag 11. april 2013

Dobbel vinnerlykke!

Det er ikke ofte jeg kan skilte med å ha vinnerlykke, men nå kan jeg si det virkelig har vært min tur :) 

Først vant jeg blogg-candy hos BekkiBjarnoll, og til premie fikk jeg velge et heklet produkt blant hennes egne oppskrifter. Jeg falt pladask for hengekurven -og snille Rebekka heklet den til meg i lysgrå Hooked Zpagetti. Er den ikke tøff? Gratis oppskrift på kurven hennes finner du her


Om ikke det var nok, så var jeg superheldig og vant i jubileumslotteriet hos Annepålandet også! Dette vakre armbåndet fra Morembo vant jeg. Morembo selger håndlagde kurver, vesker og smykker laget av kenyanske kvinner. Jeg anbefaler et besøk i nettbutikken -de har råmye fint! 



Så... nå koser jeg meg med premiene og lever veldig fint med at vinnerlykken min er brukt opp for en laaang stund framover ;) Tusen takk Rebekka og Anne!

På pinnene nå er ribbestrikket bukse til lillebror, sokker og en Milo-vest. Så venter jeg på en stor leveranse garn fra Pickles... det blir mitt første garnkjøp på ganske lenge ;) Det er mange prosjekter å se fram til - GLEDER MEG!


Ha en super torsdag, med eller uten strikketøy :)

tirsdag 9. april 2013

Ren luksus skjerf

Enkel rillestrikk var perfekt da jeg var på barsel med lillebror, det er liksom ikke tida for kompliserte mønster når ammetåka kommer sigende. Dette skjerfet er omtrent så enkelt som det går an, med rille på rille og en liten maskeøkning i slutten av hver pinne. Tre nøster bomullsgarn ble kjøpt inn i høst med nettopp dette skjerfet i tankene, og nå er rubb og stubb brukt opp. Den siste meter´n som var igjen etter avfelling gikk med til lage dusk.


Skjerf-fakta:
Oppskrift: Pickles´ Ren luksus skjerf
Garn: Järbo 100% bomull korall 150g
Pinner: 7
Jeg felte av med pinne 10 for at avfellinga ikke skulle bli for stram.

Järbo er nok ikke riktig så luksuriøst som Pickles´ egen supermyke, økologiske bomull -men greit nok ;) Et lett og fint skjerf å møte våren i iallefall!


Jeg har måttet skru på ord-bekreftelse på kommentarfunksjonen nå på grunn av økende mengde søppelkommentering. Irriterende greier, men satser på at dere fortsetter å legge igjen noen ord likevel. Det er så utrolig koselig å lese kommentarer fra dere som er på besøk, masse gode ord og oppløftende tilbakemeldinger :)


Fin, vårlig tirsdag til alle som titter innom!

lørdag 6. april 2013

Puff-puff

Jeg digger fargeklatter! Jeg skulle gjerne ha enda flere her hjemme, men av hensyn til husets mann så har jeg begrenset meg til noen utvalgte her og der. Puffen, for eksempel, er et kjært egenprodusert møbel som hører naturlig til sammen kosestolen. Å sitte der og strikke mens beina hviler på puffen -det er kvalitetstid, det!


Puffen ble strikket for et års tid siden etter oppskrift fra Pickles og med det myke, deilige garnet Fat & Happy (herlig navn på et garn, forresten!) Puffen ble fylt med en pute og en vinterdyne, som ble tullet inn i lilla stoff for at det hvite ikke skulle synes så godt igjennom strikkemønsteret. Litt tøft for skuldrene å strikke med pinner 10, men vel verdt strevet synes jeg :)


Noen nupper har den pådratt seg etter et års bruk, men etter en runde med nuppefjerner´n er den like fin  igjen ;) 


Puten i god-stolen heklet jeg for et par år siden -er du nysgjerrig på den så finner du flere bilder og link til fremgangsmåte her.


Har du et favoritt-møbel (egenprodusert også kanskje)?

En strålende aprilhelg til dere alle!  

mandag 1. april 2013

(G)Ullgutten

Vår nye, skjønne lillebror har det varmt og godt i ull fra topp til tå :) Noe er kjøpt, noe arvet og noe selvstrikket; Votter og strømpebukse er kjøpt ferdig fabrikert (men dog av ull!), lua er arvegods etter storesøstrene (litt lilla får han tåle ;) mens resten er hjemmestrikka!


Jakken er enkel jakke fra Pickles, strikket med Abuelita Tjukk Merino i minste størrelsen (0-3 mnd). Som vanlig strikker jeg fastere enn oppskriften, slik at jakka passer nå så vidt en liten nyfødt kar på knappe 3000g. Skal garantere at den ikke kan brukes etter fylte 1 mnd! Men jakka er god og varm, så jeg planlegger å strikke en til i størrelsen over.

Sokkene er fra boka Myk start, og er blogget om her. Enkel ribbestrikk med 1r, 1v og nedbrett gjør at de sitter godt på foten. Genialt!

Babyteppet brukes masse, både dag og natt. Varmt, lett og forundelig mykt (syntes Kauni-garnet var litt hardt og stikkete til å begynne med, men vasken gjorde det mykt og godt). Oppskriften er rilleteppe strikket diagonalt fra boka Strikk til Nøstebarn. Teppet har jeg skrevet om her.

Fortsatt ligger flere strikkeplagg og venter på at han skal vokse seg inn i dem. Greit å ha litt ull til gode, våren kan jo være en trekkfull tid med ymse vær!

Nå lurer jeg på om ikke lillebror også skal få seg en ullbukse. Det ble noen rester babyull igjen etter heksagon-teppet jeg strikket før nedkomsten, kanskje en stripete variant kunne være noe? Veldig fristende å få brukt opp garnrestene etter restegarns-prosjektet også...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...